Motor Forum Limburg

RIEJE!!! => Evenement => Topic gestart door: Busaberke op 21 oktober, 2005, 09:09:55

Titel: Bakkum Beachcross 2005
Bericht door: Busaberke op 21 oktober, 2005, 09:09:55
(http://www.motormaniacs.nl/images/stories/nieuws/bakkum_beachcross/bakkum_beachcross_01.jpg)

Zondag 6 November a.s. om 12.00 uur is het weer zo ver, dan gaat de 11e editie alweer van start van de Bakkum Beachcross; dé Motocrosswedstrijd van Noord Holland op het strand van Bakkum. In 1994 begonnen als 'geintje' van een paar Motocrossers, en nu uitgegroeid tot een jaarlijks evenement waar Castricum en omgeving trots op kan zijn. Het heeft in het begin heel wat voeten in aarde gehad om de vergunningen rond te krijgen, maar de organisatie had zijn zaakjes dermate goed voor elkaar dat, dàt geen probleem was. En dat het een goed geoliede organisatie is, blijkt wel uit het feit, dat het evenement er nog steeds staat als een huis. Bovendien is het nog steeds gratis toegankelijk voor iedereen!

Vele deelnemers kijken elk jaar weer uit naar deze spectaculaire wedstrijd, daar op het strand van Bakkum. Lange rechte stukken, grote springbulten, spectaculaire wasborden met de bruisende golven op de achtergrond maken de Bakkum Beachcross tot een uniek evenement. Regionale helden als Richard van Drooghe, Erik Pater en Dick de Geus zijn enkele coureurs, die al jaren hun onderlinge duels uitvechten in het loodzware zand van Bakkum. Ook nationale coureurs hebben geraced op het zware zand van Bakkum. Jarno Meijer, de gebroeders van Oorschot, wie kent ze nog, zijn enkele van de velen die meegdaan hebben aan deze strandrace.
De Bakkum Beachcross is ook door Parijs- Dakardeelnemers zoals Gerard Jimmink en Jaap van der Kooy gebruikt om hun motoren te testen voor het gebruik in de woestijn. En niet zonder succes! Het is een jaarlijkse happening, die voor vele motocrossers wordt gebruikt om het seizoen af te sluiten en door vele oud motocrossers om weer even bij te praten.

Aparte Quadsklasse!
Je ziet de 4 wielige crossers, de zogenaamde Quads, nu ook steeds vaker op de openbare weg. Maar wat velen niet weten, is dat er ook wedstrijden mee gecrosst worden. Wedstrijden waar flink hard gereden wordt, zeker in het zware zand zijn deze 'maanvoertuigen' sneller als de crossmotoren. Dit jaar zal er bij voldoende deelname ook een Quad-klasse van start gaan.

Goedgevulde Prijzenpot!
Het gaat niet alleen om het spel, maar uiteraard ook om de knikkers. Er valt dus wat te verdienen voor de eerste drie rijders van elke klasse; de 1e plaats is goed voor €250,-, de 2e voor €125,- en de 3e plaats voor €50,- . Dit alles mogelijk gemaakt door de vele regionale sponsors. Bovendien hebben enkele bekende bedrijven als Sinisalo Europe (Motocross-, Mountainbike-, en Snowmobile kleding), KTM Sportmotorcycles Nederland, en PMC Tyres (Pirelli en Metzeler banden) al toegezegd om de prijzenpot aan te vullen.

Inschrijven (á € 15,- per persoon) voor de Bakkum Beachcross kan via de website van de Motor en Autoclub Alkmaar en de  Niedorper MotorClub:


www.mac-alkmaar.nl

of

www.niedorpermotorclub.nl


bron: www.motormaniacs.nl
Titel: Bakkum Beachcross 2005
Bericht door: Busaberke op 21 oktober, 2005, 09:11:12
Is dit niet dè gelegenheid om MFL in the picture te zetten door een MFL-GS(A) team in te schrijven?  :roll:
Titel: Bakkum Beachcross 2005
Bericht door: Karin op 21 oktober, 2005, 09:21:08
Citaat van: "Busaberke"Is dit niet dè gelegenheid om MFL in the picture te zetten door een MFL-GS(A) team in te schrijven?  :roll:

:laughing49so:  :thumbsup:
Titel: Bakkum Beachcross 2005
Bericht door: DeWitte op 21 oktober, 2005, 10:39:25
Citaat van: "Busaberke"Is dit niet dè gelegenheid om MFL in the picture te zetten door een MFL-GS(A) team in te schrijven?  :roll:

als zwerver um uitleent, wil ik er wel mee door de pratsch raggen :wink: de mijne is alleen een poser Gs A zoals je weet :twisted: