Motor Forum Limburg

Nieuws => Motornieuws => Topic gestart door: Busaberke op 07 september, 2005, 14:04:21

Titel: Ook Frankrijk compenseert hoge brandstofprijzen
Bericht door: Busaberke op 07 september, 2005, 14:04:21
Na Belgiƫ komt nu ook Frankrijk zijn inwoners tegemoet vanwege de hoge brandstofprijzen. De Nederlandse regering piekert er niet over.

Frankrijk is van plan voor consumenten en transportbedrijven de belasting te verlagen. Parijs wil daarmee de hoge prijzen van benzine en diesel opvangen, zo maakte de Franse regering vandaag bekend. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Financiƫn wordt elke extra euro die in de staatskas belandt door de hoge brandstofprijzen, aan de burger teruggegeven. De Franse minister van Transport, Dominique Perben, heeft ondertussen verlagingen aangekondigd van de vennootschapsbelasting voor transportbedrijven. Het besluit volgt op een blokkade van brandstofopslagplaatsen door onafhankelijke transporteurs die boos waren over de hogere brandstofprijzen.
Minister Brinkhorst van Economische Zaken liet vorige week nog weten dat Nederlanders niet hoeven te rekenen op compensatie. 'De hoge prijzen vormen een prikkel om het verbruik te beperken', zo sprak hij.

bron: Bovagkrant
Titel: Ook Frankrijk compenseert hoge brandstofprijzen
Bericht door: Gehaktbal op 18 september, 2005, 13:09:33
Die dikzakken kunnen het altijd wel betalen,ze moesten ook maar eens een tijd met een stuk minder inkomen uit moeten zien te komen. :evil: