Mike the Bike Hailwood

Gestart door DeWitte, 14 mei, 2006, 19:15:36

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

DeWitte

Mike the bike zoals hij vaak werd genoemd, kreeg een gemakkelijke entree in de motorwereld, want vader Hailwood bezat voldoende geld om het beste materiaal voor zijn zoon aan te schaffen.





Het imago van rijkeluis-zoontje hield niet lang stand, want Mike Hailwood had racetalent dat ieders respect afdwong. Hailwood werd in 1961 de 1e Honda wereldkampioen in de 250cc. Hailwood verruilde Honda voor de 500cc MV-Agusta met als resultaat 4 wk titels. in 1966 keerde hij terug naar Honda en dat resulteerde in nog 4 wereldtitels: 250 en 350 in 66 en 67. In 67 eindigde hij gelijk met Agostini maar bruto had de Italiaan meer punten. Net als velen maakte hij de overstap naar de autosport. Een zwaar ongeluk maakt in 1974 een einde aan zijn carriere. In 1978 maakte hij een rentree op Man en won daar de Formule 1, de voorloper vd superbikes.

Hier op Ducati op Man in 1978




Twee weken voor zijn 41e verjaardag kwam Hailwood bij een verkeersongeluk om het leven :?
Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away

Road Racing Tonnie

Zal maar geen uitgebreidt verhaal over Hailwood vertellen, daar dat waarschijnlijk genoegzaam bekend is, wel een minder prettige gebeurtenis, na het overlijden, van deze grote driver.

Als dank voor bewezen diensten, heeft hij van Honda, de unieke 250cc zes cil cadeau gekregen, een motor die heden ten dage, indien te koop, onbetaalbaar is bijna, maar goed, na het overlijden van Mike, heeft Mevr Hailwood de Honda, in bewaring gegeven bij een goed vriend tevens oud coureur van Mike, (naam is mij bekend) om hem, een veilige goede plaats te geven, edoch, op een gegeven moment, vroeg Mevr Hailwood, hoe het met de Honda erbij stond, en na lang aarzelen kwam het hoge woord eruit. hij had hem verkocht, aan een Nederlandse motorhandelaar,
(naam is mij bekend), na vele rechtszaken, o.a in Den Haag, waar ook de Ned handelaar gedaagd werd, blijft de Honda onvindbaar, alhoewel er een klein vermoeden is, dat hij zich in Zuid Duitsland bevindt, maar zo,n motor zal nooit meer in de openbaarheid kunnen komen, gezien het unieke concept, dar hij dan direct herkend zal gaan worden.
Maar al met al, blijft er een zwaar teleurgestelde mevr Hailwood achter, dat een zeer goede huisvriend, tot zoiets in staat was.
Het leven is te kort om met wat anders te rijden
Ineens weet IEDEREEN het, HAYABUSA
Al jaren besmet met een virus, hetende
**********Raceritis**********