Konica Minolta maakt rijder bekend

Gestart door Steefke™, 31 oktober, 2006, 12:02:35

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Steefke™

Het was even wachten op het officiele bericht, maar nu heeft dan het Konica MInolta team bevestigd dat Shinya Nakano voor hen zal rijden in het 2007 wereldkampioenschap MotoGP. De Japanse coureur zal voor het eerst de nieuwe 800cc Honda RC212V beklimmen op het circuit Jerez de la Frontera later dit jaar, tijdens een geplande test op 28, 29 en 30 november.

Gianluca Montiron:
Ik ben écht blij dat Shinya ons voorstel heeft geaccepteerd. Voor ons is hij de beste keus om ons MotoGP project voort te zetten dat we, sinds ons debuut, ontwikkeld hebben in samenwerking met een Japanse rijder. We willen graag Makoto Tamada nogmaals bedanken voor het opmerkelijke werk dat hij geleverd heeft toen hij voor ons reed, maar het was tijd voor beide partijen om nieuwe motivatie op te doen. Het hele team kijkt ernaar uit om met Shinya Nakano en de nieuwe machine aan de slag te gaan en snel het werkschema voor volgend seizoen op te stellen. We zullen klaar zijn om onze nieuwe rijder onze volle steun te geven; zijn talent, toewijding en ervaring zullen fundamenteel zijn in het bereiken van de resultaten waar we met z'n allen naar streven. In vergelijking met dit jaar zal de technische staf niet aanwijsbaar veranderd worden in 2007.  

Shinya Nakano:

Ik heb drie jaar bij Kawasaki gezeten en ben tevreden met wat ik met het team gedaan heb, met het geleverde werk en de verbeteringen die we hebben gemaakt, maar ik voelde dat ik elders een nieuwe uitdaging nodig had. Het aanbod van Konica Minolta kwam op het juiste moment, hoewel ik moet toegeven dat het een moeilijke beslissing was. Ik kijk er naar uit om met Honda te werken, de nummer 1 motorfietsfabrikant. Het zal plezierig werken zijn met het JiR team. Ik zal hard werken om zo vaak mogelijk op het podium te komen en het seizoen plannen met het doel voor de titel te vechten. Ik heb nog geen 800cc machine getest maar verwacht goede handelbaarheid en een hogere bochtensnelheid. Als dat zo is denk ik dat dat goed bij mijn rijstijl zal passen. Ik kan niet wachten op het moment dat ik het team zal ontmoeten en met de nieuwe technische staf ga samenwerken, het zijn allemaal specialisten met een schat aan ervaring. Ik zal proberen van ze te leren en hun kennis gecombineerd met die van mij, opgedaan in acht jaar GP racen, moet voor goede resultaen kunnen zorgen denk ik. Ik ben blij dat een Japanse sponsor zoals Konica Minolta me steunt, het was mijn droom en dankzij hun kwam die uit.
Smells like rubber