Gp Turkije: Stoner wint

Gestart door suzuki-girl, 22 april, 2007, 18:39:33

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

B-Witch

De Australiƫr Casey Stoner heeft de door Bridgestone gedomineerde Grand Prix van Turkije op zijn naam geschreven. Toni Elias werd tweede en de laatste plaats op het podium was voor Stoner's teamgenoot Loris Capirossi.



Gelijk bij de start zien we behoorlijk vuurwerk met de Fiat Yamaha's direct aan de leiding. Nadat Edwards wat terugvalt maakt Rossi ook een behoorlijk fout door op een snel deel van het circuit naast de baan te raken en terug te vallen naar een zesde plaats.

Even later maakt Olivier Jacque een grove fout en neemt Edwards, Pedrosa, Vermeulen en Guintoli in zijn val mee.

Het uitgedunde veld gaat verder met Stoner inmiddels stevig aan de leiding met daarachter een sterk opkomende Elias en dan een groep van een vijftal coureurs die knokken om de de laatste podiumplaats. Inmiddels zakt Rossi steeds verder terug en moet hij de groep laten gaan, ook Alex Hofmann en Randy de Puniet weten de Italiaanse Yamaha coureur te passeren, en zien we hem op de tiende plaats doorkomen.

Barros maakt in achtervolgende groep een sterke indruk ondanks dat de Braziliaanse veteraan de afgelopen dagen geveld was door de griep.

Stoner rijdt vervolgens met een voorsprong van 6'207 op Elias over de finishlijn en de kersverse vader Capirossi weet als derde de eindstreep te passeren voor Barros, de winnaar van de vorige twee edities op Istanbul Park Marco Melandri, John Hopkins en regerend wereldkampioen Nicky Hayden.
You may own the bike, but the bike possesses you.