Lucht je hart!

Gestart door Busaberke, 26 september, 2005, 11:58:12

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

d'r Blieje

Citaat van: Desmo-devil op 12 mei, 2013, 10:28:27
Dat was een historische dag. Eerst de olieslang eraf, vervolgens gaat een van de mederijders op mijn zadel zitten tijdens een koffiestop om even te testen en breekt er een veer af. Op de terugweg kom ik in Valkenburg zonder benzine te staan, dus ik neem de motor van mijn vrouw om even thuis een jerrycan benzine te halen, wordt ik 200 meter verder aangereden door een taxi, gevolg hele voorvork in puin. Al met al een dag om nooit te vergeten. Een pluspuntje, 1,5 jaar  heeft de verzekering van de taxi, na een dreigende rechtzaak, uiteindelijk de schade betaald. :mrgreen:
Ja,
dat waren nog eens tijden wa...
Blieve lache...8)

Madmax

Het is maandag.. Moet ik nog meer zeggen? Toch een biertje teveel gedronken zaterdagavond, ik kan er niet meer tegen. Zit nog steeds in m'n benen! En collega's maar blijven vragen of het wel goed met me gaat, want 'je ziet zo bleek'... Nee het gaat niet goed! Ik wil naar huis! Het is ook nog eens veel te lekker weer om binnen te zitten..
Nog geen bezitter, wat niet is komt zeker nog!

Mlis27

Citaat van: Madmax op 13 mei, 2013, 09:53:31
Het is maandag.. Moet ik nog meer zeggen? Toch een biertje teveel gedronken zaterdagavond, ik kan er niet meer tegen. Zit nog steeds in m'n benen! En collega's maar blijven vragen of het wel goed met me gaat, want 'je ziet zo bleek'... Nee het gaat niet goed! Ik wil naar huis! Het is ook nog eens veel te lekker weer om binnen te zitten..

lekker weer? waar ben jij dan, hier is het alleen maar grauw
My bike doesn't leak oil, it marks its territory

Madmax

Ja dit heb ik ook meteen moeten corrigeren, zon kwam even door maar het mocht weer niet baten.. En het is ook nog steeds koud! Zag er beter uit dan dat het daadwerkelijk is.. Ik neem alles terug! Getverderrrie
Nog geen bezitter, wat niet is komt zeker nog!

Mlis27

Citaat van: Madmax op 13 mei, 2013, 14:40:48
Ja dit heb ik ook meteen moeten corrigeren, zon kwam even door maar het mocht weer niet baten.. En het is ook nog steeds koud! Zag er beter uit dan dat het daadwerkelijk is.. Ik neem alles terug! Getverderrrie

hahah niet te snel oordelen inderdaad
My bike doesn't leak oil, it marks its territory

SuzukiLimburg

Na de goede verhalen op de vorige pagina over Louis ben ik zaterdag even bij Louis binnen gelopen. Ik moest een niew paar laarzen hebben aangezien ik de rits van mijn huidige laarzen kapot trok voor aanvang van de Dürum rit vorige week. En als ik dan toch bezig ben kan ik ook gelijk even kijken voor een nieuwe waterdichte jas.
Zowel de laarzen als de jas heb ik 10 jaar geleden voor een prikkie bij Hein Gericke op de loude locatie gekocht. Die hebben hun geld opgebracht.

Toen ik bij Louis ging kijken schrok ik me kapot. Het goedkoopste paar laarzen dat ze hadden staan was tegen de 100 Euro en van daaruit ging het heel hard omhoog tot makkelijk 300 Euro! En de meesten waren nog lelijk ook al is dat niet het belangrijkste. Dan maar even kijken voor een jas. Nog harder geschrokken. De goedkoopste vanaf 150 Euro en loopt op tot 1000 Euro. Bij Louis kwam ik vroeger graag omdat ze ook goedkope spullen hadden en goede aanbiedingen. Nu dus niet meer.

Gelukkig zijn de andere motorzaken nooit ver weg, dus maar even naar Hein Gericke gereden. Daar was op een echtpaar na niemand binnen, leek wel een spook winkel. Daarnaast lijkt het tegenwoordig wel een designwinkel met nog maar een paar rekken, weinig collectie en volgens mij ook geen eigen merk meer.

Dus snel door naar Polo. Daar waren wel veel mensen binnen en hebben ze ook een relatief grote collectie.
Goedkoopste paar laarzen 60 Euro en waterdichte al vanaf 80 Euro. Ook een groot rek met afgeprijsde kleding, die echt afgeprijsd is (van 180 naar 80). Niet zoals bij Louis van 310 Euro afgesprijsd naar 300 Euro. Dus voor het geld van laarzen bij Louis heb ik nu een paar laarzen en een waterdichte jas gekocht bij Polo.

Hein Gericke is volgens mij een sterk aflopende zaak en lijkt me geen lang leven meer beschoren zo.
Louis vind ik echt duur geworden en dat vind ik jammer want ik kom er altijd graag, zeker als de braadworst tent opstaat.
Ze zullen er best goede service hebben, maar daar betaal je dan ook voor.
Is that a thunderstorm? No, it's SuzukiLimburg!

Desmo-devil

Gericke staat volgens mij aan de rand van een faillissement. Jammer want ik heb daar in het verleden ook altijd goede en betaalbare kleding gekocht. Zo kocht ik daar ooit een jas voor 70 euro waar ik 10 jaar mee heb gereden en een paar Daytona laarzen voor 75 euro die ik ook zo lang hab gedragen. Heb die jas nog steeds alleen de kleur match niet met mijn motor.  Bij Louis moet je inderdaad even opletten of ze aanbiedingen hebben. Maar daarentegen betaal ik liever iets meer als de service en garantie goed is. Heb nu een jas van Heuts (automaterialen) en die voldoet ook al drie jaar uitstekend.

Ziespan

#1657
 :-X

Nu, dan laat mij vertellen hoe het met mij en met mijn Ducati vergaan is.

Dik 30 jaar geleden stond ik als toercommissaris van Limburg voor de KNMV op de hobbybeurs op de Greend te Maastricht in die grote hal daar toendertijd (later gesloopt door de fa Crijns uit Amby Maastricht).
Natuurlijk liep ik zelf ook regelmatig door de hal en bij een stand van Jo Cabo stond mijn droommotor.
Een Ducati Darmah SD 900. Zwart met een gouden bies. Nieuwe dus. Wat was die mooi ...
Alles zat mee, men ruilde mijn Suzuki GT 750 watercooled in, ik had beetje spaargeld, vakantiegeld kwam er ook net  aan en ik kon bij de bank de resterende 2000 gulden lenen. Dus dat prachtstuk gekocht voor de nieuwprijs van slechts 9000 gulden. Dat is dus iets meer als 4000 euro. Meteen er op Conti uitlaten (300 gulden) voor beter geluid, enz. en ook langere vlammen uit de uitlaat, wat vooral in het donker best wel ruig uitzag. Gelukkig stond er op deze speciale uitlaten ook Ducati dus toen de politie mij aanhield kon ik onder een proces uitkomen door er op te wijzen dat het een nieuwe motor was en de standaard uitlaten er op zaten, wat men dus aannam vanwege "Ducati" op de uitlaten.

Natuurlijk ging ik eens kijken bij Jan Biggelaar, de Ducati specialist en Ducati racer in Brabant (Oisterwijk?) en het was leuk praten met hem. Mijn kameraad met de R90S liep echter op mij uit (bij 190) op de autoweg en daar baalde ik van, dus hem dat verteld. Hij bood mij aan om bij de 10.000 beurt naar hem te komen en dan zou de motor een beurt krijgen en tegelijkertijd getuned worden voor alles bijmekaar 1000 gulden.
Daar werden zuigers en cylinders bewerkt, een zwaardere koppeling geplaatst en andere luchtfilters. Ik koos wel voor niet helemaal open kelken maar toch met een gaas voor tegen rondvliegend "Ungeziever".
Nu, ik haalde hem af, het was of ik een andere motor had. Hij liep veel mooier, trok sneller op en ging zeker 20 -25 km harder. Wegligging was al goed en het was dus echt een fijne snelle droommotor met prima Brembo remmen (3) die wel beetje roestten maar ook heel echt remden (vergeleken dus met wat ik voorheen reed).
Ik reed dagelijks (had geen auto)  en ´s zondags, als we niet naar een treffen waren geweest) dan was het richting Eifel.

Een zondag, terug van onze rit, zitten we bij ons clublokaal op het terras. De ouderen misschien bekend: in Meerssen tussen de viaducten van de A2 autoweg gelegen. Daar waar vroeger een motor op het dak stond.
Ik wil wat te eten halen bij Jacky Pom Lai en stap op de motor en rij Meerssen in, mijn vrienden bleven zitten. Waar nu de rotonde is, was vroeger een voorrangsweg die Meerssen in ging. Met groot licht op, overdag, schat 40 km /u, rij ik daar dus als ik vanuit de richting Rothem een auto tamelijk snel zie naderen. Ik was verbaasd en het schiet door mij heen: daar zit niemand in! Meteen vloog ik al door de lucht, en kom ik op een verkeerszuil neer. Dan schiet de auto weg, de oprit naar de autoweg richting Beek op. Gelukkig hadden mijn kameraden alles gezien dus een springt er op zijn Kawa 900 Z1 en haalt de idioot terug. Fahrerflucht!  :shock:
Nu, Ducati total loss, dikke leren laarzen gewoon opengescheurd met een wond aan het onderbeen en het dijbeen en de heup heel dik en alle kleuren van de regenboog. Daar was iets gescheurd (dijspier?). gelukkig niets gebroken. Wel dus sindsdien een verdikking aan over gehouden en pijn en een wat eigenaardige, schommelende manier van lopen.
Meneer de chauffeur bleek met zijn hoofd onder het dashboard te hebben gezeten prutsend aan zijn radio. Daarom had ik dus ook geen chauffeur gezien, hij zat echt helemaal onder het dashboard. De idioot! Rijdt zo een voorrangsweg op!

Nu de financiele afwikkeling: ik was all risc verzekerd dus kreeg sowieso mijn geld. Daarbij het wrak. Totaal echter toch ´n stuk minder dan de aanschaf. Plus .... het toen nieuwe model Ducati, de opvolger van de mijne, kostte bijna 15000 gulden. Voor het blijvend letsel aan het dijbeen kreeg ik een vergoeding van slechts 1000 gulden. Ik kwam dus al snel een 6000-7000 gulden tekort voor een nieuwe Ducati. Die is er dan ook helaas nooit meer gekomen.

Het is ruim 30 jaar geleden maar af en toe denk ik nog aan de Ducati, en bekijk ik de foto ervan die op de kast staat. Wat ´n sjieke motor! En wat was ik toen toch nog knap! Echt een droompaar! :yawn:
Tja, sometimes .... life sucks .... maar het belangrijkste is toch altijd je lichaam, je gezondheid. En dat had bij bovenstaand verhaal natuurlijk ook veel erger afgelopen kunnen zijn.  :-X

:cry: :cry: :cry:

The South will rise!

HD Sportster 1200S 1996 met Sputnick zijspan.
Aangepaste vork, 4 schijfremmen rondom!

                   Live to RIDE to live.   
             Hatsekidee wie rijdt er mee?

Joker

Never ever go west when you know you should be heading south.  Never ever whisper when you know it's time to shout.

QuattroFrits

Citaat van: Joker op 13 juni, 2013, 10:13:09
Mooi verhaal .  :thumbsup:

:yes6rs:  :yes6rs:

Helaas was de afloop wat minder.
Wil je rust en vrede, doe dan bij MFL je intrede.

@Nippon

ff zeveren  :roll:

ik brommer naar 't werk zo ook deze week en ja tis warm, dacht eerst m'n broek lekt , maar 't bleek zweet te zijn  :roll: ik zweet bijna niet (lijk wel een krokodil) maar goed ,
ik zie dus weer apen (ik leid dit af van de harige benen en torso) met zwemkleding op de brommer :roll:
tis me worst, maar wat me opvalt ik zie geen vrouwelijke motorrijder in een strandoutfit  :?

zijn ze nu verstandiger of zijn ze sneller verkouden  :mrgreen:

QuattroFrits

Citaat van: @Sambal op 19 juni, 2013, 18:45:41
maar wat me opvalt ik zie geen vrouwelijke motorrijder in een strandoutfit  :?

zijn ze nu verstandiger of zijn ze sneller verkouden  :mrgreen:

Ze zijn bang dat jij hun iets doet.  :mrgreen:
Wil je rust en vrede, doe dan bij MFL je intrede.

DeWitte

Citaat van: @Sambal op 19 juni, 2013, 18:45:41
ff zeveren  :roll:

ik brommer naar 't werk zo ook deze week en ja tis warm, dacht eerst m'n broek lekt , maar 't bleek zweet te zijn  :roll: ik zweet bijna niet (lijk wel een krokodil) maar goed ,
ik zie dus weer apen (ik leid dit af van de harige benen en torso) met zwemkleding op de brommer :roll:
tis me worst, maar wat me opvalt ik zie geen vrouwelijke motorrijder in een strandoutfit  :?

zijn ze nu verstandiger of zijn ze sneller verkouden  :mrgreen:

Verstandiger, helaas :-X
Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away

Greefhardt

dat vrees ik ook..
Vorige motor: Triumph Trophy 900

Ziespan

 :roll: :roll: :roll:

Wat ik nu weer heb meegemaakt ....

Ik rij van Kerkrade richting Beitel rijdt daar op de rotonde tegen het verkeer in, dus links om, een oudere vrouw in haar auto. Seconde later staat ze stil, neus tegen neus met een auto die de autoweg, de afrit, afkomt.
Ze gaat niet de oprit naar de autoweg op maar komt mij ook tegen het verkeer in tegemoet.
Dus wat dat betreft was ze wel consequent!

Moet zeggen ze lachte wel vriendelijk  :mrgreen:

:headbang: :headbang: :headbang:
The South will rise!

HD Sportster 1200S 1996 met Sputnick zijspan.
Aangepaste vork, 4 schijfremmen rondom!

                   Live to RIDE to live.   
             Hatsekidee wie rijdt er mee?