Hoofdmenu

Wayne Rainey

Gestart door BMWhub, 01 oktober, 2007, 13:40:43

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

BMWhub

Wayne Rainey geboren 23 oktober, 1960  (leeftijd 46) in Downey, Californië is Amerikaans eerstgenoemde Grand Prix motorfiets weg racer. Tijdens einde de jaren '80 en begin jaren '90 won hij drie keer het wereldkampioenschap en een keer Daytona 200 . Hij werd gekenmerkt door zijn vlotte, berekende rijstijl.
Hij begon met zijn carrière rijdende in het Amerikaanse Grote Nationale Kampioenschap, een reeks die vier verschillende disciplines van dirttracke en wegracen omvatte. Na zijn succes in de Novice 250cc wegrace klasse, Kawasaki huurde hem in om te kunnen concurreren in 1982 AMA Superbike kampioenschap als teammaat van de toenmalige verdedigende Nationale kampioen Eddie Lawson. Het daarop volgende jaar, Lawson die naar de Grand Prix werd verplaatst en Rainey nam het over, en won in  1983 Nationaal Kampioenschap voor Kawasaki.
In 1984,nam hij de aanbieding aan om voor het pas gevormd team Kenny Roberts Yamaha te rijden in de klasse 250cc van Grand Prix Het wereldkampioenschap. Door een minder  succesvol seizoen besloot de Amerikaan terug te trekken naar Amerika en zich aan te sluiten bij Honda Het van Superbike team van 1985 t/m 1987. Het was tijdens het Nationale Kampioenschap Superbike van 1987 dat zijn intense rivaliteit met  Kevin Schwantz begon, met het gevecht voor de titel. Rainey won het Kampioenschap maar de woeste rivaliteit tussen de twee concurrenten begon enkel.
In 1988 Rainey die opnieuw terug kwam naar Europa weer bij het  Kenny Roberts Yamaha team, dit keer in de eerste klasse 500cc rijdende YZR500. Zijn levens rivaal Schwantz volgde hem naar  Europa, die voor de 500cc klasse voor het Suzuki Team tekende om te racen. De twee zouden hun intense rivaliteit op alle racecircuits in heel Europa voortzetten. De late '80 jaren en de vroege jaren '90 worden door velen beschouwd als de ,,Gouden Era" van het racen. Begaafde rijders zoals Eddie Lawson, Wayne Gardner, Kevin Schwantz, Mick Doohan en Wellustige Mamola allen hadden grote vaardigheden die voor uiterst concurrerende racende en opwindende actie voor toeschouwers zorgde. In 1988, Rainey en zijn teammaat van het Roberts Yamaha Team Kevin Magee  zouden ook de prestigieuse  Suzuka 8 Uren endurancerace  in Japan winnen. In 1989 de campagne, Rainey zou tweede algemeen beëindigen. Van 1990 aan 1992 , werd hij drie keer achter elkaar wereldkampeon voor yamaha. Rainey was goed op weg zijn vierde opeenvolgende titel te winnen 1993. Hij leidde in de kampioenschapspunten en leidde GP toen hij aan zijn carrière noodlottig beëindigende, door ten val te gaan in Misano, Italië. Waarin hij in de grintbak bij hoge snelheid gleed, brekend zijn val in  de geharkte grevel die als veiligheidseigenschap wordt ontworpen voor autoracen. Door de verwondingen overhandigde hij zijn titel aan zijn grote rivaal Kevin Schwantz, door zijn verwondingen is hij vanaf de borst verlamd.

http://nl.youtube.com/watch?v=mlgvscEDx3s

Verbrand je rubber en niet je ziel

GRTZ Hoebair

Motzippaldy

Rainey is my all time hero  :worship-cool:
Proud on the South  

DeWitte

Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away

Desmo-devil

geboren in 1960 ( leeftijd 46) ?????????????????????? :mrgreen: :mrgreen: :shock:

BMWhub

Citaat van: Desmo-devil op 14 december, 2011, 09:42:10
geboren in 1960 ( leeftijd 46) ?????????????????????? :mrgreen: :mrgreen: :shock:


Dan zul je er nog veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel meer vinden waar de leeftijdt niet automatisch gecorigeerd wordt,   :mrgreen:
Verbrand je rubber en niet je ziel

GRTZ Hoebair

Desmo-devil

Ok ik snap 'm , artikel is van 2006  :oops: