Rossi in F1 ( al is het maar voor de fun )

Gestart door BMWhub, 14 november, 2008, 18:58:30

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

BMWhub

Dat Michael Schumacher regelmatig uitstapjes maakt op twee wielen is geen geheim meer en de trend werkt blijkbaar ook vice versa. Steeds meer sterren uit de motorwereld wagen zich aan uitstapjes op vier wielen.

Zo heeft het Suzuki MotoGP team zich gewaagd aan een rondje rally rijden: zowel Loris Capirossi als teambaas Paul Denning deden mee aan een ronde van de Suzuki Swift Cup tijdens de Tempest Rally te Hampshire, Engeland. Denning belande in een gracht en moest opgeven, maar Capirossi deed het nog zo slecht niet. Hij eindigde derde op amper 14 seconden achter Mark Gamble (racewinnaar en regerend Swift Cup kampioen).

Ook MotoGP-ster en achtvoudig wereldkampioen op twee wielen Valentino Rossi laat weer van zich horen op autovlak. Na eerdere (zeer) succesvolle rally-uitstapjes met onder meer de zege in de Rally van Monza vorig jaar, gaat Rossi op 20 november aanstaande testrijden met de Ferrari F2008 Formule-1-wagen op het circuit van Mugello. Het is niet de eerste keer dat Rossi zich achter het stuur van een Ferrari F1 bevindt: tijdens de preselecties voor het 2006 seizoen F1 reed de Italiaan al tussen de andere piloten in een rode bolide. Net als toen worden de geruchten dat hij zou beginnen aan een F1 carrière echter al vlug in de kiem gesmoord, want Rossi heeft bijgetekend voor twee jaar onder het Fiat Yamaha MotoGP team en om daarna nog met F1 racen te beginnen op zijn 31e ziet hij niet zitten.


bron: http://demotorsite.clint.be/index.php?option=com_content&task=view&id=1830&Itemid=&Itemid=103




Verbrand je rubber en niet je ziel

GRTZ Hoebair