5e editie Dutch Ducati Dealer Cup

Gestart door DeWitte, 02 februari, 2010, 14:13:37

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

DeWitte

De Dutch Ducati Dealer Cup, in de volksmond 3DCup, staat aan de vooravond van de vijfde editie. Opgestart in 2005 onder initiatief van Leo Fleuren en Ton de Bruijn (SADS), kende de 3DCup zijn eerste seizoen in 2006 met de samenwerking van 6 Ducati Dealers; Affetto Ducati, Biggelaar Performance, Ducati Zaltbommel, Motor Mercuur (nu Motor Experience Center), Motorcentrum Terneuzen en Star Twin. In 2010 treden ook Motortoer uit Amsterdam toe en Berry Goedhart Motoren uit Bodegraven. De 3DCup wordt officieel ondersteund door Ducati West Europe en voor 2010 heeft de organisatie een nieuwe partner gevonden in de bandenfabrikant Pirelli. Alle rijders van de Cup zullen dan ook op Pirelli gaan rijden, het merk wat ook internationaal gezien verbonden is met Ducati. Rijders mogen op zowel regenbanden, straatbanden als ook slicks rijden.



Het is een Cup waarin alleen Ducatisti met elkaar de strijd aan gaan, bestaande uit een serie van 8 wedstrijden op diverse circuits in binnen,- en buitenland zoals Silverstone, Spa Francochamps en Misano. De Cup staat open voor alle type Ducati' s, maar ook motoren met een Ducati blok zoals de NCR Millona en de Pierobon. De wedstrijden van de 3DCup worden verreden tijdens bestaande race evenementen en naast de 3DCup organisatie, altijd aanwezig met technische assistentie, wordt er ook samengewerkt met de lokale organisatie. Voorafgaand aan de wedstrijden staan de deelnemende dealers voor de rijders klaar voor perfecte begeleiding en preparatie van de motoren. Om mee te kunnen doen heb je dus nodig: een Ducati, een KNMV race licentie en veel enthousiasme!

De groep van bijna 100 rijders, waaronder in 2010 maar liefst 8 vrouwen, wordt onderverdeeld in een A en B klasse om de snelheidsverschillen te beperken en daarmee de veiligheid te vergroten. In 2009 won Marijn Tieleman in de A klasse, uitkomende voor Ducati Zaltbommel, Jarno Fredriks zegevierde in de B klasse en hem gaan we dan in 2010 ook terugzien in de A klasse onder begeleiding van Affetto Ducati. De snelste dame in 2009 was de Belgische Peggy Appelmans, met een 7e plek in de B klasse.
Ook bijzonder in de 3DCup is het feit dat er maar liefst 8 vader/zoon of dochter/zoon combinaties meerijden.

Het wedstrijdprogramma voor 2010 start eind april en voert naar prachtige Europese circuits.
Het seizoen wordt in stijl afgerond tijdens de Race of the Champions op Assen.

Wedstrijd dag             Circuit, land
25 april 2010              Silverstone, Engeland
14 mei 2010               Brno, Alpe Adria Cup, Tsjechië
30 mei 2010               Assen, Ducati Clubrace, Nederland
13 juni 2010               Misano, World Ducati Week, Italië
27 juni 2010               Oschersleben, Festival d'Italia, Duitsland
15 augustus 2010    Spa Francorchamps, ONK, België
28 augustus 2010    Dahlemer Binz, Duitsland
26 september 2010  Assen, SMA Race of the Champions, Nederland

Wil je meedoen, schrijf je dan in via www.sads.nl. Ook voor verder vragen kun je daar terecht of via 3dcup@sads.nl
Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away