Freebike ORT 11 april/ 5 september / 3 oktober

Gestart door DeWitte, 27 maart, 2010, 07:40:37

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

DeWitte

FreeBike organiseert samen met zéér ervaren enduro rijders een Off Road Training (ORT)

De FreeBike Off Road Training (FTT ORT) wordt georganiseerd in een grote zandgroeve in Landgraaf Zuid-Limburg. Deze groeve is ongeveer 1 vierkante kilometer groot en vanaf het toegangshek is de groeve maar liefst 60 meter diep. In deze groeve vinden we eigenlijk alle denkbare soorten: harde paden, gravel, grind, brokken steen, zand, heuvels -héél veel heuvels, water en ga zo maar door.....

WIE MAG JE VERWACHTEN:

FreeBike werkt voor deze training met zeer ervaren off road trainers, waaronder Frans Verhoeven; 8e in het algemeen klassement van Dakar 2009. Ook 8-voudig Nederlands Trial Kampioen Alex van den Broek zal een van de trainers zijn. En wat te denken van Marcel van Drunen, (meervoudig) Nederlands en Europees kampioen supermoto. Wellicht zegt de naam Eric Verhoef u iets? Ook hij is een van onze trainers waarop wij een beroep kunnen doen. Maar ook Henk Knuiman is toegetreden tot het trainers-gilde en inmiddels heeft de enige Nederlandse vrouw (en winnares in 2009) in Le Dakar, Mirjam Pol ook al de nodige rondjes gedraaid op en in deze unieke trainingslocatie. Al deze rijders willen graag hun ruime ervaring delen met u. Zoals u van FreeBike gewend bent, staat kwaliteit hoog in het vaandel !!!

WAT MAG JE VERWACHTEN:

Deze dag bestaat uit diverse oefeningen en natuurlijk een afsluitende proef. Dit unieke terrein biedt voor ieder wat wils. Noppenbanden op de motor zijn zeer sterk aan te bevelen, net als goede beschermende kleding natuurlijk. Bij ons staat veiligheid voorop!

De dag kent een geleidelijke opbouw van makkelijk naar moeilijker. Op deze dag worden de deelnemers in groepen ingedeeld naar ervaring. Enige all road ervaring is een pré, maar we passen het niveau waar nodig natuurlijk aan. We werken dan met een groep beginners, midden ervaren en gevorderde rijders. We rijden over alle eerder genoemde verschillende ondergronden en ook leert u rijden over een crossbaan die van een dermate harde ondergrond is voorzien dat ook mensen met een zware all road motor zonder problemen over deze baan kunnen rijden.
We leren u technieken aan die het makkelijker maken om de motor op te tillen, ook wanneer deze op een helling ligt. U leert hoe u bochten (ook bochten met zandwal) moet rijden. Verder trainen we het rijden over kleine en grote heuvels en afdalingen met (steile) hellingen. Ook het rijden en wegrijden in mul zand of losse ondergrond komt aan de orde. Tevens besteden we aandacht aan het driftend rijden in bochten. Ook remmen is een belangrijk onderdeel tijdens deze training. Heeft u als deelnemer bijzondere wensen, dan kunt u deze op de training duidelijk maken. FreeBike probeert hier rekening mee te houden.

VOOR WIE:

Deze training is bedoeld voor mensen die graag eens off road en/of enduro willen rijden. U krijgt tips, leert trucs en technieken om het off road rijden meer eigen te maken. Maar ook voor de ervaren "rotten" die nog wat bij willen leren of trainen. Een complete cross-outfit is niet direct noodzakelijk, maar zoals eerder aangegeven is goede beschermende kleding

WELKE MOTOREN:

Hierbij kunt u vooral denken aan motorfietsen die bij voorkeur voorzien zijn van noppenbanden. Het merk van de motor vinden wij minder belangrijk, dus iedereen met een all road of enduro motorfiets kan inschrijven.

HUURMOTOREN:

Vanaf 2009 is het ook mogelijk om tijdens de FreeBike ORT gebruik te maken van huurmotoren. De kosten hiervan zijn € 150,= excl. brandstof en BTW met een eigen risico van € 1000,= voor de eventuele (ernstige) schade. LET OP: er zijn maar een beperkt aantal motoren beschikbaar. Geef bij het inschrijven via mail aan of je gebruik wil maken van een huur motor.

AANMELDEN:

Meer weten? Kijk dan op http://www.freebike.nl/training/ftt.htm#ORT

Meedoen? Schrijf dan vlug een mail naar info@freebike.nl met je naam en adres, motorgegevens en (noppen)rijervaring zodat we je in de juiste groep in kunnen delen.

Met vriendelijke groet,

Simon Vrijhoff


Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away