Ducati trekt zich terug uit WK Superbikes

Gestart door DeWitte, 29 augustus, 2010, 07:41:47

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

DeWitte

Middels een persbericht heeft Ducati Motor Holding zojuist bekend gemaakt dat het bedrijf haar fabrieksteam voor 2011 uit het WK Superbikes zal terugtrekken. Het Italiaanse merk zegt de nadruk te willen leggen op het ontwikkelen van motoren voor op straat, en eventuele Superbike-versies daarvan. Ducati heeft met een fabrieksteam deelgenomen aan het World Superbike Championship sinds het begin ervan in 1988, in welke periode ze 16 keer de titel voor fabrikanten wonnen en 13 keer het wereldkampioenschap pakten. Ducati zegt nu dat ze heeft besloten om haar deelname te beperken tot de levering van machines en de ondersteuning van privéteams en dat dit deels komt door de te vrije technische regels in het WK Superbikes, waardoor de motoren te duur werden. Met het vertrek van Ducati verliest het WK zijn trouwste partner en daarmee misschien wel de basis voor het kampioenschap zelf. Hieronder een samenvatting van het persbericht.

"Dit besluit is onderdeel van een specifieke strategie van Ducati, waarbij het doel is te komen tot verdere toename van technologische inhoud in de productiemodellen die op de markt gaan komen in de komende jaren. Om dit te bereiken zal het bedrijf haar technische middelen, die tot nu toe gebruikt werden voor het Superbike team, in gaan zetten voor de ontwikkeling van de nieuwe generatie van hypersport fietsen, in zowel gehomologeerde- en Superbike race versies, " aldus Gabriele Del Torchio, President en CEO van Ducati. "Ik wil  graag Nori en Michel bedanken, en alle coureur die hebben bijgedragen tot de grote geschiedenis van Ducati in de Superbikes, maar vooral de Ducati medewerkers. Het is hun harde werk en professionaliteit die heeft ons toegestaan om zulke belangrijke resultaten te behalen. De taak van het testen van innovatieve technische oplossingen in de Superbikes zal dan ook worden toevertrouwd aan externe teams in de komende jaren. Deze keuze maakt het mogelijk voor de teams om te profiteren van nog competitievere machines en onderdelen. Ondanks de beslissing om haar officiële deelname aan het World Superbike kampioenschap op te schorten, zal Ducati in samenwerking met de organisatoren van het kampioenschap, andere fabrikanten en de FIM, zich blijven inzetten om de kosten in het kampioenschap te drukken. Onlangs werd het Superbike World Championship, als gevolg van de huidige regelgeving, gezien als bewegend in de richting van meer concurrentie tussen prototypes in plaats van van productiemotoren. Dit heeft geleid tot een toename van de kosten, zowel voor de fabrikanten als de teams in het kampioenschap. Deze richting is niet in lijn met de huidige wereldwijde economische situatie, waarin het krijgen van sponsoring nog moeilijker is geworden. Ducati vertrouwt erop dat samenwerking door alle betrokken partijen zal leiden tot verbetering op dit gebied."
Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away

Desmo-devil

Logisch, het hele Superbike budget is gelijk aan het salaris van Rossi  :mrgreen:

DeWitte

De altijd zo geliefde Rossi wordt door (een deel) van het ducati publiek niet gewaardeerd. Tijdens de Superbike races in Imola hing er een spandoek op de ducati tribune met daarop; Ducati en superbikes, 46 redenen om te stoppen.  :-X





Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away