2012 Triumph Tiger Explorer 1200

Gestart door DeWitte, 30 oktober, 2011, 06:31:43

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

DeWitte

Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away

DeWitte

Meer info 2012 Triumph Explorer 1200   
   
Na de eerdere, nog summiere  berichtgeving rondom de nieuwe Triumph TIger Explorer volgt nu de uitgebreide, officiële informatie van Triumph zelf: De Tiger Explorer brengt een geheel nieuw niveau van prestaties en specificaties voor adventure-rijders. De compleet nieuwe krachtbron maakt gebruik van een nieuw, elektronisch, ride-by-wire gasklepsysteem, waarmee onze ontwikkelaars de mogelijkheid kregen een aantal hightech hulpmiddelen op het vlak van veiligheid en comfort aan de Tiger Explorer toe te voegen. Cruise control, tractiecontrole en ABS zijn dan ook standaard op deze Tiger. Een robuuste cardanaandrijving werd ook helemaal nieuw ontwikkeld voor de Tiger Explorer, waardoor vrijwel onderhoudsvrij motorrijden mogelijk wordt. De nieuwste Triumph is ontworpen met ruime onderhoudsintervallen van 10.000 mijl (we blijven Engels!). Ideaal voor langeafstand-avonturen.

Triumph's reputatie van de beste stuureigenschappen in elke klasse, wordt voortgezet met de Tiger Explorer, die een combinatie van uitstekende balans bij lage- en superieure stabiliteit bij hoge snelheden biedt. Het sterke, stalen buizenframe heeft een uiterlijke gelijkenis met de andere modellen in de Triumph familie, terwijl de enkelzijdige achterbrug het prachtige 10-spaaks, 17-inch achterwiel in al zijn glorie toont. De volledig instelbare, 46mm voorvork kan door elke berijder op zijn of haar individuele behoeften en de rijomstandigheden worden afgesteld. De lange veerwegen en het 19-inch voorwiel de Tiger Explorer bieden volop mogelijkheden om offroad te gaan.

Het geheel nieuwe dashboard is duidelijk en intuïtief te bedienen via het LCD-scherm en een met de duim bediende knop. Daarnaast is er een slimme boordcomputer met vele parameters, waaronder een omgevingsthermometer met vriespuntwaarschuwing. Het dashboard is vooraf geconfigureerd voor Triumph's  bandenspanningscontrolesysteem, dit is leverbaar als optioneel accessoire.

Het uitgebreide assortiment aan accessoires wordt aangevoerd door een speciaal voor de Tiger Explorer ontwikkeld bagagesysteem van zeer hoge kwaliteit. De dubbele zijkoffers bieden 60 liter bagageruimte, terwijl de topkoffer nog eens 35 liter aan die capaciteit toevoegt en een integraalhelm kan herbergen.

Motor
De Tiger Explorer wordt aangedreven door een volledig nieuwe 1215cc driecilinder motor met een toonaangevende 137 PK en 121 NM. Bergen aan koppel voor moeiteloos inhalen, gecombineerd met een opwindend eindschot. De Tiger Explorer zet een nieuwe maatstaf voor prestaties in de allroad-klasse neer.

Elektronische hulpmiddelen
Elektronische cruise control, traction control en een uitschakelbaar ABS-remsysteem behoren tot de standaard uitrusting om Explorer rijders veiligheid en vertrouwen te geven.

Frame
Het oersterke, stalen frame en de verstelbare 46mm vorken zijn ontwikkeld om de slechtste omstandigheden aan te kunnen, terwijl het 19-inch voorwiel uitstekende rijeigenschappen en ultieme wendbaarheid op de weg biedt.

Ergonomie
Ontwikkeld om maximaal comfort te bieden voor bestuurder en passagiers. De Tiger Explorer wordt geleverd met verstelbare zithoogte, vertelbare stuurpositie en een verstelbaar windscherm voor dagen lang comfort in het zadel.

High-capacity dynamo
Een in deze klasse unieke 950W-dynamo maakt het gelijktijdig gebruiken van meerdere elektrische accessoires mogelijk, zoals bijvoorbeeld de optionele zadelverwarming voor bestuurder en passagier, verwarmde handvatten, extra sterke mistlampen en een topkoffer met geïntegreerde voeding, die het mogelijk maakt uw apparatuur onderweg op te laden. De Tiger Explorer is ook uitgerust met een stopcontact dicht bij het contactslot, dat kan worden gebruikt voor een navigatiesysteem of het aansluiten van elektrisch verwarmde kleding.

Uitgebreid informatiesysteem
Het op het stuur te bedienen dashboard is het meest uitgebreide ooit van Triumph. Naast de grote digitale snelheidsmeter en analoge toerenteller geeft de boordcomputer een keur aan praktische informatie weer, waaronder de versnellingsindicator, het brandstofverbruik en de omgevingstemperatuur.

Cardanas
De meest onderhoudsarme aandrijving om probleemloos lange afstanden af te leggen.

Technische gegevens:

Motor en Versnellingsbak   
Type  Liquid-cooled, 12 valve, DOHC, in-line three-cylinder
Inhoud  1215cc
Boring/Slag  85 x 71.4mm
Brandstofsysteem  Drive by wire, fuel injection
Uitlaat  Stainless steel 3 into 1 , side mounted stainless steel silencer
Eindoverbrenging  Shaft
Koppeling  Wet, multi-plate
Versnellingsbak  6-speed
Olie inhoud  4.0 litres (1.1 US gals)
Chassis, Rijwielgedeelte en Instrumenten   
Frame  Tubular steel trellis frame
Achterbrug  Single-sided, cast aluminium alloy with shaft drive
Wiel Voorkant Cast aluminium alloy 10-spoke 19 x 2.5in
Achterkant Cast aluminium alloy 10-spoke 17 x 4.0in
Band Voorkant 110/80 R 19
Achterkant 150/70 R 17
Vering Voorkant Kayaba 46mm upside down forks, 190mm travel
Achterkant Kayaba monoshock with remote oil reservoir, hydraulically adjustable preload, rebound damping adjustment, 194mm rear wheel travel
Remmen Voorkant "Twin 305mm floating discs, Nissin 4-piston calipers, Switchable ABS
Achterkant Single 282mm disc, Nissin 2-piston sliding caliper, Switchable ABS
Instrumenten display/ Funkties  LCD instrument pack with digital speedometer, analogue tachometer, gear position indicator, fuel gauge, range to empty, service indicator, clock, air temperature, frost warning, hazard warning lights, trip computer, Tyre pressure monitoring system
Afmetingen en vermogen   
Lengte  2248mm/88.4in
Breedte  962mm
Hoogte excl. spiegels  1410mm/55.5in
Hoogte zadel  837mm/32.9in - 857mm/33.7in
Wielbasis  1530mm/60.2in
Balhoofdhoek/Naloop  23.9 degree/105.5mm
Tankinhoud  20 litres/5.3 US gals
Rijklaar gewicht  259kg/570lbs
Vermogen (gemeten vanaf krukas 95/1/EC)   
Maximaal vermogen  137PS/135bhp/101kW @ 9000rpm
Maximaal koppel  121Nm/89 ft.lbs @ 7850rpm

Bron: Triumph Motorcycles


CiteerDe Tiger Explorer zet een nieuwe maatstaf voor prestaties in de allroad-klasse neer
:-X ik zeg maar beter niks meer
Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away

QuattroFrits

Nu wordt het toch tijd dat ik overstap naar Triumph.  :yes6rs:
Wil je rust en vrede, doe dan bij MFL je intrede.