Doorakkers naar Red Bull MotoGP Rookies Cup selectiedagen

Gestart door Busaberke, 09 oktober, 2014, 09:28:41

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Busaberke

Ongeveer honderd jonge coureurs van over de hele wereld nemen van 13 t/m 16 oktober in het Spaanse Guadix deel aan de Red Bull MotoGP Rookies Cup selectiedagen voor het seizoen 2015. Ook de pas dertien jarige Ruben Doorakkers uit Molenschot mag tijdens deze drie dagen laten zien wat hij in huis heeft!


Ruben Doorakkers

Op de eerste dag krijgt de eerste helft van de talentjes de kans om in twee sessies indruk te maken op de Red Bull MotoGP Rookies Cup leiding. Op de tweede dag komt de andere helft aan de beurt. Op donderdag komen de beste rijders van de eerste en tweede dag nog een keer in actie. Uit deze rijders worden er uiteindelijk twaalf coureurs toegevoegd aan het startveld dat deelneemt aan de Red Bull MotoGP Rookies Cup wedstrijden in 2015. 

Het is een hele eer dat Ruben Doorakkers is uitgenodigd
De 13-jarige Ruben is pas aan zijn tweede raceseizoen bezig. Hij nam vorig jaar voor het eerst deel aan de NSF100 Cup van Arie Molenaar, de competitie waarin hij ook dit seizoen actief was. Doorakkers reed een aantal sterke wedstrijden en eindigde dit jaar op de tiende plaats in het kampioenschap. Naast de NSF 100 Cup komt Doorakkers ook uit in het Open Belgisch kampioenschap: de Junior GP. Met nog slechts een wedstrijd te gaan staat de coureur uit Molenschot met 52 punten aan de leiding in het klassement.
Doorakkers is dit jaar ook begonnen aan de volgende stap in zijn carrière

Doorakkers heeft met zijn MD250 Moriwaki al een aantal trainingssessies op het TT Circuit Assen met succes afgerond, ook heeft hij afgelopen zomer heeft op het Motorland Aragon circuit in Spanje laten zien dat er serieus rekening met hem gehouden moet worden. Reden genoeg om mee te mogen doen aan deze felbevochten Red Bull MotoGP Rookies Cup selectiedagen.


Motor-GP coureur Cees Doorakkers

Ruben Doorakkers is de zoon van voormalig Grand Prix coureur Cees Doorakkers die tussen 1988 en 1994 meestreed in de 500cc koningsklasse. Doorakkers's beste klassering was een zevende plaats tijdens de GP van Reijka. Daarnaast werd Doorakkers in 1991 beste privé coureur r op de veertiende plaats in het eindklassement.

Ruben Doorakkers is vol zelfvertrouwen en heeft zich als dertienjarige al een duidelijk doel gesteld: in de voetsporen treden van zijn vader en zijn prestaties op het hoogste niveau minimaal te evenaren

bron: racesport.nl
Suzuki Hayabusa 1999
Triumph Tiger 2009

@Nippon

13 jaar  :-X

niet meer normaal, z'n ballen moeten nog indalen

Joker

Never ever go west when you know you should be heading south.  Never ever whisper when you know it's time to shout.

QuattroFrits

Citaat van: Joker op 11 oktober, 2014, 05:28:20
Hij heeft in ieder geval de naam mee  :)

Rijd hij dan "door akkers", of zoiets van "doo rakkers".  :mrgreen:
Wil je rust en vrede, doe dan bij MFL je intrede.