Hoofdmenu

NK Trail in landgraaf

Gestart door DeWitte, 10 januari, 2006, 08:32:28

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

DeWitte

Open NK trail in Landgraaf; bron de limburger

De eindstrijd van het Open NK motortrial is voor dit jaar toegekend aan Landgraaf. Op 28 en 29 oktober vindt in de zandgroeve in Landgraaf het tweedaagse finaleweekeinde plaats. Daarmee keert het evenement na een afwezigheid van twintig jaar terug in Zuid-Limburg.

De Zuid-Limburgse motorsport zit al jaren in een verdomhoekje. In verband met de overlast sneuvelden zo'n beetje alle evenementen waarbij een motor betrokken was. Daarom is de terugkeer van het Open NK motortrial met gejuich begroet door het organiserende SML (Stichting Motorsport Landgraaf). ,,Het is moeilijk aan te geven of we nu weer meerdere motorsportevenementen mogen verwachten in Zuid-Limburg'', verklaart Egon Borghans van SML. ,,Maar het is wel heel belangrijk dat we weer op de landkaart staan.''

Een jaar geleden nam Borghans samen met een aantal trialrijders het initiatief in deze regio meer voor de sport te doen. ,,Het was bijna onmogelijk deze sport te beoefenen in Zuid-Limburg. Terwijl er de laatste jaren veel veranderd is in het trialgebeuren. Vroeger moest je via de openbare weg van de ene naar de andere plek. Tegenwoordig vindt alles plaats op één afgesloten terrein. Trial wordt vaak vergeleken met motorcross en motorcross wordt nu eenmaal geassocieerd met herrie. Terwijl het bij trial puur gaat om de hindernissen die je moet nemen. Uit geluidsmetingen, die we moesten laten verrichten, is gebleken dat van overlast nauwelijks sprake is.''

Vanwege het perfecte parcours met veel hoogteverschil was Landgraaf meteen dé favoriet. Bovendien is de Nederlandse motorsportbond KNMV een groot voorstander van afwisseling. Aangezien slechts een klein aantal clubs in Nederland in staat is het finaleweekeinde te organiseren, kwam de kandidatuur van de nieuwkomer als geroepen.

Ook Wim Waeijen van de Baarlose Trial Club, al zesmaal gastheer van het NK, is tevreden over de keuze. ,,Van teleurstelling dat wij het niet hebben gekregen is geen sprake'', aldus Waeijen. ,,Het is een goede zaak voor de trialsport dat ook Zuid-Limburg weer een actieve club telt.'' BTC vervult zelfs een actieve rol in de voorbereidingen. ,,Enkele ervaren bouwers van ons gaan over enige tijd kijken naar het terrein, op organisatorisch gebied zullen we ondersteuning bieden en tijdens de wedstrijden zelf leveren we controleurs.''

Het Open NK, dat begint in maart, bestaat uit zeven eendaagse wedstrijden op verschillende locaties in Nederland en wordt afgesloten met het tweedaagse finaleweekeinde in Landgraaf.

Het terrein 8)


kleine aanvulling het bestuur. DEMO TRAIL zondag 15 Januari

CiteerKomende zondag zal Wim Oelemans met enkele van zijn gesponsorde rijders in de trialgroeve aanwezig zijn. Naast de trialrijders Pieter Goertz (Nederlands Kampioen 2005), John van Veelen (3e NK 2005) en de Belgische 125 cc rijder Toon van Baalen zullen de crossers Tjanka Koppen (125 cc uit Haarlem dit jaar uitkomend in de MX3) en de fransman David Marty (500cc Gasgas viertakt enduro en 250cc tweetakt cross MX2)naar onze trialgroeve komen.

Afgelopen weekend is er wederom veel werk verzet op het trialterrein. Met behulp van een mini laadschop hebben we op diverse plaatsen non stops voorbereid. Ook de grote banden zijn op plaatsen gelegd als opstap
Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away

DeWitte

Presentatie Kampioenstrail in Landgraaf 28 en 29 oktober (mooi MFL uitje)
In het kader van de Nederlandse Kampioenschappen trail, die in oktober van dit jaar zullen plaatsvinden in de gemeente Landgraaf, vond op zaterdag 22 april vr en in het gemeentehuis van Landgraaf, een presentatie plaats van de Stichting Motortrail Landgraaf.

8) FILMPJE

mss zien we Joepie daar al in actie  8)
Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away

DeWitte

e-mail tje vd organisatie

CiteerBeste mensen,

Vandaag over twee maanden is het zover; de finale voor het Open Nederlands Kampioenschap motortrial oftewel de Kampioenstrial. Dit jaar georganiseerd in het Zuid Limburgse Landgraaf.

De groeve kent hoogteverschillen van ruim 80 meter die ook helemaal gebruikt gaan worden voor het maken van diverse non-stops. Voor de rijders wordt een route gemaakt die de proeven met elkaar gaat verbinden. Tevens wordt een wandelroute gemaakt voor de toeschouwers. Op het terrein van Essent Milieu zal deze twee dagen een trialdorp gebouwd worden.

Afgelopen weekend hebben we de gehele percelen van Essent Milieu en de zandgroeve bekeken. Op onze site vinden jullie dan ook de eerste foto's van de plaats waar het evenement zal plaatsvinden.

Bij regelmaat zullen wij de site updaten en jullie van de voortgang van de voorbereiding op de hoogte houden.

Hopende jullie voldoende te hebben geïnformeerd, en reserveer reeds 28 en 29 oktober in jullie agenda.
Entree zoals gewoonlijk gratis.

Met sportieve groet,

John Vleugels
I/o bestuur Stichting Motortrial Landgraaf

www.motortriallandgraaf.nl
Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away

crazy j

vetjes daar ga ik heen als dr nix anders geplant staat :!:  :!:  toppie zoiets hier in zuid limburg
living the life the way it comes