Motor Forum Limburg

Algemeen => Motor Helden => Topic gestart door: DeWitte op 13 mei, 2006, 07:36:38

Titel: den Boet
Bericht door: DeWitte op 13 mei, 2006, 07:36:38
Boet van Dulmen (19 april 1948) is een voormalig Nederlands motorcoureur. Samen met Wil Hartog en Jack Middelburg vormde hij de Grote Drie, het trio dat in de jaren zeventig en het begin van de jaren tachtig grote successen behaalde in de Koningsklasse van de wegracesport, de 500cc.

(http://www.gazzetta.it/speciali/motociclismo/2005/motomondiale/img/van_dulmen_boe.jpg)

De man uit Ammerzoden is gedoopt als 'Antonius Pius Maria' maar stond bij de fans bekend onder de koosnaam 'Den Boet'. Hij komt aan die ongebruikelijke voornaam doordat zijn oudere broer hem als kind, kennelijk met een licht spraakgebrek, aan anderen voorstelde als 'mijn boet' (hij bedoelde: 'mijn broer').

Bij collega-rijders stond van Dulmen internationaal in hoog aanzien als coureur en testrijder. Zijn specialiteit was het rijden in de regen.

Als Nederlander is het van Dulmen nooit gelukt competitief fabrieksmateriaal te krijgen. Desondanks haalde hij als 's werelds beste privérijder diverse successen, waaronder een GP-overwinning in Finland in 1979 en een tweede plaats in de TT van Assen in 1981.

Ook op hogere leeftijd wist van Dulmen zich te handhaven in de wereldtop. Zo werd hij in 1985, op 37-jarige leeftijd, nog vierde op de TT van Assen. Van Dulmen probeerde zijn ervaring over te brengen op jongere rijders, zoals Henk van de Mark en Rob Punt. Eind 1986 is hij gestopt, om zich te richten op een transportbedrijf.

hier samen met JJ Middelburg  8) tijdens een duwstart

(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/nl/8/8f/Duwstart_boet_jack.jpg)


bron wikepedia