Motor Forum Limburg

Algemeen => Algemene motorpraat => Topic gestart door: DeWitte op 09 oktober, 2005, 14:42:06

Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 09 oktober, 2005, 14:42:06
Motordieven gelyncht!

Wat zijn we toch een land van watjes. Als je hier gepakt wordt voor het stelen van een motor moet je twee bejaarden wassen maar in Azie doen ze dat toch een beetje anders. Meldden we vorige week al dat je in de USA 13 jaar voor diefstal van een Hayabusa kan verwachten, in India werden vijf motordieven gewoon door de menigte gelynched. Dat zal ze leren!


bron Oliepeil.nl
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 09 oktober, 2005, 14:45:41
Rossi aan de vrouwe
Bij gebrek aan nieuws omtrent mooie dames kregen sommige mensen een beetje twijfels over de geaardheid van Valentino Rossi. Lijkt ons juist gaaf, een homo die het hele macho startveld zijn achterwerk laat zien. Maarja, volgens een Italiaanse site (en een Franse ook trouwens) heeft Rossi "zijn verloofde", de in een Milanese kledingwinkel werkende 27-jarige Arianna Matteuzzi, dusdanig binnendoor gestoken dat ze nu zwanger zou zijn van Vale. Misschien gaat De Dokter zich nu toeleggen op amateur-gynaecologie?
(http://img51.imageshack.us/img51/2770/ariannathumb1yi.jpg)

bron Oliepeil.nl
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Hakinnen op 09 oktober, 2005, 16:04:00
Opzienbarend nieuws........?

CiteerIn de 19e ronde hield de motorfiets van Vermeulen er plotseling mee op. De Australiër viel uit als gevolg van een technisch probleem, waarmee hij de kans op de overwinning op een presenteerblaadje aan Lanzi gaf. Met een voorsprong van bijna 10 seconden en nog 4 ronden te gaan hoefde Lanzi in feite geen risico's meer te nemen om de winst naar zich toe te trekken.


Een Honda op de eerste positie, een Duc op de tweede positie.
En welke gaat stuk? DE HONDA!     :D  :D  hahahaha........

;)
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Busaberke op 10 oktober, 2005, 07:29:26
Citaat van: "Hakinnen"

Een Honda op de eerste positie, een Duc op de tweede positie.
En welke gaat stuk? DE HONDA!     :D  :D  hahahaha........

;)

jaja........... het was een mooie dag in de race geschiedenis  :wink:
(met een tweetal recente overwinningen van Loris "roodkapje" in herinnering)  8)
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Busaberke op 11 oktober, 2005, 12:16:30
Een Vlissingse motorrijder zit al twee weken in de ziektewet nadat hij bij de tolpoort van de Westerscheldetunnel op zijn helm werd geraakt door een onverwacht dichtgaande slagboom. De motorrijder hoorde van anderen, waaronder een personeelslid van het tolplein, dat het vaker gebeurt dat een slagboom tijdens het passeren van een auto of motor 'ineens weer naar beneden komt'.

Communicatiemanager I. de Moor van de NV Westerscheldetunnel wijt veel ongevallen aan menselijke fouten. "Te snel rijden, of motorrijders die te dicht op elkaar rijden, zijn vaak oorzaken van botsingen tussen voertuig en slagboom. Bij ongeveer één op de honderdduizend passages komt een voertuig in contact met een slagboom", stelt De Moor. Hij bestrijdt dat er iets mis zou zijn met de slagbomen.

Bron: www.fok.nl
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: WhomBom op 12 oktober, 2005, 12:07:37
wat n mietje... twee weken ziektewet  :shock:

mn pa heeft zon ding toen op zn bulles gekregen zonder helm op...

t zal wel weer zon aards-voelig geweest zijn, hopppaaaa, ik ben ziek  :thatsgay:
Titel: Verdachten vast na diefstal motor
Bericht door: Busaberke op 13 oktober, 2005, 08:29:13
Zaltbommel 10-10-2005


Zondagnacht zijn twee mannen van 17 en 23 jaar aangehouden in hun woonplaats Zaltbommel. De mannen worden verdacht van diefstal van een motor, eerder die avond.

Rond 23. uur werd de motor weggenomen vanaf de Gasthuisstraat in Zaltbommel. Omdat het vermoeden bestond dat de motor zich in de buurt bevond, onderzochten de agenten de omgeving. Daarbij werd de motor gecamoufleerd aangetroffen in de buurt. Vervolgens hebben de agenten postgevat en afgewacht. Enkele uren later konden deze verdachten worden aangehouden, toen zijn de motor wilden meenemen. Op dit moment worden de verdachten verhoord.

bron: www.politie.nl
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Busaberke op 14 oktober, 2005, 09:03:06
sTop Gear

MCN maakt ons erop attent dat onze vriendelijke vriend Jeremy Clarkson zich weer eens uiterst negatief over motorrijders heeft uitgelaten. De vorige keer stelde hij voor om draad over de weg te spannen, nu roept hij dat hij niet bang is voor motorrijders omdat ze zich tegen zijn auto te barsten rijden waarna hij zelf op tijd voor het eten thuis is...

"You can still crash and die so that someone in need of a spleen may live"

"I'm not scared of bikers at all. If they crash into my car, they crumple and I go home and have supper"

(http://www.oliepeil.nl/archief/Clarkson-thumb.jpg)

bron: www.motorpeil.nl
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Busaberke op 14 oktober, 2005, 09:04:49
Hier nog ff een persoonlijke noot van mijzelf:

Clarkson is een vadsige, gigantisch ego-trippende eikel waar maar één goed Engels woord voor bestaat:

ASSHOLE!
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 14 oktober, 2005, 09:11:06
ik vin um wel lachu :wink:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Karin op 14 oktober, 2005, 09:14:55
Citaat van: "Busaberke"Hier nog ff een persoonlijke noot van mijzelf:

Clarkson is een vadsige, gigantisch ego-trippende eikel waar maar één goed Engels woord voor bestaat:

ASSHOLE!

Idd
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Busaberke op 14 oktober, 2005, 09:41:58
Citaat van: "Dwars"ik vin um wel lachu :wink:

van mij magtie zich ASAP morsood rijden!
hij DENKT en DOET alsof 'ie goed kan autorijden.

NOT!

Hij moest altijd het onderspit delven als het op rondetijden aankwam.
Het enige wat ie doet is burn outs e.d. maken, nou dat kan ik ook nog wel!  :twisted:

kolerelijer ........
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 14 oktober, 2005, 09:58:34
reeg dich nit zoe op :shock: slecht voor je hart :roll:  tis maar televisie en dus show :wink:

en ik vin um leuk en kijk vanavond weer :nana9oi:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Busaberke op 14 oktober, 2005, 10:00:32
Bron: Telegraaf.nl
 
De regiopolitie Gelderland-Midden heeft Vrijdag, Zaterdag en Zondag vijftien agenten op onopvallende motoren door het hele gebied laten rijden om weggebruikers te betrappen op overtredingen. De motorrijders legden gezamenlijk in totaal 10.000 kilometer af en schreven 584 bekeuringen uit, zo heeft een politiewoordvoerster maandag bekendgemaakt. De motorrijders werden begeleid door eveneens onopvallende voertuigen met daarin een lasergun, een radarapparaat of een rollenbanktest voor bromfietsers. In totaal zijn 169 hardrijders betrapt. Ook kregen 75 mensen een bon voor niet-handsfree bellen.

Zaterdag betrapte een motoragent een man uit Angerlo, die met zijn busje een aanhanger vol aardappelen trok. Het busje mocht maximaal 1900 kilo trekken, maar de lading aardappelen woog 5200 kilo. Justitie beslist wat er met deze man gaat gebeuren.
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 17 oktober, 2005, 13:39:54
Grootscheepse actie tegen Hells Angels (bron NU.nl; zie ook video vd inval op nu.nl)

AMSTERDAM - De politie en het OM zijn zondagnacht een grootscheepse actie gestart tegen de Hells Angels. Op diverse plaatsen in het land zijn huiszoekingen verricht bij (ex-)leden van de Hells Angels. Ook zijn Hells Angels-panden, waaronder de clubhuizen van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam, doorzocht. De politie heeft 47 arrestaties verricht.

De invallen volgen op een onderzoek van het landelijk parket. Dat begon na de moord op drie Hells Angels in Limburg vorig jaar. Twaalf clubleden werden voor een van die moorden veroordeeld. De landelijke actie is niet bedoeld om de Hells Angels te 'vernielen', volgens Bart Nieuwenhuizen van het Landelijk Parket. "De organisatie 'an sich' is niet waar wij op zoek naar zijn, het gaat om individuele leden. Het gaat om een strafrechtelijk onderzoek en niet om een verstoringsactie."

Wietplantages

Bij de actie op ruim zeventig plaatsen zijn ruim duizend rechercheurs en agenten betrokken. In totaal zijn er in zes clubhuizen, 64 woonadressen en twee plaatsen in België acties uitgevoerd. Het Openbaar Ministerie beschouwt de Hells Angels als een criminele organisatie. Tijdens de actie zijn een vlammenwerper, granaatwerper, twintig vuurwapens, waaronder een machinegeweer, twee handgranaten, 70.000 euro en zes wietplantages.

Big Willem

De politie heeft bij de invallen ook Willem van B., beter bekend als Big Willem, gearresteerd. Dat heeft zijn advocaat M. van Gessel maandag bevestigd. Big Willem, die de motorclub vanaf 1978 in Amsterdam leidde, werd vorig jaar afgezet als president. Van B. kreeg een zogenoemde bad-standing. Dat gebeurde omdat de in 2004 geliquideerde vastgoedhandelaar Willem Endstra volgens de Angels aan Van B. geld zou hebben geboden om Heineken-ontvoerder Willem Holleeder te liquideren.

Holleeder is een huisvriend van de Hells Angels. Endstra zou voor de moord een miljoen euro over hebben gehad. De aanslag op H. zou bovendien worden uitgevoerd in het clubhuis van de Angels in Amsterdam met een bom.

Amsterdam

In Amsterdam viel de politie viel met een forse macht aan ME'ers het Angels-honk binnen. Aan het begin van de actie werd het toegangshek door een shovel verwijderd. De agenten maakten in het clubgebouw foto's en verzamelden materiaal. Rond half acht brachten politiemensen de laatste dozen met spullen naar buiten.

Rotterdam

In Rotterdam, waar de Hells Angels een clubgebouw hebben in het industriegebied Spaanse Polder, viel de politie rond vijf uur binnen. Met een shovel probeerde zij het ijzeren hek rond het honk te forceren, maar dat lukte niet. De agenten konden wel via een gewone ingang naar binnen. Eerder in de nacht zijn panden van afdelingen van de motorbende in Haarlem en Harlingen doorzocht.

Onderzoek

Bij de actie is 'intensief contact' geweest met andere organisaties die contact met Hells Angels hebben gehad, zei Nieuwenhuizen op een persconferentie maandagmiddag. Volgens Tom Driessen, hoofd Nationale Recherche, is het nooit geheim geweest dat de Hells angels gevolgd werden. De recherche heeft gewacht tot er een gedegen onderzoek was gedaan en voerde vannacht de 'heldere daad van de overheid' uit. Daarnaast roept hij mensen op om te getuigen tegen de opgepakte verdachten. Het is volgens hem lastig om verklaringen te krijgen tegen criminele leden van de club.

Lidmaatschap

"Het schijnt zo te zijn dat Hells Angels leven op grote voet", aldus Nieuwenhuizen. "Lid zijn kost veel geld". Volgens Nieuwenhuizen heeft de club ongeveer tweehonderd leden in Nederland
:!:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Busaberke op 17 oktober, 2005, 14:58:41
Gewond tijdens 1e motorrijles

 
Oud Beijerland 12-10-2005 - Een 47 jarige vrouw uit Mookhoek en een 37 jarige rij-instructeur uit Klaaswaal zijn gewond geraakt tijdens de 1e motorrijles van de vrouw. Het ongeval gebeurde op dinsdagmiddag 11 oktober 2005 omstreeks 17.50 uur. De vrouw reed met de instructeur achterop vanaf de Christiaan Huygensstraat rechtsaf de Jan van der Heijdenstraat in. Ze had de motor niet goed onder controle, nam de bocht te ruim en botste tegen een personenauto, bestuurd door een 41 jarige vrouw uit Heinenoord, die op de Jan van der Heijdenstraat reed. De vrouw kwam met de instructeur ten val. Beiden liepen een pijnlijk been op en een gekneusde pols. Ze werden door het ambulancepersoneel behandeld. De motorfiets raakte totaal vernield en de personenauto liep schade op aan de rechter voorzijde.  

bron: www.politie.nl
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Karin op 17 oktober, 2005, 15:37:04
Ja sorry hoor. Wie laat dan ook iemand meteen achterop meenemen de eerste rijles  :shock:  Vond het moeilijk genoeg in het begin om mezelf en die motor onder controle te houden, laat staan ook nog rekening met gewicht achterop.
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: B-Witch op 17 oktober, 2005, 18:31:34
Ik had mijn eerste rijles ook de instrukteur achterop!
heb zelfs nog zonder handen aan het stuur gereden met ong. 90km per uur...(in die eerste les dus) 8)
is dus niets vreemds aan.
volgens mijn instrukteur was dat om de feeling met de motor te krijgen :lol:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Desmo-devil op 17 oktober, 2005, 19:31:46
Ik ken iemand die tijdens de bijzondere verrichtingen van het rij-examen haar motor in de zijkant van de examinator's auto heeft geparkeerd.
:lol:  :roll:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Motzippaldy op 17 oktober, 2005, 19:35:37
Citaat van: "Desmo-devil"Ik ken iemand die tijdens de bijzondere verrichtingen van het rij-examen haar motor in de zijkant van de examinator's auto heeft geparkeerd.
:lol:  :roll:


:thumbsup:  :rofl:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: AngelInMe op 17 oktober, 2005, 20:07:54
Ik heb ook al paar keer met de pap achterop gereden (toen ik mn rbw nog niet had :angel: ) en een paar keer met mn zusje en ex achterop (met rbw). Ik vind het wel goed voor de rijvaardigheid. Zo leer je de motor nog een beetje beter kennen.

@ Desmo-devil: een haar? wel ondertussen haar rbw gehaald???
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Desmo-devil op 18 oktober, 2005, 09:20:11
Citaat van: "AngelInMe"Ik heb ook al paar keer met de pap achterop gereden (toen ik mn rbw nog niet had :angel: ) en een paar keer met mn zusje en ex achterop (met rbw). Ik vind het wel goed voor de rijvaardigheid. Zo leer je de motor nog een beetje beter kennen.

@ Desmo-devil: een haar? wel ondertussen haar rbw gehaald???

Nee, ze is daarna gelukkig gestopt, was ook nooit wat geworden.
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: B-Witch op 18 oktober, 2005, 09:54:33
mijn schoonbroer reed met de lesmotor, toen hij de eerste las had, de tuin van de overburen van de rijinstukteur in

ook maar gelijk gestopt met lessen :shock:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Busaberke op 19 oktober, 2005, 12:13:06
Autobrandstoffen cent goedkoper

Uitgegeven: 19 oktober 2005 10:40

DEN HAAG - Shell heeft woensdag zijn adviesprijzen voor autobrandstoffen met 1 cent verlaagd. De prijs van een liter ongelode benzine komt daarmee op 1,409 euro en Super op 1,463 euro. De adviesprijs voor diesel gaat van 1,115 euro per liter naar 1,105 euro.

Shell baseert zijn adviesprijzen op internationale productnoteringen. De prijs van ruwe olie is daarbij van grote invloed. De afgelopen dagen is deze weer wat gedaald.

bron: www.nu.nl

Ik ben benieuwd of de prijzen voor motorfietsbrandstoffen ook gaan dalen!   :?
Titel: Man gewond na stunten met scooter
Bericht door: The Dominator op 20 oktober, 2005, 14:09:50
HOENSBROEK -

Een 25-jarige inwoner van Heerlen is gewond geraakt toen hij op de Gravin van Schonbornlaan in Hoensbroek met zijn bromscooter stuntte en ten val kwam.

De man raakte tijdens een zogenaamde "wheely" (het rijden op het achterwiel) de macht over zijn voertuig kwijt, raakte een stoeprand en een lantaarnpaal en belandde uiteindelijk tegen een boom.

De man werd met diverse botbreuken naar het ziekenhuis overgebracht.

do 20 okt 2005, 09:08 bron de telegraaf
Titel: Motorrijder gewond na val
Bericht door: Busaberke op 21 oktober, 2005, 09:00:57
Rilland 16-10-2005 - Op de Oude Rijksweg in Rilland is zaterdagmiddag rond 16.00 uur een 47-jarige man uit Staphorst gewond geraakt nadat hij met zijn motor ten val was gekomen.


De 47-jarige man maakte deel uit van een groep van circa 10 motorrijders en kwam met zijn voorwiel tussen de uitlaat en het achterwiel van de motor voor hem. Hierdoor verloor hij de macht over zijn motor en ging onderuit waarbij hij een verkeersbord raakte die door de klap uit de grond werd getrokken en middendoor boog.
De 47-jarige motorrijder is ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel en een arts van de traumaheli, waarna hij per helicopter is overgebracht naar het Erasmusziekenhuis in Rotterdam. Vermoedelijk heeft de man bij zijn val een klaplong en diverse fracturen opgelopen. Zijn motor is total loss.

bron: politie.nl
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 21 oktober, 2005, 13:09:36
ROTTERDAM - De politie in Rotterdam heeft donderdag en vrijdag vijf mensen gearresteerd die betrokken zouden zijn bij het opzettelijk aanrijden van een motoragent op de A15 afgelopen zaterdagavond. Het gaat om vijf mannen tussen de 19 en 25 jaar uit de regio Rijnmond.

De 38-jarige agent uit Spijkenisse werd tijdens een surveillance tot twee maal toe opzettelijk aangereden bij afslag Charlois. Hij was duidelijk herkenbaar aan het werk als agent.


De auto die betrokken was bij het ongeval op de A15 is eerder uitgebrand teruggevonden op een industrieterrein in Rhoon. De politie nam in eerste instantie aan dat het voertuig betrokken was bij een snelkraak. Later bleek echter dat de auto is gebruikt bij het inrijden op de agent.

De motoragent, die werd opgenomen in het Erasmus Medisch Centrum, raakte door het ongeval een deel van zijn been kwijt. Volgens de politie is zijn toestand nog steeds zorgwekkend en is de agent nog altijd niet aanspreekbaar.

bron nu.nl
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Karin op 21 oktober, 2005, 15:53:15
:(
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 23 oktober, 2005, 10:05:20
TIJUANA - In de Mexiaanse stad Tijuana is vrijdag een man op een motor rondgereden met een dode achterop als passagier. Het lijk droeg keurig een helm. De man liep tegen de lamp toen hij in een bocht ten val kwam. Hij liet lijk en motor achter en vluchtte te voet. De politie heeft een onderzoek ingesteld wegens moord.

Volgens de politie was het lijk al zes uur voor het motorongeluk dood. De man had een steekwond in zijn voorhoofd en vertoonde wurgsporen. :shock:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Busaberke op 23 oktober, 2005, 10:09:36
Citaat van: "Dwars"TIJUANA - In de Mexiaanse stad Tijuana is vrijdag een man op een motor rondgereden met een dode achterop als passagier. Het lijk droeg keurig een helm. De man liep tegen de lamp toen hij in een bocht ten val kwam. Hij liet lijk en motor achter en vluchtte te voet. De politie heeft een onderzoek ingesteld wegens moord.

Volgens de politie was het lijk al zes uur voor het motorongeluk dood. De man had een steekwond in zijn voorhoofd en vertoonde wurgsporen. :shock:

don't fuck with bikers .......... :twisted:  :twisted:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Busaberke op 28 oktober, 2005, 07:36:00
Puntenrijbewijs komt dichterbij

De invoering van het puntenrijbewijs komt steeds dichterbij. Vrijdag bespreekt het kabinet een wetsvoorstel van minister Donner. Als het voorstel voldoende steun krijgt, dan kunnen zware verkeersovertredingen in de nabije toekomst worden bestraft met het afnemen van het rijbewijs. Waarschijnlijk zal het puntensysteem dan al in 2006 worden ingevoerd.

Puntenrijbewijs
Het puntenrijbewijs is een puntensysteem waarbij men kan berekenen wie een rijontzeggening verdient. Een rijbewijs krijgt een bepaald aantal punten. Per ernstige overtreding - bijvoorbeeld dronken achter het stuur kruipen - wordt er een aantal punten afgetrokken. Bij nul punten moet het rijbewijs worden ingeleverd en moet er opnieuw een rijexamen worden afgelegd.

Het roze papiertje wordt vervangen door een soort creditcard, waarop overtredingen elektronisch kunnen worden bijgehouden. Wie voor de rechter moet verschijnen wegens een zeer ernstige verkeersovertreding krijgt een 'gele kaart'. Tweemaal geel is rood en dat betekent dat het rijbewijs moet worden ingeleverd. Wie doorrijdt na een ongeluk is sowieso zijn rijbewijs kwijt, zo waarschuwt Peijs.

Risico's
Met het puntensysteem zouden jaarlijks acht verkeersdoden en tachtig gewonden voorkomen kunnen worden. Maar Peijs wil alleen de zwaarste overtredingen bestraffen. Een automobilist wordt gemiddeld maar eens in de acht jaar aangehouden. Daarom is de kans groot dat snelheidsduivels en dronken bestuurders de dans ontspringen. Bovendien zouden mensen met een gele kaart rare dingen kunnen doen bij een ongeval of aanhouding.

bron: www.hetnet.nl
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 02 november, 2005, 15:13:09
Diefstal Harley Davidson

 
Apeldoorn 01-11-2005 - Op maandagmiddag (31-10) werd tussen 14.30-16.30 uur vanaf een parkeerplaats aan de Brinklaan een motorfiets ontvreemd.

Het betreft een Harley Davidson, type Dyna Glyde, kleur zwart, voorzien van een rood zadel kenteken MZ-47-GS. De motor was afgesloten en voorzien van een beveiliging waardoor er niet zomaar mee kon worden weggereden.
Mogelijk werd het voertuig in een bestelbus of met een aanhanger vervoerd.

bron politie.nl
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 05 november, 2005, 15:36:35
Motorrijder rijdt op stilstaande auto
 
Maasland 02-11-2005 - Een 34-jarige motorrijder uit Breda raakte dinsdag 1 november rond 17.00 uur gewond, toen hij op de Coldenhovelaan op een stilstaande auto reed. Het slachtoffer is met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis :cry: . De 38-jarige automobilist uit Schiebroek bleef ongedeerd.   :?

bron politie.nl
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 05 november, 2005, 16:21:12
Radio Veronica betaalt bekeuringen
Bron: Flitsservice.nl

Als je post ontvangt van het CJIB in verband met een snelheidsovertreding kun je deze de komende twee weken opsturen naar Radio Veronica. Het radiostation gaat namelijk snelheidsbekeuringen van luisteraars betalen. Presentator Patrick Kicken vraagt luisteraars om bekeuringen in te zenden en het lot bepaalt dan elke dag wie het te betalen bedrag bij de radiozender kan declareren.

De actie is opgezet naar aanleiding van de 80-kilometer zones bij de grote steden. De trekking heeft plaats in het ochtendprogramma 'Kicken Wordt Wakker!'. De radiomakers verwachten dat de nieuwe 80-kilometer zones veel boetes en files gaan opleveren voor de automobilist. Luisteraars kunnen vanaf maandag twee weken lang hun bekeuring mailen naar boete@radioveronica.nl.

Patrick Kicken van Radio Veronica laat weten:
CiteerDe automobilist wordt in Nederland al te veel en te vaak gestraft, hoge benzineprijzen, lange files en nu dus als klap op de vuurpijl ook nog eens 100 procent kans op een boete rond de grote steden, als je ietsje harder dan 80 rijdt. Ik ben blij dat ik op deze manier iets terug kan doen voor de geplaagde man die veel op de weg zit.  
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Busaberke op 08 november, 2005, 15:02:16
Motor onderuit

VIANEN – Op zondagmiddag zijn een 76-jarige motorrijder en zijn 63-jarige passagier, beiden uit Vlaardingen, gewond geraakt bij een eenzijdige aanrijding.



Omstreeks 16.05 uur reed de 76-jarige motorrijder op de Bentz Berg. Door de laag staande zon zag hij waarschijnlijk niet een bocht in de weg, waardoor hij van de weg raakte en tegen een lantaarnpaal reed. De man en zijn vrouwelijke passagier kwamen ten val. De vrouw liep onder andere knieletsel op en de bestuurder ribletsel. Zij werden overgebracht naar het ziekenhuis.

bron: www.politie.nl
Titel: Duur motorpak!
Bericht door: Busaberke op 08 november, 2005, 15:03:50
We wisten al eerder te melden dat het pak dat Valentino Rossi op de Sachsenring droeg voor een goed doel op Ebay geveild zou gaan worden. Ondertussen is dat gebeurd en bleef na 102 biedingen de teller op 38.850 euro staan! En dan heeft het nog schade ook!


(http://www.oliepeil.nl/archief/ac_3-thumb.jpg)

bron: www.oliepeil.nl
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 10 november, 2005, 18:34:43
Een 51-jarige man uit Sint-Katelijne-Waver is veroordeeld omdat hij een flitstoestel heeft gestolen. De man werd tegen 173 kilometer per uur op de E34 in Stekene geflitst.

De man stopte op de pechstrook, stak de snelweg over en nam de onbemande camera op de middenberm mee. De politie zag van op een parallelweg alles gebeuren.

De man verklaarde aan de rechter dat hij bang was voor een zware boete. Voor zijn snelheidsovertreding kreeg hij alvast een boete van 550 euro en 10 dagen rijverbod.

Voor de diefstal moet hij zich later nog verantwoorden voor de correctionele rechtbank :rofl:
Titel: Motorrijder haalt dronken automobilist van de weg
Bericht door: DeWitte op 01 december, 2005, 13:49:14
Motorrijder haalt dronken automobilist van de weg

Uitgegeven: 1 december 2005 11:43
Laatst gewijzigd: 1 december 2005 12:34

KLAASWAAL - Een 37-jarige motorrijder uit Strijen heeft woensdag eind van de middag in Klaaswaal een dronken automobilist aan de kant gezet. De Strijenaar reed achter de 53-jarige beschonken chauffeur en zag dat de man enorm slingerde.

Tegenliggers moesten uitwijken of stoppen in de berm om niet aangereden te worden, aldus de politie donderdag. De motorrijder kon de levensgevaarlijke situaties niet langer aanzien en passeerde de slingerende bestuurder. De man parkeerde zijn motor midden op de weg met de knipperlichten aan. De automobilist moest remmen en kwam op de verkeerde weghelft tot stilstand. De motorrijder liet de dronken bestuurder uitstappen.


Een andere automobilist die ook was gestopt, zette de auto van de man netjes aan de kant.

Een blaastest wees uit dat de automobilist, afkomstig uit Mijnsheerenland, veel te veel had gedronken. Hij is zijn rijbewijs nu kwijt.


bron Nu.nl
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: B-Witch op 01 december, 2005, 17:39:38
Hulde voor deze motorrijder :mrgreen:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Mounty op 01 december, 2005, 19:36:48
Citaat van: "suzuki-girl"Hulde voor deze motorrijder :mrgreen:

idd...hulde :!:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Busaberke op 01 december, 2005, 22:47:00
:thumbsup:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: WhomBom op 01 december, 2005, 23:35:25
tenzij jij de automobilist was, en nu je rbw kwijt bent dankzij die "aardige meneer"op die motor  :?

dat ie je van de weg af haalt ok, maar hij had de politie niet hoeven bellen.
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: B-Witch op 02 december, 2005, 05:33:45
Citaat van: "WhomBom"tenzij jij de automobilist was, en nu je rbw kwijt bent dankzij die "aardige meneer"op die motor  :?

dat ie je van de weg af haalt ok, maar hij had de politie niet hoeven bellen.

En dan? stapt ie ff later weer lekker in, nee geen goed plan politie bellen, want zoiets valt onder Asocial gedrag, en daar kunnen we niet tegen toch?

Heb het trouwens al eerder eens meegemaakt, op een vroege zondag morgen, in Roosteren, op de oprit van de Autoweg, stond een auto aan de kant, met een motorrijder ernaast, ben toen gestopt, want voor hetzelfde geld ligt daar een gewonde ofzo (heb reanimatie enzo).
maar het was een duits ladderzat stel, ik heb toen de politie ook gebeld, en de motorrijder is erbij gebleven tot de wouten kwamen!
Zo moet dat  :wink:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: AngelInMe op 02 december, 2005, 06:31:44
Citaat van: "suzuki-girl"
Citaat van: "WhomBom"tenzij jij de automobilist was, en nu je rbw kwijt bent dankzij die "aardige meneer"op die motor  :?

dat ie je van de weg af haalt ok, maar hij had de politie niet hoeven bellen.

En dan? stapt ie ff later weer lekker in, nee geen goed plan politie bellen, want zoiets valt onder Asocial gedrag, en daar kunnen we niet tegen toch?

Heb het trouwens al eerder eens meegemaakt, op een vroege zondag morgen, in Roosteren, op de oprit van de Autoweg, stond een auto aan de kant, met een motorrijder ernaast, ben toen gestopt, want voor hetzelfde geld ligt daar een gewonde ofzo (heb reanimatie enzo).
maar het was een duits ladderzat stel, ik heb toen de politie ook gebeld, en de motorrijder is erbij gebleven tot de wouten kwamen!
Zo moet dat  :wink:

Inderdaad zo moet dat ook. Als je het niet doet blijven ze het steeds doen en die mensen zijn gewoon een gevaar op de weg!!!
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: B-Witch op 03 december, 2005, 22:41:09
Proef: 160 km/u in Karinthië
Bron: ad.nl



Volgend jaar zal bij wijze van proef in het Oostenrijkse Karinthië de maximumsnelheid worden verhoogd van 130 naar 160 km/u. De proef zal plaatsvinden op twaalf kilometer van de A10. Dat heeft de Oostenrijkse minister van vervoer Hubert Gorbach woensdag bekendgemaakt.

Om critici tegemoet te komen die vrezen dat het verhogen van de maximumsnelheid roekeloos rijgedrag in de hand zal werken, heeft de minister tevens voorgesteld de rijbewijzen in te nemen van iedereen die 180 kilometer per uur of harder rijdt. De test - die in mei volgend jaar op de A10 zal plaatsvinden - zal alleen kunnen plaatsvinden als weer en verkeer dat toestaan. Bovendien zal de politie de bevoegdheid krijgen boetes uit te schrijven als weggebruikers zich naar inschatting van de politie roekeloos gedragen.
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: WhomBom op 03 december, 2005, 23:20:26
Citaat van: "AngelInMe"
Citaat van: "suzuki-girl"
Citaat van: "WhomBom"tenzij jij de automobilist was, en nu je rbw kwijt bent dankzij die "aardige meneer"op die motor  :?

dat ie je van de weg af haalt ok, maar hij had de politie niet hoeven bellen.

En dan? stapt ie ff later weer lekker in, nee geen goed plan politie bellen, want zoiets valt onder Asocial gedrag, en daar kunnen we niet tegen toch?

Heb het trouwens al eerder eens meegemaakt, op een vroege zondag morgen, in Roosteren, op de oprit van de Autoweg, stond een auto aan de kant, met een motorrijder ernaast, ben toen gestopt, want voor hetzelfde geld ligt daar een gewonde ofzo (heb reanimatie enzo).
maar het was een duits ladderzat stel, ik heb toen de politie ook gebeld, en de motorrijder is erbij gebleven tot de wouten kwamen!
Zo moet dat  :wink:

Inderdaad zo moet dat ook. Als je het niet doet blijven ze het steeds doen en die mensen zijn gewoon een gevaar op de weg!!!


Als je t echt goed wil doen, spreek je met die man af dat jij hem naar huis rijdt, en dat hij je taxigeld geeft, waarna jij terug naar de plaats waar je je motor effe hebt neergezet taxiet, en je weg weer vervolgt.

als dat te lastig is, kun je ook het tel. nummer van bijv. zn vrouw oid vragen, en die bellen dat ze haar man moet komen ophalen, en dan wacht je gewoon tot die er is...
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 07 december, 2005, 11:01:43
Moord voor motor
In het pittoreske Loveland (Colorado, USA) heeft ene Daniel Park geprobeerd iemand vermoord te krijgen in ruil voor zijn Paughco (http://www.paughco.com/) motorfiets uit 1995. Park zat al vast wegens verkrachting en probeerde onder die zaak uit te komen door dan de aangeefster maar uit de weg te laten ruimen, in ruil voor zijn motor dus. Terloops werd moeder Park ook nog even vervolgd wegens uitlokking tot moord. lekker stel.

bron Oliepeil.nl
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Busaberke op 09 december, 2005, 11:59:30
Motorrijder haalt dronken automobilist van de weg
Uitgegeven: 1 december 2005

KLAASWAAL - Een 37-jarige motorrijder uit Strijen heeft woensdag eind van de middag in Klaaswaal een dronken automobilist aan de kant gezet. De Strijenaar reed achter de 53-jarige beschonken chauffeur en zag dat de man enorm slingerde.

Tegenliggers moesten uitwijken of stoppen in de berm om niet aangereden te worden, aldus de politie donderdag. De motorrijder kon de levensgevaarlijke situaties niet langer aanzien en passeerde de slingerende bestuurder. De man parkeerde zijn motor midden op de weg met de knipperlichten aan. De automobilist moest remmen en kwam op de verkeerde weghelft tot stilstand. De motorrijder liet de dronken bestuurder uitstappen.

Een andere automobilist die ook was gestopt, zette de auto van de man netjes aan de kant.

Een blaastest wees uit dat de automobilist, afkomstig uit Mijnsheerenland, veel te veel had gedronken. Hij is zijn rijbewijs nu kwijt.
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Karin op 09 december, 2005, 12:32:16
Dit bericht had Hub al geplaats op 1 december  :wink:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Joepie1958 op 09 december, 2005, 17:45:20
kijk een op //www.corbin.com, klik dan op de Nederlandse vlag en je kunt alles lezen in het allernieuwste Nederlands (daar kunnen wij Limburgers nog wat van leren :rofl:  :rofl:  :rofl:)
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: B-Witch op 09 december, 2005, 17:58:01
:shock:  :shock:  :shock:

die dat heeft vertaalt, moet zijn cursus Nederlands voor beginners toch ff gaan overdoen.
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Motzippaldy op 09 december, 2005, 18:06:47
Citaat van: "suzuki-girl":shock:  :shock:  :shock:

die dat heeft vertaalt, moet zijn cursus Nederlands voor beginners toch ff gaan overdoen.




Vertaal machine  :roll:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: B-Witch op 09 december, 2005, 18:25:23
Citaat van: "Motzippaldy"
Citaat van: "suzuki-girl":shock:  :shock:  :shock:

die dat heeft vertaalt, moet zijn cursus Nederlands voor beginners toch ff gaan overdoen.




Vertaal machine  :roll:

haha, dan is die wel dul zeg :wink:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Busaberke op 12 december, 2005, 11:48:55
Citaat van: "suzuki-girl"
haha, dan is die wel dul zeg :wink:

zeg dat wel:

Citeer
- Corbin is de hoogste fabrikant van de motorfietszetel in de wereld
- meer unieke ontwerpen en innovaties dan ooit opgeschept
- de motorfietsen van de Straat, Dubbele Sporten
- gebruik de knopen bij de bovenkant van de pagina
- Veel koel te zien materiaal

en de mooiste:
- Dank voor het dalen


:rofl:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Busaberke op 12 december, 2005, 15:47:30
Man killed while trying to load a motorcycle onto a truck

Citeer
AUBURN, Mass. An Auburn man was killed when a motorcycle he was loading onto the back of his pickup truck fell on top of him.

Police said 54-year-old Stephen Gleason was alone when the Harley-Davidson motorcycle fell off a plank he was using to push the bike up and onto the truck bed. Police said the motorcycle weighed about 700 pounds.

He was pronounced dead at U-Mass Memorial Medical Center in Worcester.

Acting Auburn Police Chief Eileen Harrigan said Gleason also had a home in Port Saint Lucie, Florida, and it is believed that is where he was going Saturday when the fatal accident occurred.

Copyright 2005 Associated Press.

Nou , ben ik toch alwéér blij dat de mijne voornamelijk uit aluminium,  magnesium en jawel.......... (Tupperware) plastic opgebouwd is!  :yes6rs:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 12 december, 2005, 18:21:37
jaja, wat is zwaarder??: een kilogram veren of een kilo ijzer :roll:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: QuattroFrits op 12 december, 2005, 18:25:57
Citaat van: "Dwars"jaja, wat is zwaarder??: een kilogram veren of een kilo ijzer :roll:

Een kilogram lood. :rofl:  :rofl:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 25 december, 2005, 06:38:55
Bezopen Taxichauffeur rijdt motoragent aan :twisted:
KLIK (http://www.limburger.nl/Index/0,4306,,00.html?sHoofdUrl=http%3A%2F%2Fwww.limburger.nl%2FPagina%2F0%2C7090%2C31-1-3058-3061-2952694-1438-10345-%2C00.html)
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 17 januari, 2006, 10:04:09
'Rechercheur tipte Hells Angels over invallen'

Uitgegeven: 17 januari 2006 08:34
Laatst gewijzigd: 17 januari 2006 10:47

AMSTERDAM - De Hells Angels zijn voorafgaand aan de invallen half oktober vorig jaar getipt door een rechercheur van de Amsterdamse politie. Dat schrijft Algemeen Dagblad dinsdag. De informatie zou zijn doorgespeeld via advocaat Nico Meijering die een aantal Angels als cliënt heeft. De rechercheur is inmiddels buiten functie gesteld.

Advocaat Meijering ontkent dat hij op de hoogte was van de invallen in clubhuizen van de motorclub en in woningen van de leden. "Net als zoveel mensen had ik wel het idee dat een inval op handen was, maar er is geen contact met mij over opgenomen." Volgens AD hadden de Angels dankzij de tip tijd om zich voor te bereiden op de invallen.


Clubhuizen

Bij invallen in zes clubhuizen en 64 woningen werden 45 leden van de motorclub aangehouden. De aangehouden Hells Angels worden verdacht van handel in wapens en drugs. Ook zouden ze zich schuldig hebben gemaakt aan geweld, bedreiging en afpersing. Bij de huiszoekingen is onder meer beslag gelegd op een granaatwerper, een vlammenwerper, een rookgranaat en ruim twintig handvuurwapens.

Alle aangehouden Angels zijn de afgelopen maanden door de rechtbank vrijgelaten. Zij zijn nog wel verdachte in het onderzoek naar de motorclub.

Advocaat

De Amsterdamse strafpleiter N. Meijering is woedend over de beschuldiging dat hij de Hells Angels heeft getipt. "Er heeft mij nimmer een dergelijk bericht van een oud-politieman bereikt, laat staan dat ik iets dergelijks heb gecommuniceerd met derden", zei de raadsman dinsdag. Meijering is als advocaat bij de strafzaak tegen de Hells Angels betrokken.

Hinderlijk

"Buitengewoon hinderlijk" noemt Meijering het bericht. Hij heeft het Openbaar Ministerie in een brief dringend verzocht het verhaal tegen te spreken. "Hierover is het laatste woord nog niet gezegd", aldus de advocaat. "Voor mij is dit schadelijk. Ik werp iedere suggestie in die richting verre van mij."

bron nu.nl
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: B-Witch op 10 februari, 2006, 20:30:35
Wraak op bomen :shock:

Na een dodelijk ongeval, waarbij een motorrijder zich te pletter reed tegen een plataan, hebben onbekenden wraak genomen op alle ruim tweehonderd andere bomen langs dezelfde weg. Zij zaagden zo diep in de stammen dat de bomen geveld zullen moeten worden.

In briefjes op de stammen van de bomen lieten zij weten dat de bomen 'ter dood waren veroordeeld', omdat zij geen mensenleven waard zijn, melden Italiaanse media donderdag.

Het ongeluk waarbij de 31-jarige motorrijder om het leven kwam, gebeurde op de weg die van Rome naar Trevignano aan het Braccianomeer leidt. Al jarenlang pleiten actiegroepen voor verbreding van de gevaarlijke weg. Bij ongelukken zijn er de afgelopen jaren al zeven doden gevallen. 'En nu is de maat vol', zei een plaatselijke politica tegen de krant La Repubblica.
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: WhomBom op 10 februari, 2006, 20:57:22
net goed, jammer van de boompjes, maar die zijn inderdaad geen mensenleven waard.


Nu hopen dat ze hier het goede voorbeeld volgen en op t circuitje grindbakken aan gaan leggen  :twisted:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: B-Witch op 19 februari, 2006, 12:53:45
Bejaarde met 180 km per uur over de snelweg
19 februari 2006, 13:22

LELYSTAD (ANP) - Een automobiliste van 79 jaar gedroeg zich zaterdag als een wegpiraat. Zo scheurde de vrouw met ruim 180 kilometer per uur over de A6, haalde ze rechts in en negeerde ze meerdere stoptekens van de politie.

De politie Flevoland had de handen vol aan de capriolen van de vrouw, zo meldt het korps zondag. De vrouw uit Drachten werd in de buurt van Bant in de Noordoostpolder opgemerkt door een agent. Pas na een achtervolging van tientallen kilometers kon ze nabij Lelystad door twee motorrijders aan de kant van de weg worden gezet.

Ze moest haar rijbewijs ter plekke inleveren. De politie weet niet waarom de bejaarde vrouw haast had.


:shock:  :shock:  wie had het er hier over dat bejaarden te langzaam rijden??
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Karin op 19 februari, 2006, 19:01:12
:roll:  Dit is toch bijna niet te geloven.....dat zo'n oud mensje dat nog durft? Zou er bijna een diepe buiging voor maken, maar dat mag natuurlijk niet  :wink:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 03 april, 2006, 14:04:38
CiteerKamer wil af van 80-kilometerzones

Uitgegeven: 3 april 2006 12:48
Laatst gewijzigd: 3 april 2006 14:57

DEN HAAG - Een meerderheid in de Tweede Kamer wil zo snel mogelijk af van de 80-kilometerzones op de rijkswegen rond de grote steden. CDA, VVD en LPF gaan dat bepleiten bij verkeersminister Peijs (CDA). Die wil echter eerst de uitkomst van onderzoek afwachten.

De Kamerleden Van Hijum (CDA), Hofstra (VVD) en Hermans (LPF) reageren op cijfers van de VerkeersInformatieDienst (VID). Daaruit blijkt dat de filedruk, de lengte van de files maal de duur, in de eerste drie maanden van 2006 met 19,2 procent is toegenomen.

Filedruk

Dit is volgens de dienst in belangrijke mate te wijten aan de 80-kilometerzones, die op 1 november werden ingesteld op snelwegen rond de grote steden. Op die trajecten steeg de filedruk gemiddeld met 28,8 procent.

Effect

Minister Peijs laat momenteel het effect van de snelheidsbeperking op de bij elkaar 25 kilometer ringweg onderzoeken. In juni zijn de resultaten bekend. "De VID heeft alleen de verkeersgegevens. In kaart moet nog gebracht worden hoe het staat met de luchtkwaliteit, waar het allemaal om is begonnen", aldus een woordvoerster. Een analyse naar het waarom van de files is verder nodig. "Er kunnen ook andere factoren in het spel zijn."

Voorbarig

Milieudefensie vindt de oproep van de Kamer veel te voorbarig, bij gebrek aan meetgegevens over de luchtkwaliteit. De organisatie vindt overigens al langer dat Peijs niet ver genoeg gaat. Er zou over de gehele lengte op de ringweg rond Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht niet harder dan 80 kilometer mogen worden gereden.

"Het gaat nu om relatief kleine stukjes, waardoor automobilisten geregeld op de rem staan", aldus een woordvoerder
.

Bron Nu.nl
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 03 april, 2006, 14:06:54
CiteerBMW laat 7-serie op waterstof lopen

Uitgegeven: 21 maart 2006 11:59
Laatst gewijzigd: 21 maart 2006 13:14

AMSTERDAM - BMW experimenteert al jaren met waterstof. Nu belooft het merk dat binnen twee jaar een 7-serie op de markt komt, die waterstof als brandstof gebruikt.

Een woordvoerder van BMW heeft aangekondigd dat een 7-serie op waterstof binnen twee jaar aan het publiek wordt voorgesteld. Vorig jaar meldde BMW dat waterstofauto's niet voor 2010 zouden komen
.

Bron Nu.nl

Hoelang nu nog voordat er  een prototype motorfiets op waterstof rijdt??
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: WhomBom op 03 april, 2006, 17:17:35
hebben ze dat niet al?

wel jammer, is t uitlaatgeluid, dat toch n beetje bij t motoren hoort, weg  :cry:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: B-Witch op 03 april, 2006, 19:43:34
OM eist tien jaar voor 'aanslag' op motoragent
03 april 2006, 19:54  

ROTTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag voor de rechtbank in Rotterdam tien jaar geëist tegen de 20-jarige D.M. voor poging tot moord op een motoragent. Advocaat G. Szegedi vond zijn cliënt slechts schuldig aan ,,hoogst roekeloos rijden'' en vroeg om vrijspraak.

De Rotterdammer reed op 15 oktober vorig jaar op de A15 tot twee keer toe in op de agent. De politieman raakte hierbij levensgevaarlijk gewond en is wekenlang in coma gehouden op de afdeling intensieve zorg. Zijn linkeronderbeen moest worden geamputeerd, hij liep meerdere brotbreuken op en heeft mogelijk blijvend hersenletsel.

De agent reed die bewuste avond naast M. en gebaarde dat hij van de weg af moest. M., die geen rijbewijs heeft, raakte naar eigen zeggen in paniek omdat hij in een gestolen auto reed en wilde vluchten. Hij dacht dat hij wel tussen de auto voor hem en de motor naast hem weg kon glippen. Na het ongeval reed M. door en de auto werd later uitgebrand op een industrieterrein gevonden.

'Regelrechte aanslag'

De officier van justitie noemde het incident geen ongeluk maar een regelrechte aanslag. Getuigen op de A15 hebben gezien dat M. twee keer een abrupte stuurbeweging maakte naar links, richting agent, en weer terug.

Tegenover vrienden en bekenden zou M. hebben laten doorschemeren dat er opzet in het spel was. In een van zijn eerste verklaringen, waarin hij zei slechts bijrijder te zijn, gaf hij ook aan dat een vriend de agent opzettelijk van de weg af had gereden. Later bekende hij toch zelf te hebben gereden en veranderde hij voor de zoveelste keer van verhaal.

Strafblad

M. heeft een strafblad met onder meer straatroof, bedreigingen en mishandelingen. Uit het psychologisch rapport blijkt dat M. volledig toerekeningsvatbaar is. M. stond maandag ook terecht voor heling van diverse auto's, inbraak en bedreiging. Die feiten heeft de officier meegenomen in de eis.

Namens het 39-jarige slachtoffer, die aanwezig was in de rechtszaal, is een eis tot schadevergoeding meegenomen in het proces. Het gaat in eerste instantie om een voorschot van 75.000 euro, maar de advocate van de agent verwacht nog meer kosten zoals aanpassing van zijn woning en auto.

De rechters doen uitspraak op 14 april.



Terecht :!:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Herr Tod op 04 april, 2006, 02:03:45
Stuur em als voorrijder naar Uruzgan, minder verdient ie niet :evil:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 13 april, 2006, 19:06:12
Een automobilist heeft zich woensdagmorgen op de Dr. Deelenlaan in Tilburg - op het parkeerterrein van de Postelse Hoeve - omstreeks 04.00 uur onttrokken aan een politiecontrole en heeft daarbij met zijn auto een dienstmotor overreden. De auto, een donkerkleurige Mercedes, reed weg over de Hasseltrotonde in de richting van de Ringbaan Noord en is niet meer achterhaald.

De motoragent gaf de bestuurder van de Mercedes een stopteken waarna de auto stopte. De agent zette zijn motor op de zijstandaard en liep langs het voertuig om de bestuurder aan te spreken. Hij zag hierop dat de inzittenden in een heftige discussie gewikkeld waren. Plotseling gaf de bestuurder gas, reed weg en raakte daarbij de motor. De motor is zwaar beschadigd: dverse onderdelen zijn afgebroken en de voorvork is verbogen.

Het signalement van de bestuurder luidt: een blanke circa 35-jarige man, hij droeg een lichtkleurige baseballpet. De bijrijder was een magere blanke vrouw van circa 25 jaar met lang blond haar. Zij droeg een witte baseballpet en een roze jasje.
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 30 april, 2006, 06:11:59
niet voor zwakke maagjes en kinderoogjes geschikt :shock:  :shock:

KLIK (http://home1.gte.net/res0ak9f/bike.htm)

Volgens de cijfers is de kans op een fataal ongeluk inmiddels 32 x groter dan in een auto en hij meent met UITERST CONFRONTERENDE foto's en filmpjes de gevaren te moeten tonen. De site is WERKELIJK ERG SCHOKKEND met ERG GEDETAILLEERDE EN GRUWELIJKE FOTO'S.  :?
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 30 mei, 2006, 18:54:36
29/05 Motorrijder zwaargewond achtergelaten na aanrijding in Herentals
Een motorrijder is zondagavond zwaargewond geraakt bij een aanrijding door een personenwagen op de Herenthoutseweg in Herentals (B), zo meldt de lokale politie van de zone Neteland maandag. De aanrijder stopte niet en liet het 23-jarige slachtoffer uit Antwerpen aan zijn lot over.
Omstreeks 22.45 uur reed een Volvo achteraan in op de motorrijder. Volgens getuigen was het een witte of beige Volvo. De aanrijding gebeurde ter hoogte van het kruispunt met de Toekomstlaan in de richting van Herentals, toen de motorrijder vertraagde om naar links af te slaan. De aanrijder is spoorloos


:guns:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 18 juni, 2006, 20:49:10
CiteerPrins Laurent, de jongste zoon van koning Albert II en koningin Paola, treedt in de voetsporen van zijn vader. Zaterdagnamiddag is hij gevallen met zijn motorfiets in Sint-Pieters-Woluwe, toen hij op weg was van het Koninklijk Paleis naar zijn woning in Sint-Lambrechts-Woluwe.

"Hij is niet gewond", vertelt Michel Malherbe, woordvoerder van het Koninklijk Paleis. "Voor zover bekend was ook niemand anders bij de valpartijl betrokken, al kan het natuurlijk het gevolg zijn van een manoeuvre van een andervoertuig."

vooral die laatste zin is lollig  :lol:

prins Laurent van Belgie dus (rechts op de foto :mrgreen:)

(http://www.monarchie.be/laurentclaire/images/laurent-claire.jpg)
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: B-Witch op 18 juni, 2006, 21:10:13
En dat was niet de eerste keer hoor, was al eens gevallen en had een schouder gebroken....

wat zou ie voor motor rijden :roll:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: B-Witch op 21 juni, 2006, 17:04:26
Motorrijder rijdt in op agent
AMSTERDAM - Een Amsterdamse politieagent is dinsdag lichtgewond geraakt toen hij een roekeloos rijdende motorrijder bij de Piet Heintunnel probeerde aan te houden.

Agenten zagen de motorrijder en passagier met zeer hoge snelheid zonder helm door de tunnel rijden. Toen de dienders de overtreders aan de kant wilden zetten, probeerde de motorrijder weg te komen door het fietspad op te rijden. Door zijn gevaarlijke rijgedrag wist de motorijder de politie voor te blijven tot aan de Entrepotbrug. Hier ging de motor onderuit en rende de passagier weg.

Terwijl een agent inmiddels voor de motor stond gaf de bestuurder toch gas. Hij werd hierbij opzettelijk aangereden en raakte aan beide benen gewond. De veroorzaker kon uiteindelijk in boeien worden geslagen. Hij is ingesloten.

bron: Telegraaf
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Mounty op 21 juni, 2006, 18:38:07
Citaat van: "suzuki-girl"Motorrijder rijdt in op agent
AMSTERDAM - Een Amsterdamse politieagent is dinsdag lichtgewond geraakt toen hij een roekeloos rijdende motorrijder bij de Piet Heintunnel probeerde aan te houden.

Agenten zagen de motorrijder en passagier met zeer hoge snelheid zonder helm door de tunnel rijden. Toen de dienders de overtreders aan de kant wilden zetten, probeerde de motorrijder weg te komen door het fietspad op te rijden. Door zijn gevaarlijke rijgedrag wist de motorijder de politie voor te blijven tot aan de Entrepotbrug. Hier ging de motor onderuit en rende de passagier weg.

Terwijl een agent inmiddels voor de motor stond gaf de bestuurder toch gas. Hij werd hierbij opzettelijk aangereden en raakte aan beide benen gewond. De veroorzaker kon uiteindelijk in boeien worden geslagen. Hij is ingesloten.

bron: Telegraaf

is dit niet al eens eerder gebeurt dit jaar ? heb ik eens ergens op een forum gelezen..
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 23 juni, 2006, 05:30:06
Citaat van: "suzuki-girl"En dat was niet de eerste keer hoor, was al eens gevallen en had een schouder gebroken....

wat zou ie voor motor rijden :roll:
Ne Beemer uiteraard :mrgreen:

Hier zie je hem in betere tijden :wink: (de motor dan he :roll: )
http://lvb.net/media/vtm-prinslaurent-2-1.wmv
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: _P_ op 23 juni, 2006, 09:20:24
Bliksem doodt motorrijder

In Westminster, Colorado in de Verenigde Staten is een motorrijder om het leven gekomen, toen hij al rijdende in de ochtendspits, door de bliksem van z'n motorfiets werd geblazen. Getuigen zagen een flits en even later de motorrijder onderuit gaan. De 46-jarige man reed op de US 36 tussen Denver en Boulder. De bliksemschicht sloeg een fors gat in het wegdek. Lijkschouwing moet uitsluitsel geven of de man daadwerkelijk door de bliksem danwel de val om het leven is gekomen.
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 28 juni, 2006, 17:56:57
Wubbo Ockels haalt motorrijbewijs
CiteerZal je niet vermoeien waarvoor, maar Wubbo Ockels moest even 'snel' zijn motorrijbewijs halen. Lijkt een fluitje van een cent voor Neerlands beroemdse astronaut van de vorige eeuw (ik heb hem nog zien overvliegen!). Zeker omdat ie al een Amerikaans motorrijbewijs had.

En jawel hoor. Een spoedcursusje van twee dagen en Ockels mag zich de trotse eigenaar noemen van het A-papiertje! Ik ben er alleen nog niet uit wat voor soort motor zo'n man nu berijdt...

bron: Leeuwarder Courant
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 28 juni, 2006, 17:58:34
Metric Revolution: nieuwe motorserie
We kennen American Chopper. We kennen de Biker Build-Off. Vanaf de herfst komt daar een nieuwe reality motorserie bij: Metric Revolution. Een wedstrijd in drie klassen, waar in totaal 22 motorbouwers aan mee doen. Vooralsnog alleen in de VS op televisie.

Dit keer mogen motoren van Triumph, Yamaha, Suzuki, Honda en Kawasaki meedoen. Omdat, zo zeggen de bedenkers: 80% van de motorrijders hier op rijden, maar het grote publiek alleen Amerikaanse motoren kent.

De drie categorieën waarin gestreden wordt zijn: cruisers, sportbikes en de 'rookies'. Bekijk de trailer.

Metric Revolution (http://blogofiles.blogo.nl/91/movies/Metric%20Revolution%20trailer.wmv)

bron motorblogo
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Herr Tod op 28 juni, 2006, 18:08:32
Zonde van het dure staal alu en dat mooie carbon :roll: Ami's hebben geen stijl of smaak dus dat wordt helemaal niks. Tijd voor een Europese tegenhanger :!:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Busaberke op 28 juni, 2006, 21:53:48
Citaat van: "Herr Tod"Zonde van het dure staal alu en dat mooie carbon :roll: Ami's hebben geen stijl of smaak dus dat wordt helemaal niks. Tijd voor een Europese tegenhanger :!:

:stupid:

Dan krijg je weer van die gedrochten met meterslange achterbruggen enzo .......
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: @Nippon op 29 juni, 2006, 06:32:40
Citaat van: "Busaberke"
Citaat van: "Herr Tod"Zonde van het dure staal alu en dat mooie carbon :roll: Ami's hebben geen stijl of smaak dus dat wordt helemaal niks. Tijd voor een Europese tegenhanger :!:

:stupid:

Dan krijg je weer van die gedrochten met meterslange achterbruggen enzo .......

IDD :!:  en tig-lassen kunnen ze ook al niet  :jack:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Hakinnen op 29 juni, 2006, 10:00:25
Citaat van: "Herr Tod"Zonde van het dure staal alu en dat mooie carbon :roll: Ami's hebben geen stijl of smaak dus dat wordt helemaal niks. Tijd voor een Europese tegenhanger :!:

:stupid:

yep..

amerikaans design..

de europese tegenhangers komen uit Italie en het  lijkt me sterk dat de ami's opeens beter kunnen designen dan de italianen(vindt ik he)
Titel: Eindelijk motorrijbewijs Schwarzenegger
Bericht door: Busaberke op 07 juli, 2006, 09:57:42
NEW YORK - Arnold Schwarzenegger, die jaren geleden al met Harley- Davidsons over het witte doek scheurde, heeft deze week eindelijk zijn motorrijbewijs gehaald.

De gouverneur van de Amerikaanse staat Californië haalde maandag zowel zijn theorie- als praktijkexamen, meldde dagblad The New York Times vrijdag.

Schwarzenegger kreeg het begeerde papiertje bijna zes maanden nadat hij in Los Angeles een van zijn Harleys tegen een luxe terreinwagen had gereden. De gouverneur, die er met vijftien hechtingen in zijn bovenlip goed vanaf kwam, stelde toen dat hij er nooit bij stil had gestaan dat hij het rijbewijs had moeten halen.

Deze week vond de 'Terminator' eindelijk tijd om de verplichte examens te doen, aldus zijn woordvoerster.

bron: telegraaf.nl
Titel: Re: Eindelijk motorrijbewijs Schwarzenegger
Bericht door: rsv2002 op 07 juli, 2006, 10:57:22
Citaat van: "Busaberke"
...stelde toen dat hij er nooit bij stil had gestaan dat hij het rijbewijs had moeten halen...


Wat een leeghoofd... :shock:
Titel: Re: Eindelijk motorrijbewijs Schwarzenegger
Bericht door: Bart op 10 juli, 2006, 16:43:45
Citaat van: "rsv2002"
Citaat van: "Busaberke"
...stelde toen dat hij er nooit bij stil had gestaan dat hij het rijbewijs had moeten halen...


anabolen maken meer kapot dan je lief is
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: B-Witch op 16 juli, 2006, 10:57:52
Sands bouwt MotoGP Chopper :shock:

Slechts negen dagen heeft de Amerikaanse chopper bouwer Roland Sands om voor de Great Biker Build Off tv-show van Discovery Channel een custom racemotor voor Kenny Roberts Senior te bouwen, voor op het Laguna Seca circuit tijdens de MotoGP ronde. Sands zal voor deze custom een 220pk V5 motor van Team Roberts gebruiken.

Sands was met een aantal van zijn creaties aanwezig op het Goodwood Festival of Speed en sprak met MCN: "Deze motor gaat eruitzien als een kruising tussen een 1914 speedway en een V5 GP motor. Het wordt een geweldig ding!".

De MotoGP ronde op Laguna Seca, waar Roberts Senior op de machine te zien zal zijn, vindt plaats op 23 juli.

Bron: MCN
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: B-Witch op 18 juli, 2006, 11:26:25
MV Agusta voor Italiaans voetbalteam

CiteerWillen de mannen uit het Italiaanse voetbalteam die niet kunnen motorrijden nú opstaan? Mooi, ga je rijbewijs maar halen! Want MV Agusta gaat jullie een cadeautje geven.

De Italiaanse motorfabriek stelt namelijk 24 exemplaren van de Brutale 910 R ter beschikking. Aan jullie en de winnende coach. Omdat jullie wereldkampioen zijn geworden.

Het wordt nog een 'special edition' ook; gespoten in het rood/wit/groen van de Italiaanse vlag. Zo eind augustus/begin september mogen jullie 'm ophalen. Daarna worden er nog 100 exemplaren van gespoten. Voor de 'gewone' markt.

Net of die overbetaalde baltrappende spaghetti..eters zelf zich geen motor kunnen permiteren :shock:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Motzippaldy op 18 juli, 2006, 12:36:13
Waroom niet, motoren staan in het magazijn en moeten weg gaan want het is niemand die wil deze motoren kopen   :mrgreen:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Mounty op 18 juli, 2006, 13:26:39
Citaat van: "Motzippaldy"Waroom niet, motoren staan in het magazijn en moeten weg gaan want het is niemand die wil deze motoren kopen   :mrgreen:
:laughing49so:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: B-Witch op 19 juli, 2006, 12:14:34
Citaat van: "Motzippaldy"Waroom niet, motoren staan in het magazijn en moeten weg gaan want het is niemand die wil deze motoren kopen   :mrgreen:

Ach als dat zo is, dan zetten ze er maar hier eentje in de garage, wil ik best wel op passen :twisted:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: AngelInMe op 28 juli, 2006, 11:04:13
Motorpiraat had net twee dagen zijn rijbewijs

Uitgegeven: 28 juli 2006 11:28

ROTTERDAM - De politie heeft donderdagavond een motorpiraat aangehouden die nog maar twee dagen zijn rijbewijs had en sneller dan 200 kilometer per uur over de weg raasde. Samen met drie andere motorrijders viel hij op toen hij met hoge snelheid over de Europaweg (N15) door het Rotterdamse havengebied scheurde. De 24-jarige piraat uit Spijkenisse mocht zijn roze papiertje en zijn motor inleveren.

Het groepje motorrijders ging er vandoor toen het een surveillanceauto van de politie zag. De vier negeerden de agenten en reden met snelheden van boven de tweehonderd kilometer per uur weg. De groep splitste zich op het Stenen Baakplein. Uiteindelijk lukte het de politiemensen om de 24-jarige man op de Dijkweg in Hellevoetsluis tot stoppen te dwingen.

bron: nu.nl

Duur grapje :roll:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Schmetzke op 28 juli, 2006, 18:01:03
Citaat van: "AngelInMe"De 24-jarige piraat uit Spijkenisse mocht zijn roze papiertje en zijn motor inleveren.

Oeps...
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: B-Witch op 28 juli, 2006, 18:46:49
eigen stomme schuld...kan ik helemaal niks anders van maken dan dat!!!
niet alleen stom maar ook nog eens gevaarlijk :?
Wat mij betreft mogen ze hem het rijbewijs voor altijd intrekken, net het rijbewijs en dan denken dat ze god zelf zijn.
Dommer kan het niet, en komt de toch al bezoedelde naam van motorrijders weer eens niet ten goede :evil:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: AngelInMe op 29 juli, 2006, 09:09:42
:stupid: 2 dagen had ie zn rbw en die andere zijn weggereden met snelheden boven de 200km/u levensgevaarlijk ook voor medeweggebruikers!
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: QuattroFrits op 29 juli, 2006, 10:03:06
:oops: Als ik het goed begrijp is dit ongeveer 150 km/h te snel en krijgt hij waarschijnlijk zijn rijbewijs en zijn motor niet meer terug. :(

En dan vindt men het raar dat ik mezelf aan de snelheid wil houden. :wink:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 30 juli, 2006, 07:17:31
Indian Rises (Again)
London-based Stellican Limited, the controlling shareholder of Indian(R) Motorcycle Company announced that it has selected Kings Mountain, North Carolina as its world headquarters. The announcement marks the official re-re-re-launch of Indian(R) Motorcycle Company.

According to the press release,

CiteerOver the next 12 months, Indian will focus on design, engineering and testing activities, with the objective of introducing the famed Indian(R) Chief(R) motorcycle in the second half of 2007. To head up its product development team, Indian has hired Geoffrey Burgess, a world-renowned motorcycle engineer and product development expert. Geoff was most recently the Chief Technology Officer at Global Motorsports Group ("GMG"), owner of Custom Chrome, a provider of parts and accessories to the American V-twin motorcycle market. Prior to GMG, Geoff was head of product development at S&S Cycle, Inc., a leading V-twin engine manufacturing company, where he drove product innovation and process improvement to new levels. Prior to joining S&S, Geoff was the first employee and Chief Engineer at the Victory Motorcycle division of Polaris Industries, Inc., in Roseau, Minnesota. Geoff has also served in various senior engineering capacities at General Motors, Bombardier Recreational Products (Valcourt, Quebec), BSA-Triumph Motorcycles and Norton-Villiers Motorcycle Group. "Having Geoff on our team is a big win for Indian(R)," commented Indian President, David Wright. "His breadth and depth of knowledge of the American motorcycle market is impressive and his technical capabilities unsurpassed. He has outstanding powertrain and chassis design and development experience which we will put to good use. He is the perfect person for this role."
Mr. Burgess commented, "I know that the executive management of Indian(R) understand the importance of product development, engineering and testing to current industry OEM standards. I have been very impressed with their thoughtful and long-term approach to this exciting opportunity."
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Motzippaldy op 10 augustus, 2006, 22:41:29
:guns:   http://www.thesun.co.uk/article/0,,2-2006360764,,00.html
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: WhomBom op 10 augustus, 2006, 23:26:11
als dat erdoor komt..... gaan er doden vallen  .<<((.
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 11 augustus, 2006, 07:27:23
doden denk ik niet: daar is het om te doen: maar zou de fun er helemaal uithalen :roll: de hele markt stort in (bedoel waarom zou je nog een motor kopen :? ) iedereen in het koekblik in de file (milieuaspect?) denk dat het niet zo'n vaart loopt. :wink:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: karz op 11 augustus, 2006, 08:28:28
zowiezo zal er in no time een bypass te regelen zijn.
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Herr Tod op 11 augustus, 2006, 17:45:00
Maar ik heb carburateurs :nana9oi: Eventueel zelfs nog met contactpunten maar te hard rijden zal ik :evil:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: B-Witch op 15 augustus, 2006, 11:52:50
motorrijder slaapt op snelweg

Een Australische motorrijder heeft geslapen op een Duitse autosnelweg. Meerdere automobilisten zagen de man op de vluchtstrook liggen en waarschuwden de politie.

De 52-jarige toerist wilde naar Dortmund rijden, maar hij raakte op de A30 (Oldenzaal-Osnabrück) de weg kwijt. Hij werd zo moe dat hij zijn slaapzak uitrolde om een dutje te doen. Agenten maakten de Australiër wakker. Zij legden hem uit dat een slaapplek op de vluchtstrook zeer gevaarlijk is. Vervolgens wezen ze hem de juiste weg naar Dortmund, meldden Duitse media dinsdag.   :rofl:
Bron nu.nl
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: crazy j op 15 augustus, 2006, 13:02:37
lol je moet maar op t idee kome  :lol:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: AngelInMe op 15 augustus, 2006, 18:06:55
Ja als je de weg kwijt bent ga je inderdaad niet zoeken naar een veilige slaapplaats, dan maar de vluchtstrook :roll:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Busaberke op 16 augustus, 2006, 08:57:39
Bron: Brabants Dagblad



Op de A17 is afgelopen zaterdag tijdens een snelheidscontrole een mobiele camera vernield. Rond twee uur in de middag stopte er een motorrijder met duopassagier bij de camera, waarna de duopassagier afstapte en met een hard voorwerp de camera vernielde.

De agent van de Korps Landelijk Politie Diensten was vlak bij de camera toen de vernieling plaats vond. Helaas voor hem kwam hij te laat om de duopassagier aan te houden. De motor was niet voorzien van een kentekenplaat en beide personen droegen een donkere integraalhelm.
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Youp op 16 augustus, 2006, 09:25:01
en eigenlijk kan ik het helemaal niet erg vinden...
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Joepie1958 op 16 augustus, 2006, 18:05:23
Ik wel, zo kopen namelijk een nieuwe van onze belastingcenten, dus jij en ik moeten dat ding gewoon betalen.
En stel je eens voor dat ze niet die camera maar jouw motor even een paar tikken gaven, dat zou IK niet zo erg vinden maar JIJ zou toch mooi met de schade zitten :oops:  :oops:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Youp op 16 augustus, 2006, 18:20:56
Citaat van: "Joepie1958"Ik wel, zo kopen namelijk een nieuwe van onze belastingcenten, dus jij en ik moeten dat ding gewoon betalen.
En stel je eens voor dat ze niet die camera maar jouw motor even een paar tikken gaven, dat zou IK niet zo erg vinden maar JIJ zou toch mooi met de schade zitten :oops:  :oops:

als ze er geen moeten vernieuwen zetten ze ergens anders wel een compleet nieuwe er bij ;)
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Busaberke op 17 augustus, 2006, 09:37:01
(http://img301.imageshack.us/img301/9620/scanrx0.jpg)
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Busaberke op 17 augustus, 2006, 10:12:28
KLPD'ers bekeuren bijna 1000 aso's buiten diensttijd

Bron: Telegraaf

Agenten van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) hebben in de periode van juli 2005 tot en met januari 2006 bijna duizend weggebruikers bekeurd via het Meldpunt Asociaal Verkeersgedrag.

De meeste bekeuringen werden geschreven voor rechts inhalen en door rood rijden. Ook zagen de dienders chauffeurs zonder reden op de vluchtstrook of over doorgetrokken strepen rijden.

Sinds 1 juli hebben alle Algemene Opsporingsambtenaren van het KLPD het recht asociaal verkeersgedrag aan het meldpunt door te geven. Dankzij deze constructie kunnen politiemensen bestuurders ook buiten diensttijd mensen bekeuren. Volgens het KLPD Magazine is dat in totaal 992 keer gedaan. Van de ongeveer 2400 Algemene Opsporingsambtenaren hebben er 327 minstens één keer gebeld.
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: WhomBom op 17 augustus, 2006, 12:48:23
Vuile ratten  :evil:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: karz op 17 augustus, 2006, 12:50:12
Citaat van: "WhomBom"Vuile ratten  :evil:
:stupid:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: B-Witch op 17 augustus, 2006, 12:57:37
Dat zijn de linkste :? , die 327 hielenlikkers van dhr Spee.:guns:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 17 augustus, 2006, 13:03:55
mss een oproep plaatsen tot burgerlijke ongehoorzaamheid en allemaal onze kentkekenplaat eraf schroeven ??? :?

vindt dat ding toch lelijk :mrgreen:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Youp op 17 augustus, 2006, 13:48:05
Citeer
Woordvoerders van de Nederlandse motorrijders hebben het compleet gehad met onderzoekers, experts en parlementariërs van de Europese Unie die allerlei regeltjes verzinnen waaraan motorliefhebbers zich voortaan in het verkeer moeten houden. In De Telegraaf van vandaag zegt Joost Overzee, chef-redacteur van het toonaangevende blad Motor Magazine, zich groen en geel te ergeren aan ''leken die werkelijk álles over motorrijders zeggen en in lijvige rapporten publiceren, waarna 'Europa' de duimschroeven opnieuw verder aandraait.''

Overzee: ''Een béétje gechargeerd zou je kunnen zeggen dat als al die lieden hun zin krijgen je voortaan een machientje met amper 15 pk mag bezitten en dat de coureur gekleed in oogverblindend - en dus veilig - oranje hesje maximaal 30 kilometer per uur mag rijden.''

Onlangs zijn er in binnen de Transportraad de EU weer twee voorstellen gedaan die motorrijden veiliger moeten maken. Het eerste voorziet in een driestappenrijbewijs. Voor Nederland komt het er zeer waarschijnlijk op neer dat 18-jarigen pas na vijf jaar (en drie verschillende rijexamens) op lichtere machines van achtereenvolgens 11 Kw (15 pk) en 34 Kw (48 pk) te hebben gereden, een qua vermogen zware motor mogen beklimmen. Het tweede EU-rapport meldt dat de 'energie-efficiëntie' van motoren veel te laag ligt, en het huidige vermogens- en prestatieniveau juist veel te hoog. Als alternatief wordt een 1-cilinder van maximaal 650 cc met automatische versnellingsbak voorgesteld.

Overzee: ''Een één cilinder automaat van 650 cc bestaat niet eens. Wat een gewauwel. Wie moet die bouwen, die bollebozen van de EU zelf?''

Onzinnig
Ook volgens Nico Perk van de Motorrijders Actie Groep (MAG) zijn de plannen compleet onzinnig: ''Er is nooit enig verband aangetoond tussen het rijden op zware - lees 1000 cc - motoren en een verhoogd ongevallenrisico. Toch wordt dat vooroordeel telkens weer uit de kast gehaald. Ik wil weten wie in Brussel zijn zakken vult met het maken van deze rapporten, hoeveel Europees belastinggeld er nu weer verspild is.''

De Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) denkt dat het drietrapssysteem, waar het de ervaring betreft, hoe dan ook ingevoerd zal worden. De KNMV wil nog wel proberen de EU ervan te overtuigen dat daarvoor geen drie examens nodig zijn. ''Want daarmee jaag je rijscholen én beginners op onoverkomelijke kosten.''

Licht
Nico Perk van de MAG zegt dat zelfs de politie af ten toe nonsens uitkraamt over motorrijders. Zo kwam het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) onlangs met het voorstel motorrijders te verplichten ook overdag verlichting te voeren. Perk: ''Motorrijders voeren al sinds mensenheugenis overdag verlichting, op nieuwe machines kún je het dimlicht niet eens uitschakelen! Het lijkt zo langzamerhand op één groot complot. Met als doel: de motorrijder te laten uitsterven!''

in wat voor wereld leven we tegenwoordig?  :evil:

-edit-

bron Fok! Frontpage (http://frontpage.fok.nl/nieuws/67521)
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: karz op 17 augustus, 2006, 14:23:52
Citaat van: "Youp"
in wat voor wereld leven we tegenwoordig?  :evil:

-edit-

bron Fok! Frontpage (http://frontpage.fok.nl/nieuws/67521)

heb al gereageerd op fok  :yes6rs:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Youp op 17 augustus, 2006, 14:28:05
Citaat van: "karz"
Citaat van: "Youp"
in wat voor wereld leven we tegenwoordig?  :evil:

-edit-

bron Fok! Frontpage (http://frontpage.fok.nl/nieuws/67521)

heb al gereageerd op fok  :yes6rs:

op de FP? daar kijkt niemand  :P en vormt zich ook geen goede (lange) discussie als je wilt reageren moet je dat hier doen :yes6rs:

http://forum.fok.nl/topic/900123
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: karz op 17 augustus, 2006, 14:48:36
Citaat van: "Youp"
Citaat van: "karz"
Citaat van: "Youp"
in wat voor wereld leven we tegenwoordig?  :evil:

-edit-

bron Fok! Frontpage (http://frontpage.fok.nl/nieuws/67521)

heb al gereageerd op fok  :yes6rs:

op de FP? daar kijkt niemand  :P en vormt zich ook geen goede (lange) discussie als je wilt reageren moet je dat hier doen :yes6rs:

http://forum.fok.nl/topic/900123

Weet je het zeker  :?   Hier staan 4 reacties, op de FP tegen de 100 ?

En discussie interesseert me niet in dit geval.
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 17 augustus, 2006, 14:53:13
discussie over onzin lijkt me zo: zal nog veel water de maas afvloeien vooraleer deze " voornemens" werkelijkheid worden> Als ze al haalbaar zijn....

Vergeten in deze discussie wordt namelijk de sterke lobby van motorfietsproducenten en en denk daarbij ook aan de werkgelegenheid die deze (producenten, dealers, toeleveranciers en bijv. Veringsboeren :mrgreen:) leveren..

soep zal niet zo heet gegeten worden toch?? hoop ik iig :roll:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Youp op 17 augustus, 2006, 14:55:51
Citaat van: "karz"
Citaat van: "Youp"
Citaat van: "karz"
Citaat van: "Youp"
in wat voor wereld leven we tegenwoordig?  :evil:

-edit-

bron Fok! Frontpage (http://frontpage.fok.nl/nieuws/67521)

heb al gereageerd op fok  :yes6rs:

op de FP? daar kijkt niemand  :P en vormt zich ook geen goede (lange) discussie als je wilt reageren moet je dat hier doen :yes6rs:

http://forum.fok.nl/topic/900123

Weet je het zeker  :?   Hier staan 4 reacties, op de FP tegen de 100 ?

En discussie interesseert me niet in dit geval.

op de FP is het morgen vergeten, dit topic staat in een forumonderdeel puur voor auto en motor liefhebbers en zal nog wel ff lopen, er volgen gerust nog wel meer reactjes :yes6rs: in ieder geval bedankt voor je bijdrage :) fok is op het moment erg traag, daardoor blijft ook 90% van de gebruikelijke users weg...
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Youp op 17 augustus, 2006, 14:59:23
Citaat van: "Dwars"discussie over onzin lijkt me zo: zal nog veel water de maas afvloeien vooraleer deze " voornemens" werkelijkheid worden> Als ze al haalbaar zijn....

Vergeten in deze discussie wordt namelijk de sterke lobby van motorfietsproducenten en en denk daarbij ook aan de werkgelegenheid die deze (producenten, dealers, toeleveranciers en bijv. Veringsboeren :mrgreen:) leveren..

soep zal niet zo heet gegeten worden toch?? hoop ik iig :roll:

reken maar dat dat 3 stappen gebeuren er komt...

maar het feit al dat ze zich zoiets in hun hoofd halen  :x
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 17 augustus, 2006, 15:08:11
Citaat van: "Youp"
Citaat van: "Dwars"discussie over onzin lijkt me zo: zal nog veel water de maas afvloeien vooraleer deze " voornemens" werkelijkheid worden> Als ze al haalbaar zijn....

Vergeten in deze discussie wordt namelijk de sterke lobby van motorfietsproducenten en en denk daarbij ook aan de werkgelegenheid die deze (producenten, dealers, toeleveranciers en bijv. Veringsboeren :mrgreen:) leveren..

soep zal niet zo heet gegeten worden toch?? hoop ik iig :roll:

reken maar dat dat 3 stappen gebeuren er komt...

maar het feit al dat ze zich zoiets in hun hoofd halen  :x

Altijd geweest en zal altijd zo blijven dat zgn. "vernieuwende" geesten zich vanallerlei onzin verzinnen om in de belangstelling te komen (zouden er mss verkiezingen aankomen??) :roll:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Herr Tod op 17 augustus, 2006, 17:54:05
De politiek moet moderner, combineren met Idols misschien? Voorronden, stemmen per kandidaat en het belangrijkste, de mogelijkheid om iemand er uit te stemmen. Dat zou pas democratie zijn en dan kijken die onnozelen wel uit met hun lompe acties en uitspraken. Nu kun je om de 4 jaar (toevallig de laatste tijd iets sneller) de groep onnozelen kiezen die de opper onnozel mag kiezen die van weer 4 jaar de mensen gaat zitten eikelen.
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Youp op 17 augustus, 2006, 18:07:02
Citaat van: "Herr Tod"De politiek moet moderner, combineren met Idols misschien? Voorronden, stemmen per kandidaat en het belangrijkste, de mogelijkheid om iemand er uit te stemmen. Dat zou pas democratie zijn en dan kijken die onnozelen wel uit met hun lompe acties en uitspraken. Nu kun je om de 4 jaar (toevallig de laatste tijd iets sneller) de groep onnozelen kiezen die de opper onnozel mag kiezen die van weer 4 jaar de mensen gaat zitten eikelen.

daar heb je best een punt
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: @Nippon op 17 augustus, 2006, 21:17:34
Citaat van: "suzuki-girl"Dat zijn de linkste :? , die 327 hielenlikkers van dhr Spee.:guns:

kijk dit snap ik nou niet  :oops:

als zich in je eigen straat "asociaal verkeersgedrag" voordoet dan bellen jullie die "vuile ratten" zelf  :?:  zo van waar hangen ze uit
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: karz op 17 augustus, 2006, 21:23:58
Citaat van: "BoxerQ"
Citaat van: "suzuki-girl"Dat zijn de linkste :? , die 327 hielenlikkers van dhr Spee.:guns:

kijk dit snap ik nou niet  :oops:

als zich in je eigen straat "asociaal verkeersgedrag" voordoet dan bellen jullie die "vuile ratten" zelf  :?:  zo van waar hangen ze uit

Ik woon niet aan de autosnelweg, jij wel ?
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Youp op 17 augustus, 2006, 21:51:33
Citaat van: "BoxerQ"
Citaat van: "suzuki-girl"Dat zijn de linkste :? , die 327 hielenlikkers van dhr Spee.:guns:

kijk dit snap ik nou niet  :oops:

als zich in je eigen straat "asociaal verkeersgedrag" voordoet dan bellen jullie die "vuile ratten" zelf  :?:  zo van waar hangen ze uit

dacht je dat?

wat dat betreft ben ik erg tolerant ;)
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Herr Tod op 17 augustus, 2006, 22:04:13
Ik ga dat volk nog niet bellen :evil: Ik zou zelf wel wat verzinnen :wink:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: B-Witch op 17 augustus, 2006, 22:13:08
nee BoxerQ dat zie je dus eff helemaal verkeerd
Als ik me als een echte Aso zou gedragen in een woonwijk, dan is het eigenschuld dikke bult, en dan mogen ze mij gelijk mijn rbw afnemen... :!:
Maar daar er is toch niet een van die hielenlikkers in de buurt, omdat die zonodig op de provinciale weg in de middle of nowhere een motorrijder moeten bekeuren die net die ene traktor inhaalde over de doorgetrokken streep, en daar voor net wat meer gas gaf dan de toegestane snelheid....
Over dat soort eikels heb ik het, van die kontekruipers die zo graag bij de grote baas laten zien hoeveel bekeurinkjes ze hebben uitgeschreven...
Waren ze maar in de woonwijken, dan zou ik ze kunnen respecteren... :?
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: WhomBom op 18 augustus, 2006, 00:05:10
Citaat van: "suzuki-girl"
Waren ze maar in de woonwijken, dan zou ik ze kunnen respecteren... :?

Als ik ze 1000 mijlen onder zee tegen kwam... ala.. misschien  :mrgreen:

nee hoor flauwekul, maar ze zelf bellen zou ik ook nooit doen, heb je meestal toch niks aan  :roll:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: @Nippon op 18 augustus, 2006, 16:30:48
Citaat van: "suzuki-girl"nee BoxerQ dat zie je dus eff helemaal verkeerd
Als ik me als een echte Aso zou gedragen in een woonwijk, dan is het eigenschuld dikke bult, en dan mogen ze mij gelijk mijn rbw afnemen... :!:
Maar daar er is toch niet een van die hielenlikkers in de buurt, omdat die zonodig op de provinciale weg in de middle of nowhere een motorrijder moeten bekeuren die net die ene traktor inhaalde over de doorgetrokken streep, en daar voor net wat meer gas gaf dan de toegestane snelheid....
Over dat soort eikels heb ik het, van die kontekruipers die zo graag bij de grote baas laten zien hoeveel bekeurinkjes ze hebben uitgeschreven...
Waren ze maar in de woonwijken, dan zou ik ze kunnen respecteren... :?


stja.... :oops:

ik lees nix nieuws  :roll: het blijft imo domme praat .
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 18 augustus, 2006, 19:55:33
positief nieuws dan maar :wink:

CiteerIn Benin rijden de zogenaamde 'Zemidjans': motortaxi's. De aldaar zojuist begonnen zomervakantie grijpen de chauffeurs ervan aan om actie te voeren. Een half jaar lang zullen zij shirts dragen waarop staat dat 'alle meisjes naar school moeten'.

(http://img91.imageshack.us/img91/3586/imageqn7.jpg) (http://imageshack.us)

In Benin gaat nog steeds een op de drie meisjes niet naar school. En dat terwijl men ervan doordrongen is dat vrouwen met een opleiding een belangrijke rol kunnen spelen in de maatschappij van dit land. Een goede opleiding is de sleutel tegen armoede en ziekte. De actie wordt ondersteund door Unicef en gaat uit van de overheid in het Westafrikaanse land. Er doen maar liefst 5.000 'Zemidjans' aan mee. Hulde!

bron motoblog
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 29 augustus, 2006, 19:52:02
Motordievenbende opgerold in Amsterdam
Uitgegeven op vrijdag 25 augustus 2006 om 13:20:06, bijgewerkt om 19:45:22  

(Novum) - De politie heeft deze week met de arrestatie van vier mensen een motordievenbende opgerold die onder meer actief was in en rond Amsterdam. De twee hoofdverdachten, een 38-jarige en een 44-jarige Amsterdammer, zouden zeker tien Harley Davidson-motoren hebben gestolen. Ook worden ze verdacht van tien autokraken. Een 26-jarige Amsterdamse wordt verdacht van betrokkenheid. Een 44-jarige Brabander is opgepakt voor heling. De politie zegt nog meer aanhoudingen te verwachten.
(http://img67.imageshack.us/img67/3423/imagens6.jpg) (http://imageshack.us)
De bende zou vooral buitenlandse motoren hebben gestolen uit parkeergarages in Amsterdam en omstreken. De politie vermoedt ook dat de bende in andere regio's actief was, zegt een woordvoerder. Het onderzoek daarnaar loopt nog.

Bij huiszoekingen in Amsterdam, Brabant en Flevoland werden tien Harley Davidsons en 'een grote partij' onderdelen in beslag genomen. Ook werden andere gestolen goederen aangetroffen afkomstig van tien autokraken in de regio Amsterdam en een aantal diefstallen in de regio Gooi- en Vechtstreek

bron nieuws.nl
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Herr Tod op 29 augustus, 2006, 20:02:01
Tja... hoge schrootprijzen, krijg je dat :mrgreen:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 18 september, 2006, 14:11:59
bron Limburgs Dagblad

CiteerDeelnemers MA-run tegen boom in Tegelen

Tegelen -  Tijdens de de twintigste MA-run zijn 16-9 in Tegelen drie gewonden gevallen. De jaarlijkse toertocht waarbij gehandicapte kinderen en ervaren motorrijders een tocht door Noord-Limburg maken,  ging gewoon door. Het onval gebeurde kort na de start in Venlo. Een motor reed in een bocht in de Ulingsheideweg tegen een boom. Ambulances en brandweer werden opgeroepe. Over de oorzaak van het ongeluk en de toestand van de gewonden is op dit moment nog niets bekend.

De toestand van de drie gewonden bij een ongeval in Tegelen deze morgen tijdens de MA-run - een motortocht voor gehandicpaten - lijkt mee te vallen, zo meldt organisator Harrie Bastings. Een gehandicapt meisje uit Venlo is naar het ziekenhuis gebracht evenals de 63-jarige bestuurder en zijn vrouw uit Leerdam. De motorrijder heeft waarschijnlijk een scherpe bocht in de Ulingsheideweg onderschat. De motor met zijspan knalde daardoor tegen een boom. Het ongeval heeft diepe indruk gemaakt bij de 218 deelnemers en hun familie, zegt Bastings. De Ma-run door Noord-Limburg werd vandaag voor de twintigste keer gehouden. De tocht is niet afgelast vanwege het ongeluk
.

CiteerMA-run neemt maatregelen na ongeluk
De MA-run gaat vanaf volgend jaar medische gegevens verzamelen van alle deelnemende gehandicapten. De organisatie neemt de maatregel na het ongeluk waarbij zaterdagochtend een 15-jarig meisje uit Velden gewond raakte.
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 02 oktober, 2006, 18:31:50
CiteerMobiel bellen en autorijden
Erger jij je ook aan al die 'slingerapen' in de koekblikken? Weet je al uit ervaring dat ze dan zitten te bellen? En heb je door dat het geen ene ruk uitmaakt voor het rijgedrag of het nu 'handsheld' of 'handsfree' is?

Precies! En dat is in Zweden in elk geval doorgedrongen. Er is  daar nu een verbod in de maak op het bellen in de auto. In alle vormen. Punt. Uit. Hulde, hulde! Het is net als met 'Cup-a-soup': dát zouden er meer moeten doen!!!

Bericht weer eens 'ongegeneerd' overgenomen van Mike Werner's motorblog. En hij is er nét zo blij mee als ik. Jij ook?
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: QuattroFrits op 02 oktober, 2006, 19:18:29
:thumbsup: Ik zou er bijzonder blij mee zin. :thumbsup:

Bereikbaar zijn is wel leuk maar niet ten koste van iets anders, alleen bellen als het ECHT noodzakelijk is. :wink:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 02 oktober, 2006, 19:24:55
15 landen in 24 uur :shock:

McKing start op zaterdag 7 oktober een recordmotorrit. Hij wil binnen 24 uur 15 landen aandoen met een Yamaha FJR1300AS zodat hij op zondagochtend bij Maastricht Nederland als 15e land in komt rijden. De start is zaterdag 7 oktober om 7:00 uur in Polen.

de AS (zonder koppeling dus)

(http://img424.imageshack.us/img424/6589/2006fjr1300asvisualtcm4291060xq2.jpg) (http://imageshack.us)

CiteerFJR1300AS voorzien is van een systeem dat uw trips nog een stuk aangenamer zal maken: de Yamaha Chip Controlled Shift (YCC-S). Dankzij dit electronisch gestuurde schakelsysteem kunt u eenvoudiger rijden en zich beter concentreren op de rit zelf. YCC-S werkt met een ECU die zorgt voor snel en perfect schakelen zonder gebruik van de koppeling. YCC-S is een semi-automatisch systeem, u beslist altijd zelf wanneer u schakelt en kunt dan kiezen tussen de knop op het stuur of het traditionele schakelpedaal. Standaard is de FJR1300AS bovendien uitgerust met zijkoffers en verwarmde handvatten en zorgt zo het hele jaar door voor toerplezier.


bron oliepeil.nl
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 10 oktober, 2006, 12:36:10
CiteerDode in berm blijkt verongelukt

LEUVEN/TERVUREN - De dode motorrijder die afgelopen weekend gevonden werd in de berm aan het Vierarmenkruispunt is overleden na een zware val. Dat heeft de autopsie van het Leuvense parket gisteren uitgewezen. Volgens de wetsdokter veroorzaakten zeer zware inwendige verwondingen de dood van het slachtoffer. Het gaat om een 36-jarige man uit Henegouwen. Aanvankelijk was er geen sprake van een lijk want de politie had vrijdagmiddag alleen de motorfiets van de man gevonden. De tweewieler vertoonde geen grote schade en de agenten lieten de motorfiets slotvast achter om later op te halen. Zaterdag bleek de motorfiets spoorloos maar vonden de agenten wel zo'n 300 meter van de vindplaats het lichaam van een motorrijder. Volgens de verkeersdeskundige is het slachtoffer van de motorfiets gevallen en reed het voertuig nog een paar honderd meter verder zonder de bestuurder om uiteindelijk in de berm terecht te komen. De bestuurder overleefde de val niet. (bmk)


Bron Het Nieuwsblad

jatten ze ook nog die moto :shock: de wereld is ziek....
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: B-Witch op 12 oktober, 2006, 16:56:32
beste cijfers ooit voor Harley :shock:

De Amerikaanse motorfabrikant Harley-Davidson heeft in het derde kwartaal van dit jaar de beste resultaten ooit geboekt. Het concern behaalde in de maanden juli tot en met september een nettowinst van 312,7 miljoen dollar, een stijging van 18% ten opzichte van dezelfde periode in 2005.



Zomer
Harley-Davidson heeft het goede resultaat vooral te danken aan het toegenomen aantal verkochte motoren tijdens de zomermaanden. In het afgelopen kwartaal steeg de afzet wereldwijd met 9% ten opzichte van dezelfde periode in 2005.

De motorfabrikant verkocht de eerste negen maanden van dit jaar ruim 256.000 nieuwe motoren. Harley-Davidson streeft over heel 2006 naar een afzet van tussen de 349.000 en 351.000 motoren.

Bron: RTLZ
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Ozze op 13 oktober, 2006, 07:14:36
CiteerDe Amerikaanse Motorfabrikant Harley-Davidson gaat vleessnackjes onder zijn merknaam verkopen. De producten zullen onder andere worden verkocht bij tankstations.

Daarvoor gaat het bedrijf een samenwerking aan met voedingsmiddelenbedrijf ConAgra Foods. De zogeheten 'beef jerkies', stripjes gedroogd rundvlees, komen in de schappen bij onder meer tankstations en dealers van Harley-Davidson.

donderdag 12 oktober 2006, Marketingtribune

Als die dingen al als een kroket rijden, waarom nie he'  :wink:  :wink:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 17 oktober, 2006, 14:05:48
Motoragenten gewond bij aanrijding  :shock:  :roll:


11 oktober 2006

Twee motoragenten zijn dinsdag gewond geraakt bij een aanrijding in Den Helder. Beide motorrijders, één van de politie Den Helder en één van de Koninklijke Marechaussee, waren onderweg naar een melding van een winkelier die een winkeldief had aangehouden.

Keren
Vlak voor de motorrijders stond een auto aan de kant van de weg. De 29-jarige bestuurder uit Den Helder wilde juist wegrijden en op de brede rijbaan keren. Nadat hij had gekeken en geen verkeer meer aan zag komen, stuurde hij de rijbaan op. Op dat moment waren de motorrijders al zo dicht genaderd dat zij niet meer op tijd konden remmen. Zij kwamen vol in botsing met de auto.

Inwendig letsel
Beide politiemensen werden overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar. De politieman bleek diverse botbreuken te hebben en inwendig letsel. Hij werd opgenomen op de intensive care. Zijn toestand is stabiel. De Marechaussee liep geen breuken op. Wel werd hij ter observatie opgenomen. De automobilist liep geen letsel op.

De politie stelde een uitgebreid sporenonderzoek in om de juiste toedracht van het ongeval te kunnen achterhalen.
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: B-Witch op 21 oktober, 2006, 08:33:20
Gekwetste Hells Angel klaagt
20 oktober 2006,

CiteerVANCOUVER (ANP) - Ook een stoere Hells Angel blijkt gevoelens te hebben. De leider van de afdeling van Hells Angels in het Canadese Vancouver heeft deze week bij een rechtbank zijn beklag gedaan over een reeks kwestende ervaringen. Dat meldde de Canadese zender CBC News.

Motorrijder Rick Ciarnello is beledigd omdat een echtpaar in een restaurant niet naast hem wilde zitten en een ander tafeltje vroeg. De 61-jarige vindt het ook discriminerend dat het personeel van de supermarkt onaardig tegen hem doet. Sowieso zouden veel mensen niet meer vriendelijk tegen hem zijn

Ciarnello is van mening dat zijn rechten en vrijheden zijn geschonden sinds een rechter de Hells Angels tot criminele bende bestempelde.
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 28 oktober, 2006, 08:11:35
Motor rijdt door na aanrijding

bron de Stem.nl

CiteerVrijdag 27 oktober 2006 - BREDA – Een 72-jarige vrouw uit Gilze is gistermiddag op de Heerbaan in Breda ernstig gewond geraakt toen ze werd geschept door een motorrijder. Deze reed door. De politie is direct op aanwijzingen van een paar getuigen een zoekactie begonnen, maar tot nu toe zonder resultaat.
Het ongeluk gebeurde even over half twee, op de kruising met de straten Bergschot en Watersveld bij een bushalte, niet ver van de Tilburgseweg.

De vrouw werd aangereden toen ze overstak. Ze is met zwaar letsel overgebracht naar het Amphia Ziekenhuis aan de Molengracht.

Op de plek van het ongeval is direct onderzoek verricht, de politie hoorde een paar getuigen. Een van hen zou een knalrode motor met een man met donkerkleurige rugzak de Heusdenhoutse- straat hebben zien inrijden. De politie hoopt dat eventuele getuigen zich nog bij haar melden.
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 01 november, 2006, 12:02:44
CiteerNovum) - Een 17-jarige jongen op een zogeheten motorscooter is donderdagochtend opgepakt nadat hij op de snelweg A12 ter hoogte van het Gelderse Velp tegen het verkeer in reed en een ongeluk had veroorzaakt. De spookrijder had bovendien geen motorrijbewijs en reed vermoedelijk op een gestolen voertuig. Dat heeft het Korps Landelijke Politiediensten donderdag bekendgemaakt.

De knaap keerde op de snelweg toen hij politie zag en reed tegen de rijrichting in naar verkeersplein Velperbroek. Daar had de politie inmiddels het verkeer stilgezet omdat de spookrijder een gevaar op de weg was.

De jongen reed de afzetting straal voorbij en botste op het verkeersplein tegen een personenauto. Daarop probeerde hij te voet via een vijver te ontkomen. In de buurt van Rheden werd hij opgepakt. De motorscooter, een scooter met een cilinderinhoud van meer dan vijftig cc, is door de botsing volledig vernield

bron Elsevier.nl
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 23 november, 2006, 17:58:30
yep tis een meisje :shock:

(http://img212.imageshack.us/img212/4306/motorcyclebungeehx8.jpg) (http://imageshack.us)

CiteerMotorcyclist bungy jumps off Auckland harbour bridge
20 November 2006  

"Scary" Mary Perkins became the first woman to bungy jump off the Auckland harbour bridge on a motorbike today.


At 11.15am, the 23-year-old rode a Honda CRX 50 mini-dirtbike from the top of the bridge, falling 40 metres to skim the water with her wheels.

"It was just a little bike, because you can't have too much weight on the bungy," the Tauranga rider told NZPA.

The first, and so far only, female rider in the Crusty Demons freestyle motocross team, Perkins spent seven years as a motocross rider, before switching to freestyle motocross last year.

This year, she was asked to join the Demons, an international group of some of the world's top riders in the high-flying, death-defying sport of big bikes and bigger jumps.

"And it's just been going in leaps and bounds since then. We just go out and our thing and it's heaps of fun," she said.

The price of success? So far, about 10 broken bones, numerous sprains and concussions, she said.

"But you just keep going. It's all part of it."
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 23 november, 2006, 18:40:36
RTL Nederland (RTL) heeft zich voor de komende drie jaar verzekerd van de uitzendrechten van de MotoGP, met onder meer de koningsklasse binnen de wegracerij (met ingang van dit seizoen de 800cc) en het grootste motorsportevenement van Nederland: de jaarlijks door ruim 100.000 toeschouwers bezochte TT van Assen.  

Het motorracegeweld valt, net als de autosporten A1 Grand Prix, Dakar, de Indy 500, de 24 uur van Le Mans en straks ook de Formule 1, onder de paraplu van RTL GP, het auto- en motorsportplatform dat door middel van televisie en Internet liefhebbers op de wenken bedient.

RTL doet al geruime tijd verslag van het WK Superbike, de races om het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) en het WK Supersport. RTL beschikt nu niet alleen over alle toonaangevende autosport, maar ook over de meest prominente tak van motorsport . Naast de koningsklasse behelst de MotoGP categorieën met machines van 250cc en 125cc. In deze laatste klasse komt ook het Nederlandse team Molenaar Racing met het jonge talent Joey Litjens aan de start. Naast Litjens is ook Nederlander Hugo van den Berg actief in de 125 cc.

De MotoGP Races zullen op een vast tijdstip veelal live worden uitgezonden en ook achtergrondinformatie over deze fascinerende tak van sport zal deel uitmaken van de uitzendingen. Als nooit tevoren komt de motorsportliefhebber de komende drie jaar ruimschoots aan zijn trekken.

De wereldwijd razend populaire MotoGP sloot het seizoen in Valencia op spectaculaire wijze af met een schuiver van de klassementsleider Valentino Rossi en de hier op volgende, onverwachte wereldtitel voor de Amerikaan Nicky Hayden.

Jaap Hofman, adjunct programmadirecteur televisie van RTL Nederland:

Citeer"De MotoGP past uitstekend binnen de snelle en sportieve propositie van RTL. De wegraces binnen deze klasse zijn van hoog niveau en laten zich uitstekend combineren met de razendsnelle Formule 1. Wekelijks tussen maart en november is de sportieve zondag van RTL 7 de snelste zondag van Nederland".

BRON: RTL Nederland
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 23 november, 2006, 18:43:42
De Spanjaard Ruben Xaus, begin deze week aanwezig op het circuit van Valencia voor een test, is afgelopen vrijdag voor het eerst vader geworden van dochter Giulia.
 
Xaus eerder dit jaar op Assen
"Dit is een geweldig moment in mijn leven. Vader worden is iets geweldigs en een geweldige manier om de slechte tijden in wat een moeilijk seizoen was te vergeten," vertelde de kersverse vader

Xaus was op Valencia aanwezig voor een eerste test op de Ducati 999 F06 met het Sterilgarda team.

Citeer"Ik heb voor het eerst de Ducati F06 uitgeprobeerd en ik ben erg onder de indruk. Met de tractiecontrole kan je twee keer zo goed presteren terwijl je de helft minder je best hoeft te doen. Deze testsessie ging verassend goed en heeft me een flinke psychologische zet gegeven. Mijn beste ronde was rond de 1'36 met een blok dat geprepareerd was voor het racen in de VS en dat terwijl we nog moeten beginnen aan het vinden van de juiste afstelling. We gaan dit seizoen echt competitief zijn."

BRON: World SBK
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: B-Witch op 06 december, 2006, 13:26:56
CiteerConnexxion-medewerker schiet motorrijder neer
06 december 2006,

AMSTERDAM (ANP) - Een medewerker van Connexxion wordt ervan verdacht dat hij woensdagmorgen een motorrijder heeft neergeschoten op de Papaverweg in Amsterdam-Noord. De politie heeft hem inmiddels aangehouden.

(http://img476.imageshack.us/img476/3412/neergeschotenwr5.jpg) (http://imageshack.us)

De motorrijder raakte gewond, maar verkeert volgens de politie niet in levensgevaar. Het schietincident had woensdagmorgen even na 10.00 uur plaats. De schutter wist in eerste instantie te ontkomen in een witte bus van het vervoersbedrijf, maar kon rond 13.15 uur worden aangehouden op Het Laagt in Amsterdam-Noord.

Volgens een woordvoerder van Connexxion reed de verdachte in een taxibusje van Garskamp, onderdeel van de vervoersmaatschappij. De medewerker was in het bezit van een bewijs van goed gedrag toen hij voor het bedrijf kwam werken, wist de woordvoerder te vertellen. ,,We wachten nu verder af wat het onderzoek oplevert.''
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Joepie1958 op 06 december, 2006, 19:10:42
Zo gevaarlijk blijkt motorrijden te zijn, terwijl je toch vaak hoort dat iemand door de achteropzitpersoon op een motor is neergeschoten :shock:
Zou dit revenge of the bussie zijn :guns:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: QuattroFrits op 06 december, 2006, 19:33:40
Citaat van: "Joepie1958"terwijl je toch vaak hoort dat iemand door de achteropzitpersoon op een motor is neergeschoten :shock:

Daarom rij ik het liefst alleen :twisted:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: @Nippon op 08 december, 2006, 07:07:53
nou ben je mooi klaar mee  :oops:


16/10/2006
Press release: Terug roepactie Yamaha XV1600 Wild Star
Er is een kans dat in een bepaalde framenummer reeks van de XV1600 Wild Star de versnellingsbak defect gaat.
Tijdens een continue plaatsvindend marktonderzoek is gebleken dat onder bepaalde omstandigheden de versnellingsbak van de XV1600 Wild Star kan blokkeren.

Daar de veiligheid van onze gebruikers voorop staat, is besloten de gebruikers van dit probleem op de hoogte te brengen en een aanpassing aan de versnellingsbak door te voeren. Wij adviseren de gebruiker om met onmiddellijke ingang de motorfiets niet meer te gebruiken. We zijn ons bewust van de consequenties welke dit besluit met zich meebrengt maar vragen begrip in deze en bieden hiervoor onze welgemeende excuses aan. De beslissing voor deze actie heeft slechts één doel de veiligheid van de gebruikers.

Bij het RDC zijn de laatst bekende kenteken registraties opgevraagd. Zodra deze zijn ontvangen, de verwachting is dat dit deze week zal gebeuren, zullen wij aan de hand van deze adresgegevens alle gebruikers persoonlijk aanschrijven.

Yamaha Motor Nederland b.v.



Top of page
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Joepie1958 op 08 december, 2006, 17:19:02
ken beuren :lol:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Herr Tod op 09 december, 2006, 01:57:15
Dan moet je die lijst van Buell eens bekijken :shock: Er staat nog *net* niet in dat het hele ding onder je kont kan ontploffen zonder enige waarschuwing :roll:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 16 december, 2006, 20:17:05
Oldtimer kopen van MV Agusta :?: Bestierd door John Surtees toendertijd
voor 250.000 pleuro een koopje>  

(http://img201.imageshack.us/img201/1264/surteesmvagustaes5.jpg) (http://imageshack.us)

http://www.roadracingworld.com/news/article/?lnk=rss&article=27764
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Road Racing Tonnie op 16 december, 2006, 20:19:13
Citaat van: "Dwars"Oldtimer kopen van MV Agusta :?: Bestierd door John Surtees toendertijd
voor 250.000 pleuro een koopje>  

(http://img201.imageshack.us/img201/1264/surteesmvagustaes5.jpg) (http://imageshack.us)

http://www.roadracingworld.com/news/article/?lnk=rss&article=27764

Zucht zucht, was ik maar niet zo knap, en wat meer eurotje,s :oops:
Titel: motordievenbende gepakt
Bericht door: Steefke™ op 23 december, 2006, 19:10:26
Bende pleegde 1500 motordiefstallen

In Zuid-Limburg is een grote motordievenbende opgerold.

Tien leden zijn aangehouden en zitten in de cel. De bende is volgens justitie verantwoordelijk voor 1500 motordiefstallen in Nederland, Duitsland en Belgie. De aanhouding is het eerste grote succes van het Bureau Euregionale Samenwerking van justitie. Dat is een team dat is gespecialiseerd in grensoverschrijdend politiewerk. De motordievenbende komt volgend jaar voor de rechter.

bron: L1 text
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 25 december, 2006, 09:16:42
Hoop wel dat na dit goede nieuws de situatie verbeterd en je je brommert weer met goed fatsoen ergens parken kan :? toch?
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 03 januari, 2007, 16:09:34
CiteerPolaris Sells Most of Its KTM Stock
Polaris Industries announced recently that the Company has entered into a share purchase agreement to sell approximately 1.38 million shares of KTM to a subsidiary of KTM's largest shareholder, Cross Industries AG, for a purchase price of approximately 58.5 million Euros ($77.2 million). Polaris will retain ownership of approximately 0.34 million shares, representing slightly less than 5 percent of outstanding KTM shares.

bron www.northwestcyclenews.com
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 10 januari, 2007, 11:57:11
Bron L1

CiteerMotoragent betrokken bij ongeluk in Voerendaal

Een motoragent is vanochtend betrokken geraakt bij een aanrijding in Voerendaal.

De agent kwam in botsing met een scooter, die volgens de politie plotseling de weg op reed. Op de scooter zaten twee meisjes van 16 en 17 jaar uit Klimmen. Ze zijn allebei met botbreuken naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeluk gebeurde op de Valkenburgerweg in Voerendaal. De kruising daar is afgesloten voor onderzoek.
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 24 januari, 2007, 07:33:40
Citeer1. Motorrijder gaat 116 km/u te hard
Een 37-jarige motorrijdermoest zijn rijbewijs inleveren nadat hij meer dan honderd kilometer te hard reed op de Middenpeelweg. Op de Middenpeelweg ter hoogte van Evertsoord geldt een maximum snelheid van 80 km. Een politie-camera registreerde snelheden tussen de 173 en 196 km. De man uit Helden moet zich voor de rechter verantwoorden voor zijn overtreding
Bron L1

:rofl: dan ben je toch ook vd pot gerukt, met 196  :shock: over die "dodenweg". Imo te stom voor een rijbewijs A.

vraag me trouwens af hoe je het voor elkaar krijgt op die weg :?

na?
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Steefke™ op 24 januari, 2007, 11:51:24
Citaat van: "Dwars"
Citeer1. Motorrijder gaat 116 km/u te hard
Een 37-jarige motorrijdermoest zijn rijbewijs inleveren nadat hij meer dan honderd kilometer te hard reed op de Middenpeelweg. Op de Middenpeelweg ter hoogte van Evertsoord geldt een maximum snelheid van 80 km. Een politie-camera registreerde snelheden tussen de 173 en 196 km. De man uit Helden moet zich voor de rechter verantwoorden voor zijn overtreding
Bron L1

:rofl: dan ben je toch ook vd pot gerukt, met 196  :shock: over die "dodenweg". Imo te stom voor een rijbewijs A.

vraag me trouwens af hoe je het voor elkaar krijgt op die weg :?

na?

t is me een raadsel :?: die weg is normaal toch over bevolkt
na?
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: B-Witch op 24 januari, 2007, 12:12:34
Citaat van: "Steefke"
Citaat van: "Dwars"
Citeer1. Motorrijder gaat 116 km/u te hard
Een 37-jarige motorrijdermoest zijn rijbewijs inleveren nadat hij meer dan honderd kilometer te hard reed op de Middenpeelweg. Op de Middenpeelweg ter hoogte van Evertsoord geldt een maximum snelheid van 80 km. Een politie-camera registreerde snelheden tussen de 173 en 196 km. De man uit Helden moet zich voor de rechter verantwoorden voor zijn overtreding
Bron L1

:rofl: dan ben je toch ook vd pot gerukt, met 196  :shock: over die "dodenweg". Imo te stom voor een rijbewijs A.

vraag me trouwens af hoe je het voor elkaar krijgt op die weg :?

na?

t is me een raadsel :?: die weg is normaal toch over bevolkt
na?

Mss 's avonds, of 's morgens vroeg, dan is het daar niet zo druk :wink:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: B-Witch op 25 januari, 2007, 08:01:43
Gratis BMW's op het Engelse strand

(http://img262.imageshack.us/img262/851/bmwstrand5ex.jpg) (http://imageshack.us)

CiteerTijdens de storm van vorige week donderdag kwam het containerschip Napoli in het Kanaal tussen Frankrijk en Groot-Brittannië ernstig in de problemen. De romp van de Napoli scheurde en daardoor verloor het schip 200 ton olie en een deel van haar lading. Waaronder 30 splinternieuwe, ongeregistreerde BMW-motorfietsen.

De motoren spoelden aan op het strand van Devon, waar ze een prooi waren voor de toegesnelde gelegenheidsstrandjutters. Een medewerker van een plaatselijke BMW dealer, Pete Armstrong, werd vervolgens plat gebeld met vragen over de waarde van de motoren. De brutaalste bellers onder hen probeerden zelfs hun vondst aan Armstrong te verkopen.

Volgens Armstrong waren de motorfietsen bestemd voor Zuid-Afrika. Onder de motoren bevonden zich modellen zoals de K1200GT en de G650XChallenge. Laatstgenoemde was nog nergens in Groot-Brittanië in de showroom te vinden.

bron: motormagazine
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Steefke™ op 25 januari, 2007, 19:26:29
laot ligge dé rommel :wink:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 18 februari, 2007, 08:00:37
Geflitste agent saboteert foto

Een 48-jarige politieman uit Bree moet maandag voor de strafrechter in Tongeren komen omdat hij een filmrolletje van de snelheidsmeter liet overbelichten nadat hij zelf was geflitst.

Begin juni reed de inspecteur in zijn vrije tijd met de motor door Bocholt. Daar werd hij aan hoge snelheid geflitst door een collega-agent. De Breeënaar maakte meteen rechtsomkeer. In paniek probeerde hij de foto te laten vernietigen.

De korpschef heeft de zaak intern al afgehandeld en een sanctie opgelegd, maar de procureur liet de politieman gerechtelijk vervolgen. (belga)
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 26 februari, 2007, 13:08:04
Inval politie bij Hells Angels Kampen

Uitgegeven: 26 februari 2007 13:30
Laatst gewijzigd: 26 februari 2007 13:37

KAMPEN - De politie heeft maandagochtend een inval gedaan in het clubhuis van de Hells Angels in Kampen. De inval is onderdeel van een onderzoek naar de mishandeling van een Kampenaar eerder deze maand, meldde de politie.

Het onderzoek houdt geen verband met de lopende rechtszaak tegen de zeven afdelingen van de Angels in Nederland.

Nu.nl
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: B-Witch op 26 februari, 2007, 19:03:04
aanvulling op het bovenstaande :wink:
Citeer
Woensdagavond 14 februari vond een schietpartij plaats in de omgeving het clubhuis aan de Loswal. Een 44-jarige man uit Kampen raakte hierbij zwaargewond aan zijn nek. De man hield een passerende automobilist aan die hem naar het ziekenhuis bracht.

Geen aangifte

Het slachtoffer is lid van de Kamper afdeling van de Hells Angels. Uit onderzoek blijkt dat mogelijk vanuit het clubhuis is geschoten, aldus de politie. Het slachtoffer kon na een medische behandeling in het ziekenhuis weer naar huis. De man heeft geen aangifte gedaan.

Bij de inval maandagochtend waren enkele tientallen politiemensen betrokken, zei een woordvoerder. In het clubhuis is de hele dag gezocht naar sporen van de schietpartij.

bron ANP
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Motzippaldy op 26 februari, 2007, 20:09:15
Citaat van: "suzuki-girl"aanvulling op het bovenstaande :wink:
Citeer
Woensdagavond 14 februari vond een schietpartij plaats in de omgeving het clubhuis aan de Loswal. Een 44-jarige man uit Kampen raakte hierbij zwaargewond aan zijn nek. De man hield een passerende automobilist aan die hem naar het ziekenhuis bracht.

Geen aangifte

Het slachtoffer is lid van de Kamper afdeling van de Hells Angels. Uit onderzoek blijkt dat mogelijk vanuit het clubhuis is geschoten, aldus de politie. Het slachtoffer kon na een medische behandeling in het ziekenhuis weer naar huis. De man heeft geen aangifte gedaan.

Bij de inval maandagochtend waren enkele tientallen politiemensen betrokken, zei een woordvoerder. In het clubhuis is de hele dag gezocht naar sporen van de schietpartij.

bron ANP


Wat is zwaargewond tegenwoordig  :?
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: QuattroFrits op 27 februari, 2007, 21:42:23
Citaat van: "Motzippaldy"Wat is zwaargewond tegenwoordig  :?

:oops: Boven de 90 kilo :oops:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: WhomBom op 28 februari, 2007, 00:22:24
Citaat van: "QuattroFrits"
Citaat van: "Motzippaldy"Wat is zwaargewond tegenwoordig  :?

:oops: Boven de 90 kilo :oops:

:rofl:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 04 maart, 2007, 09:31:06
CiteerWerkstraf na botsing met motor: Brabants Dagblad

Zaterdag 24 februari 2007 - WIJK EN AALBURG - De rechtbank in Breda heeft een 55-jarige inwoner van Wijk en Aalburg veroordeeld tot een werkstraf van zestig uur wegens het veroorzaken van een verkeersongeluk. Ook moet hij zijn rijbewijs inleveren voor de duur van zes maanden, waarvan drie voorwaardelijk.
De straf viel lager uit dan de officier van justitie had geëist. Die had de rechter gevraagd een taakstraf van 120 uur op te leggen plus zes maanden rijontzegging waarvan drie voorwaardelijk.
De 55-jarige man reed vorig jaar mei op de Maasdijk in zijn woonplaats en sloeg linksaf de Langestraat in. Het is vanaf die kant verboden deze straat in te rijden. Een tegemoetkomende motorrijder zag de Wijk en Aalburger te laat en werd geschept, met diverse botbreuken tot gevolg. Dat de motorrijder iets te verwijten viel, zoals de advocaat van de man stelde, vond de rechtbank onzin.

CiteerDat de motorrijder iets te verwijten viel, zoals de advocaat van de man stelde, vond de rechtbank onzin

zakt je toch de boks van af :?
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 10 maart, 2007, 21:14:22
CiteerA BIKER who was involved in a motorcycle crash that left him with side effects causing him to be obsessed with mobile phones and daily sex has been awarded £1.2 million damages.

London's High Court heard that Kunal Karl Lindsay became obsessed with playing mobile phone games, and also became "obsessed" with having sex daily.

The court was told that the delivery driver was now unemployable and faced the breakdown of his marriage following the motorcycle crash in September 2002.

Justice Mackay said Mr Lindsay had no motivation to work anymore and would spend hours just playing games on his mobile phone.

The insurers for the other party in the accident agreed to a payment of UK£1.2 million, but are disputing ongoing costs for his mental damage. The hearing has been adjourned pending negotiations between the insurers and lawyers.

:rofl:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: B-Witch op 10 maart, 2007, 21:16:39
Citaat van: "Dwars"
CiteerA BIKER who was involved in a motorcycle crash that left him with side effects causing him to be obsessed with mobile phones and daily sex has been awarded £1.2 million damages.

London's High Court heard that Kunal Karl Lindsay became obsessed with playing mobile phone games, and also became "obsessed" with having sex daily.

The court was told that the delivery driver was now unemployable and faced the breakdown of his marriage following the motorcycle crash in September 2002.

Justice Mackay said Mr Lindsay had no motivation to work anymore and would spend hours just playing games on his mobile phone.

The insurers for the other party in the accident agreed to a payment of UK£1.2 million, but are disputing ongoing costs for his mental damage. The hearing has been adjourned pending negotiations between the insurers and lawyers.

:rofl:

er zijn ergere dingen dan spelletjes spelen, en dagelijks sex te willen :lol:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: B-Witch op 19 maart, 2007, 11:30:31
CiteerMotorcrosser zes keer geflitst
19 maart 2007

MAASDIJK (ANP) - Een 26-jarige man uit Maasdijk is op een crossmotor in zijn woonplaats op één avond zes keer geflitst. Hij reed telkens langs dezelfde flitspaal en haalde snelheden variërend van 79 tot en met 107 kilometer per uur.

Op de weg geldt een maximumsnelheid van 60 kilometer, meldde de politie maandag. De incidenten deden zich begin februari voor. De politie kon de man na bestudering van de radarfoto's achterhalen. De man had geen motorrijbewijs en de motor was niet verzekerd. Volgens een woordvoerster is de kans groot dat de motorcrosser zijn autorijbewijs moet inleveren.

:?
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 31 maart, 2007, 09:36:52
Citeerbrabants dagblad di 27 mrt 07

Met de neus in de wind

(http://img152.imageshack.us/img152/4757/fotograrddamoise434321bsb2.jpg) (http://imageshack.us)

Dinsdag 27 maart 2007 - Stanley uit Rosmalen en zijn hond Chamook trokken er gisteren samen op uit. Het mag officieel niet, maar de Parson Jack Russel kan een goede motorrit méér dan waarderen. Zijn baas heeft daarom een complete outfit voor hem geregeld. Slechts de neus gaat in de wind.
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: B-Witch op 31 maart, 2007, 17:22:02
CiteerMotorrijder komt om bij vluchtpoging
Uitgegeven op zaterdag 31 maart 2007 om 17:08:06  

(Novum) - Een achtervolging in het Noord-Hollandse Hoorn heeft zaterdag een dodelijk slachtoffer geëist. Dat meldt de politie. Een motorrijder probeerde rond 15.00 uur de politie van zich af te schudden. Daarbij kwam hij om het leven. De politie wilde hem om nog onbekende reden tot stoppen dwingen.

Bij zijn poging ervandoor te gaan kwam de man ten val. Daarbij liep hij zulke ernstige verwondingen op dat hij overleed. Over de identiteit van het slachtoffer is zaterdagmiddag nog niets bekendgemaakt.

bron: nieuws.nl
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Menke op 31 maart, 2007, 21:17:02
Motorrijder scheurt met 227 km/u over Middenpeelweg

Sevenum - Op de Middenpeelweg ter hoogte van Sevenum zijn woensdagavond twee bestuurders hun rijbewijs voorlopig kwijtgeraakt na een snelheidsovertreding.

De politie vorderde het rijbewijs van een 35-jarige man uit Milheeze in, omdat hij op zijn motor met een snelheid van 227 km/u over de Middenpeelweg vloog. Op de Middenpeelweg geldt een snelheidslimiet van 80 km/u.

Tijdens een surveillance signaleerde een motoragent die uitgerust was met een lasergun, de aanstormende motorrijder. De motoragent werd geattendeerd op de snelle motorrijder, door het geluid dat hij maakte. De agent voerde hierop een meting uit en constateerde een snelheid van 227 km/u. Na aftrek van de wettelijk vastgestelde correctie van 7 km kreeg de man een bon voor een snelheidsovertreding van 220 km/u. De man is zijn roze papiertje in ieder geval drie maanden kwijt, zo meldt de politie.

Even later werd op de dezelfde plaats een 32-jarige automobilist uit Helden staande gehouden, omdat hij met een snelheid van 137 km/u over de Middenpeelweg ging. Ook deze automobilist moest zijn rijbewijs inleveren, omdat hij met meer dan 50 km/u de limiet overschreed. Bij de invordering bleek echter dat het rijbewijs van de man in december 2006 ongeldig is verklaard. Hij mocht dus geen voertuig besturen. Ook tegen deze man is proces-verbaal opgemaakt en de officier van justitie zal binnenkort de strafmaat bepalen.

Bron:blikopnieuws.nl
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 01 april, 2007, 08:31:58
:shock: 227 waar je 80 mag :shock:  :shock:  en ik maar zeuren over 93 waar je 70 mocht :roll:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Motzippaldy op 01 april, 2007, 08:43:10
Citaat van: "Dwars":shock: 227 waar je 80 mag :shock:  :shock:  



:yes6rs:  :shutup:  :laughing49so:  :angel:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: QuattroFrits op 01 april, 2007, 10:51:29
:cry: Je mag ook niks meer tegenwoordig. :cry:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Motzippaldy op 01 april, 2007, 10:57:47
Citaat van: "QuattroFrits":cry: Je mag ook niks meer tegenwoordig. :cry:


Dan moet je andere brommer kopen  :mrgreen:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Jor op 01 april, 2007, 19:07:44
Inderdaad moet hij zich maar een SUZUKI kopen daarmee mag het wel, hebben wij vandaag nog wel gezien maar natuurlijk niet gedaan  8)  :D
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: QuattroFrits op 01 april, 2007, 19:09:59
Citaat van: "Jor"Inderdaad moet hij zich maar een SUZUKI kopen daarmee mag het wel, hebben wij vandaag nog wel gezien maar natuurlijk niet gedaan  8)  :D

Daar hoef ik geen zoepzoekie voor. :wink:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Herr Tod op 01 april, 2007, 22:11:05
Ach wat die sjink van dich kumt toch neet boave de 200 oet :nana9oi:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: QuattroFrits op 02 april, 2007, 14:45:33
Citaat van: "Herr Tod"Ach wat die sjink van dich kumt toch neet boave de 200 oet :nana9oi:

Ruim er boven en is ook al uitgetest dus dat doen we niet meer. :wink:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 08 april, 2007, 06:33:47
bron Noordhollands dagblad

CiteerWethouder met 100 door 30 km-zone

purmerend -  
De Purmerendse wethouder Berent Daan is voorlopig zijn rijbewijs kwijt. Een agent betrapte hem toen hij op zijn motorfiets met 100 kilometer per uur over de Purmerdijk reed. Op de dijk, een veredeld fietspad dat ook geopend is voor gemotoriseerd bestemmingsverkeer, geldt een maximumsnelheid van 30 km/uur.

Daan zelf erkent zijn fout en spreekt van een 'ernstige overtreding'. ,,Ik betreur het zeer, en schaam me er enorm voor.'' Hij zegt dat hij er zich op dat moment niet goed bewust van was hoe hard hij reed. ,,Ik had haast en was gestrest'', is zijn bijkomende verklaring.

De agent die hem aanhield, nam onmiddellijk zijn rijbewijs in. De wethouder moet voor de rechter verschijnen om zich te verantwoorden voor zijn rijgedrag. Dan wordt ook bekeken wanneer hij zijn rijbewijs terug krijgt. De fractievoorzitters in de raad zijn inmiddels door Daan op de hoogte gesteld
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 13 april, 2007, 12:39:13
bron Nu.nl

CiteerLange wachttijden rijexamens
Uitgegeven: 13 april 2007 08:37
Laatst gewijzigd: 13 april 2007 09:41

RIJSWIJK - Door de aantrekkende economie is de wachttijd voor het rijexamen toegenomen tot bijna vijf maanden. Het aantal kandidaten dat wil afrijden nam met 6 procent toe, wat neerkomt op 12.000 examens extra per maand.

Dat heeft het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) vrijdag laten weten.

Het probleem met de lange wachttijden doet zich volgens een woordvoerder vrijwel uitsluitend voor in Zuid-Holland, Brabant en Limburg. Daar worden nu ook examinatoren uit andere regio's ingezet. De wachttijd in Brabant en Limburg is volgens hem achttien weken, in Zuid-Holland zelfs twintig.

Inhaaleffect

"Het CBR heeft te maken met een inhaaleffect na de economische recessie. Vooral jongeren van 19 en 20 jaar willen nu liefst voor de zomer hun rijbewijs halen. Toen ze net 18 waren, hadden ze geen geld voor autorijlessen."

Het CBR is begonnen met de werving van twintig nieuwe examinatoren, personeel werkt tijdelijk ook op zaterdag en aan parttimemedewerkers is gevraagd extra uren te maken.

Stormloop

"We zijn niet blij met de situatie. We hadden niet verwacht dat het aantrekken van de economie al zo snel zou zorgen voor een stormloop op de rijexamens. De exacte oorzaak zal worden geanalyseerd", aldus de zegsman.
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 14 april, 2007, 06:53:18
Uit het Friesch Dagblad
CiteerBlauwe weg wordt gebruikt als een race- en slipbaan
Drachten - Sommige automobilisten kunnen de verleiding niet weerstaan flink te racen en te remmen op het blauw geverfde Moleneind in Drachten. Inmiddels zijn er aardig wat zwarte rubbersporen op het wegdek achtergelaten. ,,We hebben het gezien", zegt woordvoerder H. Frieswijk van gemeente Smallingerland. ,,Als er aanleiding is om op te treden, zal de politie dat uiteraard doen."
Overigens claimt het Oranje Comité Drachten het idee voor de blauwe weg. Het comité wilde de weg tijdens 'zestig jaar bevrijding' opvrolijken met blauwe doeken. ,,Mooi dat ons idee van twee jaar geleden overgenomen is.", aldus voorzitter J.D. de Jong.


(http://img454.imageshack.us/img454/8796/blauwe20weg20drachtenzq7.jpg) (http://imageshack.us)
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: QuattroFrits op 14 april, 2007, 09:50:32
:shock: Blauwe zone met ietsjes te breed gespoten blauw streepje. :shock:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 14 april, 2007, 19:57:25
VRT nieuws :shock: Klik hier voor het VRT filmke (http://www2.vrtnieuws.net/cm/vrtnieuws.net/nieuws/binnenland/070414_motorongevallen#)

(http://img117.imageshack.us/img117/8104/2009663513wr0.jpg) (http://imageshack.us)

CiteerFatale motorrit voor het goede doel
za 14/04/07  
In Cerfontaine, in de provincie Namen, vielen bij een botsing tussen verschillende motorrijders een dode en vijf zwaargewonden.

Een honderdtal motorrijders uit de omgeving van Bergen maakten een tochtje voor de solidariteitsactie Télévie. Een van hen botste daarbij tegen een motorrijder uit de tegenovergestelde richting.

"Waarschijnlijk is een baanverkenner langs de groep gereden en is hij gebotst tegen een motorrijder die naar beneden reed", zegt Fréderic Fontaine van de brandweer.

In hun val sleurden ze nog verschillende andere motorrijders mee zich mee. Een 49-jarige man uit Bergen overleeft de val niet. Vijf anderen raken zwaar gewond: bij een van hen moest het rechterbeen worden geamputeerd.

Het parket van Dinant heeft een verkeersdeskundige aangesteld om het ongeval te onderzoeken.
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: QuattroFrits op 14 april, 2007, 20:23:51
Het zal je maar gebeuren of je zult er maar bij betrokken zijn.
Is alweer erg genoeg.
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 20 april, 2007, 20:33:11
CiteerVerkeersagressie met motor, helm en ijzeren staaf in Denderleeuw

DENDERLEEUW - Bij een verkeersagressie in Denderleeuw is een automobilist zondag met een valhelm geslagen en door een motorrijder omvergereden, nadat hij uit zijn auto gestapt was. Zelf haalde hij met een ijzeren staaf naar zijn belagers uit. Het parket van Dendermonde zoekt uit wat er precies gebeurd is. De autobestuurder hield aan de feiten een gebroken been over.

De feiten hadden plaats in de Hoogstraat in Iddergem, een deelgemeente van Denderleeuw. Op straat ontstond er een ruzie tussen de 25-jarige bestuurder van een personenwagen en twee motorrijders van 24 en 23 jaar oud. De oorzaak zou een inhaalmanoeuvre geweest zijn, zegt parketwoordvoerder Theo Byl. ,,De autobestuurder kreeg een slag met een helm. Op zijn beurt trachtte de man met een ijzeren staaf uit te halen. Bij een verdere schermutseling reed een van de motorrijders tegen de autobestuurder. Uit de eerste aanwijzingen blijkt dat de aanrijding onopzettelijk gebeurde.''
(belga)09/04/2007
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: B-Witch op 29 april, 2007, 19:46:50
CiteerDe politie heeft dinsdagavond een 17-jarige jongen uit Roermond aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. Hij negeerde op een scooter het stopteken van een motoragent en ging er vandoor. Op de Burgemeester Geuljanslaan schopte hij naar het voorwiel van de politiemotor. De agent wist overeind te blijven en zette de achtervolging in. Uiteindelijk werd zijn 18-jarige passagiere in een parkeergarage aan de Roersingelpassage aangehouden. De jongen ging er weer vandoor, maar meldde zich later in het politiebureau waarna hij is aangehouden en in verzekering gesteld. De 18-jarige vrouw is dinsdagavond weer in vrijheid gesteld

bron: Politie Limburg Noord
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 30 april, 2007, 07:25:00
Citaat van: "suzuki-girl"
CiteerDe politie heeft dinsdagavond een 17-jarige jongen uit Roermond aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. Hij negeerde op een scooter het stopteken van een motoragent en ging er vandoor. Op de Burgemeester Geuljanslaan schopte hij naar het voorwiel van de politiemotor. De agent wist overeind te blijven en zette de achtervolging in. Uiteindelijk werd zijn 18-jarige passagiere in een parkeergarage aan de Roersingelpassage aangehouden. De jongen ging er weer vandoor, maar meldde zich later in het politiebureau waarna hij is aangehouden en in verzekering gesteld. De 18-jarige vrouw is dinsdagavond weer in vrijheid gesteld

bron: Politie Limburg Noord

kijk da's initiatief tonen :rofl:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 15 mei, 2007, 18:34:33
CiteerHet tv-programma 'Blik op de Weg' wordt in zijn voortbestaan bedreigd. Het openbaar ministerie wil niet langer dat de verkeerspolitie aan het programma meewerkt.

'Blik op de Weg' rijdt al zestien jaar mee met de verkeerspolitie om te laten zien hoe wegpiraten worden aangehouden en bekeurd. Ondanks dat het programma veel kijkers trekt, wil landelijk verkeersofficier van justitie Koos Spee nu dat de politie niet langer aan het programma meewerkt.

Het openbaar ministerie heeft vooral moeite met het feit dat programmamaker Leo de Haas voor zijn programma wel de medewerking van justitie verlangt, maar geen afspraken wil maken over de inhoud. ,,De Haas wijst elke vorm van invloed of overleg af, maar hij wil wel onze medewerking. Zo werkt het niet", zegt een OM-woordvoerder.

De Haas zegt onafhankelijk te willen blijven en daarom geen invloed van het openbaar ministerie te dulden. De Haas: ,,We hebben bijvoorbeeld eens precies uitgelegd wat de regels zijn over getint folie op autoruiten. Naar aanleiding daarvan zijn veel mensen in beroep gegaan tegen hun boete en die hebben allemaal gelijk gekregen. Zoiets komt het openbaar ministerie niet goed uit."

Een aantal politieregio's heeft het advies om niet meer met De Haas samen te werken, naast zich neer gelegd.

Het OM werkt wel samen met het vergelijkbare SBS 6-progamma 'Wegmisbruikers'. Daarin krijgt verkeersofficier Spee de gelegenheid om verkeersregels uit te leggen en het beleid van het OM toe te lichten. Met SBS zijn afspraken gemaakt: zo mag het OM de uitzending van te voren zien en commentaar leveren. In overleg kan de inhoud worden aangepast.

Verkeersofficier Spee ergert zich ook aan de camera-auto van De Haas, die geen officiële politiewagen is, en hij zou moeite hebben met De Haas als presentator. Die zou namelijk hebben gezegd dat hij regelmatig idioot hard rijdt. ,,Niet waar", reageert De Haas. ,,Ik heb één keer veel te hard gereden. Ik heb ook wel eens gezegd dat ik twijfel aan het nut van een boete voor iemand die 126 op de snelweg rijdt. Dat is Koos Spee onwelgevallig."

De Raad van Hoofdcommissarissen werkt momenteel aan een richtlijn waarin staat onder welke voorwaarden de politie actieve medewerking verleent aan televisieprogramma's. Op dit moment tekenen programmamakers die willen meelopen met de politie vaak een 'cameracontract'. Daarin staan voorwaarden over bijvoorbeeld de privacy van verdachten.

Ook wordt afgesproken wat wel en niet mag worden uitgezonden en hoe vaak een programma mag worden herhaald, zodat overtreders niet jaren later nog met hun misstap geconfronteerd worden. De nieuwe richtlijn van de Raad van Hoofdcommissarissen moet deze cameracontracten aanscherpen.

De makers van 'Blik op de Weg' hebben inmiddels een website geopend waarop steunbetuigingen achtergelaten kunnen worden.    
 
Bron: Trouw
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 27 mei, 2007, 12:48:59
CiteerBoze motorrijder volgt automobilist 240 kilometer
Weert - Een boze motorrijder uit het Limburgse Thorn, heeft donderdagavond een 50-jarige automobilist de stuipen op het lijf gejaagd door hem 240 kilometer lang te volgen. Na een flinke rit, van bijna twee uur, kwam de politie in Weert tussen beide om te bemiddelen.

Op de A2 zette de 22-jarige de achtervolging in op de 50-jarige automobilist uit Echt. De reden van de achtervolging was, dat de motorrijder met twee vrienden reed, waarbij één van hen de automobilist had ingehaald.

Kennelijk was de automobilist het hier niet mee eens. Hij ging tot op enkele centimeters op de achterkant van de motorrijder rijden. De 22-jarige motorrijder wilde de man hier op aanspreken en achtervolgde hem. De automobilist werd hier angstig van en was niet van plan om te stoppen. Hierop volgde een achtervolging van Wessem tot Sittard/Born, naar vervolgens 10 kilometer onder Amsterdam en weer terug. In totaal legde het tweetal ruim 240 kilometer af totdat ze uiteindelijk door de politie om elf uur 's avonds tot stilstand werden gebracht.

Na een kort gesprek op het politiebureau, schudden de mannen elkaar uiteindelijk de hand
bron blik op nieuws
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 27 mei, 2007, 12:50:02
CiteerMotorrijder op A50 bekogeld met kussen
Herveld - De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten (Klpd) stelt een onderzoek in naar aanleiding van de aangifte van een 59-jarige motorrijder uit Ede. Hij reed vrijdag 25 mei omstreeks 17.45 uur met zijn motor op de rijksweg A50 ter hoogte van Herveld toen een passagier van een witte Peugeot bestel hem met een kussentje bekogelde.

De motorrijder en de bestuurder van de Peugeot brachten daarop hun voertuigen tot stilstand op een afrit, waarop de bijrijder uitstapte en twee kopstoten uitdeelde aan de motorrijder nog voordat hij zijn helm af kon zetten. De passagier van de Peugeot is gehoord doch ontkend met een kussen gegooid te hebben en dat hij uit de auto is geweest en kopstoten heeft uitgedeeld. Wel zou hij zich hebben gestoord aan het a-sociale weggedrag van de motorrijder.

Het kussentje dat voor de radiator van de motor bleef hangen zal als bewijsstuk worden opgevoerd
Bron blik op nieuws
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Mounty op 27 mei, 2007, 13:30:46
wat is loos op deze wereld ??
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: karz op 27 mei, 2007, 13:42:39
Citaat van: "FZ_Ron"wat is loos op deze wereld ??

Wat een naïve vraag.
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Herr Tod op 27 mei, 2007, 18:06:27
Citaat van: "Dwars"waarop de bijrijder uitstapte en twee kopstoten uitdeelde aan de motorrijder nog voordat hij zijn helm af kon zetten

Hoe debiel ben je dan??
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Bianca op 27 mei, 2007, 20:09:30
Citaat van: "Herr Tod"
Citaat van: "Dwars"waarop de bijrijder uitstapte en twee kopstoten uitdeelde aan de motorrijder nog voordat hij zijn helm af kon zetten

Hoe debiel ben je dan??

inderdaad, zie je meteen het niveau van dat figuur  :?
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: B-Witch op 27 mei, 2007, 21:17:47
Citaat van: "Bianca"
Citaat van: "Herr Tod"
Citaat van: "Dwars"waarop de bijrijder uitstapte en twee kopstoten uitdeelde aan de motorrijder nog voordat hij zijn helm af kon zetten

Hoe debiel ben je dan??

inderdaad, zie je meteen het niveau van dat figuur  :?

niveau van veel weggebruikers is behoorlijk beneden peil, ben ik vandaag ook weer achter gekomen toen ik  met de Alfa in Amsterdam reed :?
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Menke op 30 mei, 2007, 20:37:53
Dronken motorrijder met 220 km/u over de A2
Maastricht - Twee motorrijders van de Koninklijke Marechaussee hebben maandagavond op de A2 in Maastricht een 30-jarige motorrijder uit Luik (B) aangehouden in verband met zijn verkeersgevaarlijke rijgedrag en een snelheidsovertreding van 220 km/u.

De man uit Luik haalde met een snelheid van 220 km/u vóór hem rijdende auto's rechts in, waardoor hij zichzelf en andere weggebruikers in ernstige mate in gevaar bracht.

Toen de man was gestopt, bleek dat hij alcohol op had. Een blaastest wees uit dat hij een bloed/alcoholpromillage had van 1,3.
Het rijbewijs van de man werd ingevorderd, terwijl, na overleg met de officier van justitie, zijn motor in beslag werd genomen. De kans bestaat dat de tweewieler verbeurd zal worden verklaard.
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Menke op 31 mei, 2007, 21:03:53
Bestuurder ambulancemotor overreden
Maarsen - Een 52-jarige motorrijder uit Eindhoven is donderdagochtend rond 11.30 uur op de rijksweg A2 ter hoogte van Maarssen in de richting Den Bosch ten val gekomen en is daarna overreden door de bestuurder van een personenauto. De motorrijder is met diverse botbreuken overgebracht naar het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Dit heeft het KLPD donderdag bekendgemaakt.

De motorrijder reed met een opvallende ambulancemotor op de linker rijstrook. Hij reed met de blauwe zwaailichten aan achter een bestuurder van een Fiat die voor hem bleef rijden. Op een gegeven moment haalde de motorrijder de bestuurder van de Fiat rechts in en probeerde met gebaren aan te geven dat de middelste rijstrook vrij was. Hij reed ter hoogte van het nieuwe weggedeelte van de A2 tussen de afrit en de toerit Maarssen.

In de chicane van het oude naar het nieuwe gedeelte van de A2 kwam hij onbedoeld op de middelste rijstrook te rijden waar al een personenauto reed. Kennelijk remde de motorrijder te hard en kwam daarbij ten val. De bestuurder van de Fiat kon de motorrijder ondanks hard remmen niet meer ontwijken en reed hem aan.

De motorrijder was geen ziekenbroeder. Hij bracht de motor over van de dealer naar de ambulancedienst. Hij verklaarde dat hij niet wist dat de blauwe zwaailichten aanstonden. De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft een onderzoek ingesteld rond het ongeval.
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 31 mei, 2007, 21:10:40
Citaat van: "Menke"De motorrijder was geen ziekenbroeder. Hij bracht de motor over van de dealer naar de ambulancedienst. Hij verklaarde dat hij niet wist dat de blauwe zwaailichten aanstonden. De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft een onderzoek ingesteld rond het ongeval.

sorry hoor, klote dat die man is overreden. Hoop dat ie snel hersteld. Maar als je zo'n capriolen gaat uithalen (te snel met zwaailichten rijden zonder toestemming en aanwijzing) is een beetje "zelf schuld" :?:

toch?
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Mounty op 31 mei, 2007, 21:35:32
zie je echt wel of je zwaailichten aan zijn.....anders heb je stront in je ogen en moet je van de motor afblijven..vind ik. Dan capriolen uithalen en ten val komen is natuurlijk...tja..idd eigen schuld. Maar de ware toedracht weten we in deze niet , al vertelt het bericht dat hij recht in ging halen..tja domme actie, tenzij hij wel wist dat ie de zwaailampen aan had..tja...laat ze het maar eerst eens uitzoeken..
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: WhomBom op 01 juni, 2007, 15:35:15
gaat imho hier effe niet erom of die gast nou wel of niet ziekenbroeder was enz.. als ik toch n ambulance zie met zwaailichten en de hele rambam... dan maak ik toch dat ik aan de kant kom of niet?

valt me de laatste tijd sowieso weer op wat een debielen er op de weg zijn.. deze week weer zeker 3 idioten tegengekomen, laatst op een rotonde rijdt zon ouwe lul gewoon de rotonde op... dankjewel opa! (niks kwaads bedoeld tegen ouwe lullen of opa's  :wink: ) en vandaag nog geeft zo'n eikel me op een kruising gewoon geen voorrang  :?  we moeten er eigenlijk es een topic voor maken...  :idea:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: karz op 01 juni, 2007, 15:37:23
Citaat van: "WhomBom"we moeten er eigenlijk es een topic voor maken...  :idea:

Leef je uit ;)
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: WhomBom op 01 juni, 2007, 15:38:57
gedaan  :nana9oi:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 04 juni, 2007, 21:19:28
'Gordel af, donor erbij'

BAS SOETENHORST

DEN HAAG - Het gebrek aan geschikte orgaandonoren kan worden bestreden door de verplichte autogordel voor volwassenen af te schaffen.

VVD-Tweede Kamerlid Anouchka van Miltenburg gaat dit voorstellen aan haar fractie. Volgens Van Miltenburg is het aantal donoren bescheiden door medische vooruitgang en veiligheidsmaatregelen. ''Misschien moeten we meer mensen dood laten gaan.'' Ze wil campagnes voor orgaandonatie richten op mensen met gevaarlijke beroepen en hobby's, zoals militairen en motorrijders.

''Prima, de aandacht voor het tekort aan donoren, maar of dat het echte probleem is, is de vraag.'' VVD-Kamerlid Anouchka van Miltenburg, woordvoerster Volksgezondheid, prijst BNN voor de discussie die is losgemaakt.

''Maar donorregistratie heeft een heel beperkt effect op de wachtlijsten. Mensen wier organen anders zouden worden getransplanteerd, blijven langer leven door medische vooruitgang en veiligheidsmaatregelen. Door airbags en verplichte autogordel is het aantal dodelijke ongelukken afgenomen. Mensen sterven ouder en hun organen zijn dan vaak ongeschikt voor transplantatie. Op lange termijn kan stamcelonderzoek effect hebben. Maar dat wordt deels geblokkeerd (het regeerakkoord bevat een verbod op het kweken van embryo's - BS). Op korte termijn moet je af van de op de gehele bevolking gerichte campagnes voor orgaandonatie. Die werken niet. Richt je op specifieke groepen, op jonge mensen die kans hebben om te sterven. Motorrijders vormen een perfecte doelgroep.''

En militairen?

''Ja, voor iedereen met een gevaarlijk beroep of hobby zou je specifieke campagnes kunnen overwegen. Je moet ook voor kinderen bespreekbaar maken of ze zich willen laten registreren. Maar voor een deel is het onoplosbaar. De discussie laait weer op over een systeem waarbij mensen verplicht aangeven of ze donor zijn. De vraag is of dat niet averechts werkt. Als de overheid zegt: jouw organen zijn van mij, tenzij je je verzet, denk ik dat de reactie bij veel mensen is: ik dacht 't niet. Je moet de discussie verbreden. Ik ga de fractie voorstellen de verplichte veiligheidsriem in de auto af te schaffen. Niet voor kinderen en baby's, wel voor volwassenen. Waarom bemoeit de overheid zich daarmee?''

Zegt u dat omdat u als liberaal vindt dat de overheid terughoudendheid past of omdat u meer donoren wil?

''Beide. De overheid heeft zich er niet mee te bemoeien en bijkomend effect kan zijn dat je meer donoren krijgt. Als volwassenen dat risico willen lopen en ze sterven, levert dat donoren op. Misschien moeten we meer mensen dood laten gaan. Dat is een discussie die je zou moeten voeren.''  :shock:


© Het Parool, 04-06-2007, 14:03 uur
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Steefke™ op 04 juni, 2007, 21:29:13
:shock:     :twisted:    :guns:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: De Generaal op 07 juni, 2007, 19:26:10
Citaat van: "Dwars"'Gordel af, donor erbij'

Ik heb een beter idee 150 - 2e kamerleden
75 - 1e kamerleden

dat zijn: 225 harten levers , 450 nieren, noem maar op

gelukkig kunnen ze hersens niet transplanteren Of eigenlijk gelukkig maar zeker in deze gevallen.

als eerste  wil ik voorstellen VVD-Tweede Kamerlid Anouchka van Miltenburg per direct te doneren al weet ik niet of iemand iets van haar wilt hebben, stel je voor dat het besmettelijk is
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 09 juni, 2007, 21:02:21
Drie doden bij motorrace op Man

LONDEN (ANP) - De even befaamde als beruchte motorraces op het Britse eiland Man hebben vrijdag opnieuw drie doden geëist, een coureur en twee toeschouwers. Het ongeluk gebeurde op de slotdag van de honderdste editie van de Isle of Man TT.
 

VORIGE STARTSTOPVOLGENDE
De naam van de verongelukte racer werd nog niet bekend gemaakt omdat zijn familie nog niet op de hoogte was gebracht. Naar de toedracht van het drama wordt onderzoek gedaan. Volgens de organisatie waren er in totaal vijf mensen bij betrokken. De rijder en een omstander overleden ter plekke, een ander later in het ziekenhuis.
De Tourist Trophy op Man dateert van 1907. Sinds dat prille begin waren er op het stratencircuit met behoorlijke hoogteverschillen al 223 mensen om het leven gekomen. Dit nieuwe ongeval met noodlottige afloop overschaduwde een tot dan sportief gezien succesvolle raceweek.
De Brit John McGuiness veroverde zijn dertiende TT-titel op Man en haalde in zijn beste ronde op het 60 kilometer lange bergcircuit als eerste coureur een gemiddelde snelheid van meer dan 130 mijl per uur (210 km/uur).

bron de Gelderlander.nl
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: B-Witch op 12 juni, 2007, 16:53:01
Achterop de motor je vlucht halen
CiteerNieuwe zakenreissite Bizztrip.com zet gratis motortaxi in
De kans dat een uitgeslapen zakenreiziger op dinsdagmorgen 12 juni zijn vlucht mist door files is erg klein. Dankzij de service van de zakenreisportal Bizztrip.com kunnen zakenreizigers die vast staan in de file hun reis richting Schiphol op de motor vervolgen. Eén belletje zorgt ervoor dat de zakenreiziger wordt opgepikt door de gele Bizztrip-motor en dat hij - zo snel als mogelijk - naar de luchthaven wordt gebracht. De eigen auto wordt door Bizztrip naar Schiphol Valet Parking gereden. Er rijden drie motors tijdens de ochtendspits van 07.00 tot 11.00 uur over de A1, A4 en A9. Zakenreizigers op weg naar Schiphol die vaststaan in de file kunnen bellen naar:0900 7 727 727

Marcel Veenhuizen, directeur van Bizztrip, legt precies het hoe en waarom van deze nieuwe motortaxi-service uit: "Bizztrip.com is een nieuwe, no-nonsense website die speciaal is ingericht voor ondernemers die hun eigen zakenreizen via internet willen boeken. Uniek is dat we zakenreizigers - of ze nu business class vliegen of low cost - een uitgebreid servicepakket aanbieden. Van visumservice tot 24/7 telefonische dienstverlening. Ook voorzien we in vervoer naar de luchthaven. Van taxi tot Schiphol Valet Parking. En nu zetten we bij wijze van try out de motortaxi in". Op de vraag of de nieuwe motorservice niet gevaarlijk is, antwoordt Veenhuizen: "Nee hoor, als iemand vanuit de file belt, dan wordt afgesproken bij de eerst volgende afslag of andere veilige uitwijkmogelijkheid. Daar kan zonder gevaar voor andere weggebruikers worden overgestapt op de motor. De man die achterop zat, staat zijn helm af en rijdt vervolgens de auto naar Schiphol Valet Parking."  


Meer dan de helft van de zakenreizigers gaat met de auto naar Schiphol. De grootste drukte op de wegen is op dinsdag, een dag waarop weinig vrij wordt genomen. Marcel Veenhuizen van Bizztrip: "Eén van de grootste ergernissen van zakenreizigers is haasten om de vlucht te halen of nog erger, de vlucht missen door files. Als de motortaxi een succes blijkt, dan overwegen we zeker om deze service vaker te gaan inzetten."

 
Airtrade Holding
Bizztrip.com is een nieuw webmerk van Airtrade Holding B.V. in Haarlem, een van de grootste reisondernemingen van Nederland. De organisatie is onderverdeeld in de divisies Business-to-Business, Webretail (Vliegwinkel.nl, BudgetAir.com, Hotelwinkel.nl) en Retail (de onafhankelijke reisbureauketen VakantieXperts , vestigingen van Vliegwinkel en Maduro Travel). Airtrade Holding is een BCD company. Voor meer informatie: http://www.airtrade.nl/

nog niet zo'n heel dom idee :idea:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: B-Witch op 14 juni, 2007, 20:19:00
CiteerMet 215 kilometer per uur over Rijksweg
14 juni 2007

GENNEP (ANP) - De politie heeft woensdagavond in het Noord-Limburgse Gennep een 31-jarige motorrijder uit Erp betrapt die met 215 kilometer per uur over de Rijksweg scheerde. Daarmee reed hij 115 kilometer harder dan toegestaan, liet de politie donderdag weten.

De man moest zijn rijbewijs inleveren. In ruil daarvoor kreeg hij een proces-verbaal.


@home
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Menke op 14 juni, 2007, 21:43:06
Citaat van: "suzuki-girl"
CiteerMet 215 kilometer per uur over Rijksweg
14 juni 2007

GENNEP (ANP) - De politie heeft woensdagavond in het Noord-Limburgse Gennep een 31-jarige motorrijder uit Erp betrapt die met 215 kilometer per uur over de Rijksweg scheerde. Daarmee reed hij 115 kilometer harder dan toegestaan, liet de politie donderdag weten.

De man moest zijn rijbewijs inleveren. In ruil daarvoor kreeg hij een proces-verbaal.


Is dit nu goed voor het motor imago :?:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: B-Witch op 14 juni, 2007, 23:06:27
Citaat van: "Menke"
Citaat van: "suzuki-girl"
CiteerMet 215 kilometer per uur over Rijksweg
14 juni 2007

GENNEP (ANP) - De politie heeft woensdagavond in het Noord-Limburgse Gennep een 31-jarige motorrijder uit Erp betrapt die met 215 kilometer per uur over de Rijksweg scheerde. Daarmee reed hij 115 kilometer harder dan toegestaan, liet de politie donderdag weten.

De man moest zijn rijbewijs inleveren. In ruil daarvoor kreeg hij een proces-verbaal.


Is dit nu goed voor het motor imago :?:

nee :roll:

die gasten mogen van mij opnieuw opgaan voor het roze kaartje :!:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Mounty op 15 juni, 2007, 05:29:04
:stupid:  :?
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Steefke™ op 15 juni, 2007, 12:00:13
Citaat van: "suzuki-girl"
Citaat van: "Menke"
Citaat van: "suzuki-girl"[
De man moest zijn rijbewijs inleveren. In ruil daarvoor kreeg hij een proces-verbaal.


Is dit nu goed voor het motor imago :?:

nee :roll:

die gasten mogen van mij opnieuw opgaan voor het roze kaartje :!:

geen kaartje meer geven die figuren zijn niet alleen een gevaar voor zich zelf maar ook voor anderen
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: B-Witch op 25 juni, 2007, 11:28:01
Zijn dan wel geen motoren (denken ze wel vaak)

CiteerKenteken bezorgt brommerrijder boetes

DEN HAAG (ANP) - Duizenden brommerrijders hebben dit jaar snelheidsbekeuringen gekregen omdat ze met hun kersverse nummerplaat werden geflitst. Het bromfietskenteken is sinds 1 januari verplicht.

Te hard rijdende brommers leverden de eerste vijf maanden van dit jaar 3651 boetes op, zo bevestigde een woordvoerder van het Bureau Verkeershandhaving van het Openbaar Ministerie (BVOM) maandag een bericht uit het Nederlands Dagblad.

De snelheidsbekeuring kost al gauw 81 euro. ,,De flitspalen staan afgesteld om de maximum snelheid voor auto's. Omdat we rekening houden met foutmarges in de bebouwde kom op ongeveer 57 kilometer per uur'', legt de woordvoerder uit. Een bromfietser mag daar 30 kilometer per uur en rijdt dus als hij wordt geflitst meer dan 25 kilometer te snel.

Dit vind ik dus terecht :wink:
Scooters en brommers zijn niet gemaakt om er 80 of harder mee te rijden...aanpakken die handel :twisted:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: SuzukiLimburg op 25 juni, 2007, 12:57:06
Citaat van: "suzuki-girl"Zijn dan wel geen motoren (denken ze wel vaak)

Dit vind ik dus terecht :wink:
Scooters en brommers zijn niet gemaakt om er 80 of harder mee te rijden...aanpakken die handel :twisted:

Even een correctie. De meeste scooters zijn wel gemaakt om 80 te gaan  :?  Ze kunnen dat ook makkelijk aan, maar in de meeste Europese landen mag het niet en daarom zijn de blokjes terug getuned.

Overigens is het zeker terecht, want wat mij betreft is 50 al hard als je geen beschermende kleding hebt en zeker als je zoals velen geen helm draagt omdat dat niet 'cool' is :!:

Overigens vind ik een boete van 81 Euro veeeeel te mild. Als je met de motor of auto 30 te hard rijdt kun je voor de rechter komen.
Zo leren die gastjes het dus nooit  :evil:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: BeemerBert op 25 juni, 2007, 16:47:29
Citaat van: "suzuki-girl"Zijn dan wel geen motoren (denken ze wel vaak)

CiteerKenteken bezorgt brommerrijder boetes

DEN HAAG (ANP) - Duizenden brommerrijders hebben dit jaar snelheidsbekeuringen gekregen omdat ze met hun kersverse nummerplaat werden geflitst. Het bromfietskenteken is sinds 1 januari verplicht.

Te hard rijdende brommers leverden de eerste vijf maanden van dit jaar 3651 boetes op, zo bevestigde een woordvoerder van het Bureau Verkeershandhaving van het Openbaar Ministerie (BVOM) maandag een bericht uit het Nederlands Dagblad.

De snelheidsbekeuring kost al gauw 81 euro. ,,De flitspalen staan afgesteld om de maximum snelheid voor auto's. Omdat we rekening houden met foutmarges in de bebouwde kom op ongeveer 57 kilometer per uur'', legt de woordvoerder uit. Een bromfietser mag daar 30 kilometer per uur en rijdt dus als hij wordt geflitst meer dan 25 kilometer te snel.

Dit vind ik dus terecht :wink:
Scooters en brommers zijn niet gemaakt om er 80 of harder mee te rijden...aanpakken die handel :twisted:


Och, wettelijk gezien heb je volkomen gelijk, zo zijn er ook een paar motorrijders die af en toe harder als 120 rijden  :D
Hun vriendin verliezen  :D
Of wheelies maken op plekken waar dat niet kan.

Zijn nu alle bekeuringen die motorrijders krijgen terecht ?

Laten we niet generaliseren :!:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Motzippaldy op 25 juni, 2007, 16:53:19
Citaat van: "SuzukiLimburg"

maar in de meeste Europese landen mag het niet



Nederland ,welke andere landen  :?:
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: B-Witch op 25 juni, 2007, 17:28:13
Citaat van: "BeemerBert"
Citaat van: "suzuki-girl"Zijn dan wel geen motoren (denken ze wel vaak)

CiteerKenteken bezorgt brommerrijder boetes

DEN HAAG (ANP) - Duizenden brommerrijders hebben dit jaar snelheidsbekeuringen gekregen omdat ze met hun kersverse nummerplaat werden geflitst. Het bromfietskenteken is sinds 1 januari verplicht.

Te hard rijdende brommers leverden de eerste vijf maanden van dit jaar 3651 boetes op, zo bevestigde een woordvoerder van het Bureau Verkeershandhaving van het Openbaar Ministerie (BVOM) maandag een bericht uit het Nederlands Dagblad.

De snelheidsbekeuring kost al gauw 81 euro. ,,De flitspalen staan afgesteld om de maximum snelheid voor auto's. Omdat we rekening houden met foutmarges in de bebouwde kom op ongeveer 57 kilometer per uur'', legt de woordvoerder uit. Een bromfietser mag daar 30 kilometer per uur en rijdt dus als hij wordt geflitst meer dan 25 kilometer te snel.

Dit vind ik dus terecht :wink:
Scooters en brommers zijn niet gemaakt om er 80 of harder mee te rijden...aanpakken die handel :twisted:


Och, wettelijk gezien heb je volkomen gelijk, zo zijn er ook een paar motorrijders die af en toe harder als 120 rijden  :D
Hun vriendin verliezen  :D
Of wheelies maken op plekken waar dat niet kan.

Zijn nu alle bekeuringen die motorrijders krijgen terecht ?

Laten we niet generaliseren :!:

Het gaat hier niet over motoren maar over brommers :roll:
Daarbij als je net als ik al eens onderuit bent gegaan omdat je van zo'n opgefokt ding (ging er high speed van tussen)geen voorrang kreeg (heb me door die oetlul gewoon onderuit geremd), weet je dat het een goeie zet is dat deze dingen een kenteken hebben nu.
Het was veel te gemakkelijk voor hen om idd een overtreding te begaan,  want ze werden toch bijna niet gepakt :roll:
Nu zijn ze tenminste te traceren en ter verantwoording te roepen!!!

En in principe is een bekeuring terecht, je hebt dan gewoon wat gedaan wat de nederlandse wet niet toelaat, dat wij het er niet mee eens zijn is een ander verhaal.
En ben je het met een bekeuring niet eens, mag je die ook aanvechten of ff op www.meerts.nl kijken :wink:
(ff de site binnengaan)
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: BeemerBert op 25 juni, 2007, 18:47:29
Suzukigirl, ben het ook met je eens, wat betreft bekeuren van roekeloos gedrag  :D

Alleen jou stelling vindt ik wat te makkelijk:
Scooters en brommers zijn niet gemaakt om er 80 of harder mee te rijden...aanpakken die handel Twisted Evil

Als er stond, Auto's en motoren mogen in Nederland niet harder als 120 rijden .....dus aanpakken die handel hadden we een levendige discussie hier  :D

Tuurlijk zijn er Scooterrijders die aangepakt moeten worden, en daarvoor is het kenteken makkelijk. Maar geld dit niet voor elke groep bestuurders?

En hoeveel bekeuringen worden er voor minimale overtredingen geschreven ?
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 25 juni, 2007, 19:23:18
CiteerVrouw raakt gewond bij motorraces in Rogat

Gepubliceerd op 24 juni 2007, 17:58
Laatst bijgewerkt op 24 juni 2007, 21:25

De Wijk -  
Bij het Nederlands kampioenschap supermoto op het industrieterrein van Rogat, bij De Wijk, is zondagmiddag een toeschouwer gewond geraakt.

Een van de deelnemers aan het motorevenement maakte, tegen de regels in, een wheely nadat hij over de finish kwam. "Daarbij raakte de coureur de macht over zijn motor kwijt", vertelt Arend Slomp van de organiserende motorclub De Antrappers uit De Wijk. De machine raakte vervolgens een vrouw in het publiek. Ze werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Volgens Slomp lijken de verwondingen mee te vallen.

Het was de enige smet op de derde editie van het motorevenement, dat volgens de organisatie tussen de twee? en drieduizend bezoekers trok. In totaal streden 76 deelnemers in vijf klassen om de felbegeerde titel. Op het industrieterrein was een parkoers uitgezet van 1100 meter. "We hadden geluk met het weer", zegt Slomp. Alleen aan het eind van de dag miezerde het wat.

De supermoto is een omgebouwde crossmotor of off-the-roadmotor.

bron dagblad van het noorden
Titel: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: B-Witch op 15 augustus, 2007, 11:46:36
:shock:
CiteerMotorrijder verliest been maar rijdt door
TOKIO (ANP) - Een ongelooflijk ongeval in Japan: een motorrijder is maandag ten minste twee kilometer verder gereden voordat hij merkte dat hij een been verloren was, meldde de Japanse krant Mainichi Shimbum dinsdag op haar website.

De 54-jarige man verloor zijn been vanaf tien centimeter onder zijn knie. Dat gedeelte werd door de vangrail van zijn lijf gerukt. Pas toen hij een bocht moest maken, merkte hij het verlies.

Een andere motorrijder die met de man op pad was, is toen terug gereden en heeft het afgerukte been gevonden, meldde de politie. De man en zijn been zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Experts denken dat de enorme pijn van de verwonding de man heeft verdoofd, zodat hij zijn amputatie niet direct bemerkte, aldus de Japanse krant.

bron:@home.nl
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 28 augustus, 2007, 18:41:28
CiteerHardrijder 3 jaar cel :yes6rs: Matthew Engelbeck is de sukkel van de week. Bij zijn arrestatie zei hij tegen de pliessie dat hij een ex-racer was die onderweg was naar zijn werk.  :shock: Volgens de politie lag het iets anders. Achtervolgd door de "Mesa PD" reed hij zijn Honda CBR (met lekke band) zo'n 160 kilometer boven de snelheidsgrens langs de oversteektplaats van een school in Mesa (Arrizona). De rechter kon er ook niet mee lachen :-X  Engelback komt nu een jaar of drie later op zijn werk
.


(http://img206.imageshack.us/img206/1594/matthewengelbeckwh9.jpg) (http://imageshack.us)
Mattew Engelbeck :yes6rs:
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: SuzukiLimburg op 29 augustus, 2007, 08:34:21
Citaat van: Dwars op 28 augustus, 2007, 18:41:28
CiteerHardrijder 3 jaar cel :yes6rs: Matthew Engelbeck is de sukkel van de week. Bij zijn arrestatie zei hij tegen de pliessie dat hij een ex-racer was die onderweg was naar zijn werk.  :shock: Volgens de politie lag het iets anders. Achtervolgd door de "Mesa PD" reed hij zijn Honda CBR (met lekke band) zo'n 160 kilometer boven de snelheidsgrens langs de oversteektplaats van een school in Mesa (Arrizona). De rechter kon er ook niet mee lachen :-X  Engelback komt nu een jaar of drie later op zijn werk
.


Euhm... 160 + 30 = 190km/h met een lekke band  :?
Is volgens mij weer zo'n ruim overdreven Amerikaans politieverhaal.
Maar goed, dat is mijn mening  :-X
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: SuzukiLimburg op 29 augustus, 2007, 10:25:01
CiteerDieven stelen prothesehand motorrijder
Uitgegeven: 29 augustus 2007 09:57

AMSTERDAM - In Engeland is een jongeman bestolen van zijn prothesehand. Jack Baker ging op de motor bij zijn vriendin langs in Bristol, en liet de hand aan zijn stuur zitten. Toen de Engelsman terug kwam bij zijn motorfiets, was de prothese verdwenen, meldt AP.

Baker was maar tien minuten binnen geweest bij zijn vriendin, en ging in eerste instantie uit van een grap. "Ik dacht dat de ouders van mijn vriendin een grap met me hadden uitgehaald, maar die bleken van niets te weten", betreurde de 19-jarige jongen. 

Hij zocht de nabije omgeving af, maar trof geen enkel spoor van een mogelijke dief. In mei was Baker zijn hand in dezelfde plaats verloren, toen hij een ongeluk had met een bus.

Zijn motorfiets is speciaal afgesteld om met de prothese te besturen. Een nieuwe kunsthand kost Baker bijna 700 euro.

(c) NU.nl/Dennis van Luling

Het moet niet gekker worden!
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Joepie1958 op 29 augustus, 2007, 18:39:55
Daarom durf ik al bijna niet meer in het bos te plassen :mrgreen:
En hadden ze nu nog wat aan die hand, hoogstens om mee te zwaaien :-X
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 13 september, 2007, 17:15:21
Citeeroptreden stunteam afgelast!

Twee beste stunters gewond
Een spectaculair opreden van Stunt Movie Production in Hoogenveen is afgelast. Komend weekeinde zouden zij op het prins Mauritsplein voor een wervelende show zorgen. Twee van hun belangrijkste waaghalzen zijn bij eerdere stunts gewond geraakt. In een reactie zegt organisator Sander Balk: "Blessures horen bij het vak. Het is een bestaan vol risico's".

bron dagblad van het noorden
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: B-Witch op 21 september, 2007, 06:13:12
Auwa :shock:

CiteerEen Kroatische motorrijder moest even stoppen om te plassen. Dat had hij beter niet kunnen doen, omdat het nogal onweerde..

Ante Djindjic (29) uit Zagreb kan zich niet veel meer herinneren: "Het ene moment was ik aan het plassen, daarna lag ik ineens het zienhuis!" Volgens de artsen komt dit door zijn rubberen schoenen. Omdat de elektriciteit door zijn schoenen niet de grond kon bereiken ging het door de straal - en dus de penis - de aarde in, meldt Ananova.

Djindjic, die er met wat brandwonden op borst en armen en penis vanaf kwam, is opgelucht: "Mijn jongeheer is gelukkig niet onherstelbaar beschadigd."

Bron Motormagazine

Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Joepie1958 op 21 september, 2007, 13:03:23
dat zeg ik (zie twee posts naar boven) :oops: :oops:
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 03 oktober, 2007, 21:23:10
CiteerLaffe gewapende overval in Driebruggen (ZH)
In het Zuid-Hollandse Driebruggen wordt een man op donderdag 12 juli bijna een uur lang overvallen door 2 daders. De oudere man word hierbij langdurig zwaar mishandeld met een knuppel en een stroomstootwapen. De daders gaan, nadat het slachtoffer zichzelf kan bevrijden, er vandoor op een gestolen Aprilia Tuono.

De daders reden op een gestolen zwarte Aprilia Tuono, met rode velgen en het kenteken MR-ZH-51. De Aprilia motor is gestolen in Amsterdam, tussen donderdagavond 14 en vrijdagmiddag 15 juni, een maand dus voor de overval. De motor stond in een afgesloten ondergrondse parkeergarage voor bewoners van een appartementencomplex in de Maria Austriastraat, in de wijk IJburg. Die vroege donderdagochtend 12 juli werd de motor vóór de overval ook al op het Burgemeester Brinkmanhof gezien. De motor is na de overval nog niet teruggevonden. Overigens heeft de eigenaar van de motor dubbele pech, want in de tweede week van september werd ook zijn nieuwe, bijna dezelfde motor uit zijn afgesloten garage gestolen. Het gaat om een eveneens zwarte Aprilia motor, nu een RR Mille Tuono, met het kenteken MR-NS-93.

Dader 1
Van deze dader is een compositietekening. Het is een man van tussen de 20 a 35 jaar oud, 1.80 tot 1.95 meter lang en hij heeft blond haar. De man droeg een blauw/zilveren integraalhelm van het merk Arai en een leren motorjack in de kleuren rood/oranje, wit en zwart. Op de linkermouw stond een tekst. Verder droeg hij nog een donkere motorbroek, zware schoenen en donkere handschoenen. 1 van de 2 daders werd door de andere 'Mo' genoemd. Mogelijk heet deze man zo.
Dader 2
Dat de tweede dader ook een man is, is niet helemaal zeker. Het kan een vrouw zijn geweest. Hij of zij had een blanke of lichtgetinte huidskleur, was 20 a 30 jaar oud en duidelijk kleiner dan dader 1. Hij of zij droeg een zwarte integraalhelm met daarop in witte letters het woord 'Driver' en daaronder een bivakmuts, donkere kleren waaronder een leren jas en een donkere mogelijk spijkerbroek. Beiden spraken goed Nederlands tegen het slachtoffer, maar tegen elkaar spraken ze in een Slavische of Oost-Europese taal.

Meer info op de site van Opsporing Verzocht.

Bron: Opsporing Verzocht
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 03 oktober, 2007, 21:28:49
CiteerVrijwaringsbewijs nu ook digitaal

Vrijwaren sneller en goedkoper, kans op fouten en fraude kleiner. Motorbedrijven kunnen in het vervolg kiezen hoe ze een vrijwaringsbewijs afgeven. Naast de bestaande, papieren manier introduceert de RDW een manier om een volledig ingevuld vrijwaringsbewijs direct in één keer op blanco A4 uit te printen. Daarmee wordt vrijwaren sneller en goedkoper en is de kans op fouten en fraude kleiner.

Het digitaal vrijwaringsbewijs levert zowel het motorbedrijf als de voertuigeigenaar voordeel op. Garagehouders hoeven geen voorbedrukte vrijwaringsbewijzen meer te bestellen en kunnen het vrijwaringsbewijs sneller afgeven.

Bovendien maakt het digitaal vrijwaringsbewijs het moeilijker om een vrijwaringsbewijs af te geven, zonder dat in het kentekenregister daadwerkelijk een wijziging heeft plaatsgevonden. Dat verkleint de kans dat eigenaren de dupe worden van invoerfouten of fraude met vrijwaringsbewijzen.

Bron: AMT
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 10 oktober, 2007, 15:05:50
CiteerDe verkopen van BMW Motorrad zijn in 2007 met 4,3% naar 82.779 units gestegen. In de maand september liep de verkoop in vergelijking met 2006 iets terug: met 7.661 motorfietsen daalde de verkoop 3,3%. In Nederland voert de BMW R1200GS voor het tweede jaar op rij met ruime voorsprong de verkooplijsten aan. bron BMW
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: B-Witch op 19 oktober, 2007, 17:18:09
CiteerLange file door weggegooid sleuteltje

Een boze motorrijder heeft donderdag voor één van de drukste kruispunten in de stad Groningen een lange file veroorzaakt door bij de verkeerslichten het sleuteltje van een automobiliste weg te gooien. Dat maakte de politie vrijdag bekend.

De motorrijder was kwaad op de vrouw omdat zij hem naar zijn mening had gehinderd. Na een korte woordenwisseling trok hij het sleuteltje uit het contact van haar auto een gooide het weg. Omdat de vrouw het sleuteltje pas na lang zoeken terugvond, ontstond achter haar stilstaande auto een lange file. De politie is nog op zoek naar de motorrijder.

Bron: nu.nl
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 19 oktober, 2007, 17:52:11
Citaat van: suzuki-girl op 19 oktober, 2007, 17:18:09
CiteerLange file door weggegooid sleuteltje

Een boze motorrijder heeft donderdag voor één van de drukste kruispunten in de stad Groningen een lange file veroorzaakt door bij de verkeerslichten het sleuteltje van een automobiliste weg te gooien. Dat maakte de politie vrijdag bekend.

De motorrijder was kwaad op de vrouw omdat zij hem naar zijn mening had gehinderd. Na een korte woordenwisseling trok hij het sleuteltje uit het contact van haar auto een gooide het weg. Omdat de vrouw het sleuteltje pas na lang zoeken terugvond, ontstond achter haar stilstaande auto een lange file. De politie is nog op zoek naar de motorrijder.

Bron: nu.nl


das ne goeie ipv schelden die sleutel uit het contact trekken en in een rioolputje mikken :rofl:
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: QuattroFrits op 19 oktober, 2007, 18:47:54
Citaat van: suzuki-girl op 19 oktober, 2007, 17:18:09
CiteerLange file door weggegooid sleuteltje

Een boze motorrijder heeft donderdag voor één van de drukste kruispunten in de stad Groningen een lange file veroorzaakt door bij de verkeerslichten het sleuteltje van een automobiliste weg te gooien. Dat maakte de politie vrijdag bekend.

De motorrijder was kwaad op de vrouw omdat zij hem naar zijn mening had gehinderd. Na een korte woordenwisseling trok hij het sleuteltje uit het contact van haar auto een gooide het weg. Omdat de vrouw het sleuteltje pas na lang zoeken terugvond, ontstond achter haar stilstaande auto een lange file. De politie is nog op zoek naar de motorrijder.

Bron: nu.nl


Moest eigenlijk veel vaker gebeuren.  :twisted:  Het sleuteltje weggooien dus. :yes6rs:
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Steefke™ op 19 oktober, 2007, 19:15:20
Citaat van: suzuki-girl op 19 oktober, 2007, 17:18:09
CiteerLange file door weggegooid sleuteltje

Een boze motorrijder heeft donderdag voor één van de drukste kruispunten in de stad Groningen een lange file veroorzaakt door bij de verkeerslichten het sleuteltje van een automobiliste weg te gooien. Dat maakte de politie vrijdag bekend.

De motorrijder was kwaad op de vrouw omdat zij hem naar zijn mening had gehinderd. Na een korte woordenwisseling trok hij het sleuteltje uit het contact van haar auto een gooide het weg. Omdat de vrouw het sleuteltje pas na lang zoeken terugvond, ontstond achter haar stilstaande auto een lange file. De politie is nog op zoek naar de motorrijder.

Bron: nu.nl


:worship-cool: :worship-cool: :yes6rs:
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 20 oktober, 2007, 19:15:55
India verwacht van 6,7 miljoen in 2005 naar 15 miljoen in 2010 te gaan en China van 17 miljoen naar 21 miljoen. Met dit soort aantallen kan het niet anders dat de motorfiets een goedkoop wegwerp artikel gaat worden die niet meer gerepareerd hoeft te worden. Met als gevolg een markt die binnen de korste keren helemaal verzadigd is. Bij dit soort aantallen hebben we het nog niet over de Japanse, Duitse of Amerikaanse motorfietsen.

(http://img148.imageshack.us/img148/6894/15china600kp6.jpg) (http://imageshack.us)
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: QuattroFrits op 20 oktober, 2007, 20:48:45
Doe mij die in het midden maar.
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Steefke™ op 20 oktober, 2007, 21:13:31
Citaat: H. S. uit Maastricht na diefstal van zijn HONDA NT 650 V DEAUVILLE

Citeer
Verzekerd bij ANWB / Unigarant? Motor gestolen?

Schrijf vergoeding van diefstalschade dan maar op je buik!

Alleen vanwege het enkele feit dat ik niet kan bewijzen dat mijn in de nacht van 7 juli 2007 gestolen motor (bouwjaar 7 augustus 2001 met circa 25.000 km. op de teller) voorzien was van een ART4-slot wordt schadevergoeding afgewezen door de directeur van ANWB / Unigarant, de heer Rob Kamphuis.

En dit is niet de eerste keer dat ik door ANWB / Unigarant benadeeld word: een door mij op de reisverzekering gedeclareerde acuut noodzakelijke tandheelkundige behandeling in het buitenland werd door Unigarant verhaald op mijn zorgverzekering. Gevolg: verlies van no-claim, dus een sigaar uit eigen doos.

Wie heeft er geld over voor alle delen van het kentekenbewijs en de sleutels van deze gestolen motor? Dan graag een bod.

Ik heb volstrekt geen vertrouwen meer in ANWB / Unigarant; ik vind deze verzekeringsmaatschappij en haar directeur zeer onbetrouwbaar. Inmiddels heb ik al mijn bij Unigarant lopende verzekeringen en mijn ANWB lidmaatschap (ik was lid vanaf 1973) opgezegd.
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Varaderos op 21 oktober, 2007, 13:57:16
Dan zou je toch  :overkill:
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 23 oktober, 2007, 18:38:25
Winst Harley Davidson met 15,3 % gezakt.

Gevolg crisis Amerikaanse hypotheek- en kredietmarkten. Harley-Davidson heeft in het derde kwartaal een winstval van meer dan 15 procent te verduren gekregen. De nettowinst daalde naar 265 miljoen dollar, in vergelijking met 312,7 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. Dat maakte het bedrijf uit het Amerikaanse Milwaukee vrijdag bekend.

De omzet van Harley-Davidson daalde met 5,8 procent naar 1,54 miljard. De onderneming sprak van een "slome verkoop''. Het bedrijf had al in september gewaarschuwd voor weinig rooskleurige resultaten in het derde kwartaal. Als gevolg van de crisis op de Amerikaanse hypotheek- en kredietmarkten zouden consumenten minder geneigd zijn om dure motoren aan te schaffen voor hun hobby.
Het nieuws over de legedarische motorfietsenbouwer was niet uitsluitend negatief. De verkoop in de VS daalde met 2,5 procent, maar in dezelfde periode kromp de markt voor zware motoren in de VS met 4,4 procent. Dat betekent dat het marktaandeel van Harley-Davidson in de VS is gestegen. Daarnaast groeide de omzet in Europa en Japan.

Bron: ANP 
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 27 oktober, 2007, 07:22:24
Shinya Nakano rijdt volgend jaar, samen met Alex De Angelis, voor het team van Fausto Gresini in de MotoGP. De Japanner neemt de plek over van Toni Elias. Nakano staat op dit moment op een teleurstellende 17e plaats in het WK, op gelijke hoogte met de Fransman Sylvain Guintoli.

Lang was Elias overigens niet werkeloos. Want een paar uur nadat bekend geworden was dat Nakano zijn plek innam, kwam er een persbericht binnen van Pramac d'Antin waarin bekend werd gemaakt dat de Spanjaard voor het team van zijn landgenoot gaat rijden. Elias wordt de teammaat van Guintoli.

bron moto 73
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 04 november, 2007, 08:40:31
Den Haag - Afgelopen dinsdag werd op spectaculaire wijze de 27-jarige Belgische gangster Nordin Benalla gepakt na een overval op een motorzaak. Benalla ( De Paling) was op zondag voor de derde keer uit een gevangenis ontsnapt. Samen met een 22-jarige handlanger pleegde ze een overval op een motorzaak en gingen er zonder helm vandoor op een paarse motor.
Na een goed gecoördineerde achtervolging van de politie keken de vuurgevaarlijke Belgen uiteindelijk in de lopen van Remco en Bas. In de bijlage een verslag...


DEN HAAG - Direct nadat ze dinsdag de Belgische gangster Nordin Benallal hadden gepakt, werden de agenten Remco, Bas, Sandra en Andy en rechercheur Jasper naar de schietbaan gebracht. Hier konden ze even de spanning "wegknallen".

.Benallal (27) en zijn 22-jarige handlanger werden 's middags op het industrieterrein Binckhorst aangehouden na een overval op een motorzaak. Op het bureau bleek de Haagse politie de meest gezochte crimineel van België in huis te hebben. Benallal was zondag op spectaculaire wijze ontsnapt uit een gevangenis, een truc die hij al drie keer eerder had uitgehaald. Vandaar zijn bijnaam 'De Paling'.

In een extra editie van de Korpskrant, het huisorgaan van de politie Haaglanden, doen de agenten hun verhaal. Nog steeds met een mengeling van opwinding en trots. ,,We stonden op de binnenplaats van Bureau Laak toen de melding binnenkwam,'' vertelt Remco. ,,Bas en ik reden naar de plek waar de verdachten voor het laatst waren gezien. Ze reden zonder helm op een paarse motor, dus dat was eenvoudig te spotten. Bij de Maanweg reden ze voorbij, waarna we de achtervolging inzetten.''

Motorrijder Denni deed dat ook. ,,Het ging er niet misselijk aan toe. Op de Schenkkade probeerden die Belgen me uit, draaiden ze rondjes. Daarna gingen ze er als gekken vandoor. Het is een wonder dat er geen gewonden vielen. Ze reden door rood en staken kruisingen met 100 kilometer per uur over.''

Benni's achtervolging eindigde toen de koppelingskabel van zijn motor knapte. Collega's met auto's hielden echter de gestolen motor in het zicht. Op de Saturnusstraat reden de vluchters zich klem. Tot verbazing van de achtervolgende agenten. ,,Ze reden rechtdoor het bedrijventerrein op,'' zegt Bas. ,,Ik riep tegen Sandra en Andy dat ze hun wagen voor de enige in- en uitgang moesten zetten. Het bedrijventerrein is een soort schiereiland, dus ze zaten als ratten in de val.''

Vier agenten gingen achter de vuurwapengevaarlijke criminelen aan. De Belgen gooiden hun motor op de grond en gingen er sprintend vandoor. Bas: ,,Ze probeerden een kantoor binnen te gaan, maar de deur was afgesloten. Ik riep: 'Blijf staan of ik schiet', maar kreeg geen reactie. Wist ik veel dat ze Franstalig waren. Na een waarschuwingsschot vertraagden ze hun pas, maar ze bleven aan deuren morrelen. Schieten was moeilijk, want overal stonden mensen achter de ramen. Toen ze weer de hoek omsloegen, liepen ze recht in de loop van Remco en als ze zich omdraaiden in die van mij. We hebben ze op de grond laten liggen tot Andy, Sandra en Jasper kwamen. We hebben ze onder schot gehouden en geboeid. Benallals handlanger bleek een vuurwapen in zijn broek te hebben.''

De dubbele arrestatie werd vanuit de meldkamer gecoördineerd door Frank. ,,Ik ben acht jaar motorrijder geweest in het werkgebied Hoefkade-Overbosch, dus ik ken het gebied op mijn duimpje. Ik wist precies wat die dienders zagen tijdens hun achtervolging.''

Dat de Belgen via de A12 weer richting Den Haag vluchtten, noemt hij onbegrijpelijk. ,,Het zag daar blauw van de politie. Toen ze zich klemreden, heb ik een rondje van dienders laten leggen, met een buitenring van collega's om te voorkomen dat ze zouden ontsnappen. Het liep als een geoliede machine.''

Bron: AD 
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Joepie1958 op 04 november, 2007, 16:40:41
quote:Benni's achtervolging eindigde toen de koppelingskabel van zijn motor knapte.
Dan was ik toch zonder koppeling verdergegaan, kwestie van met gevoel schakelen, of leren ze dat niet op de pliessie-motor-agenten-rij-opleiding :oops:
verder... :worship-cool: :worship-cool: :worship-cool:
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 20 november, 2007, 18:57:02
de Rukkende Rijder :rofl: (lijkt wel een titel voor een nw suske en wiske boekje)

Citeer"In Renswoude is gistermiddag een aparte man gesignaleerd op een rode motorfiets. Een vrouwelijke getuige zag de man rondrijden in de buurt van haar huis toen ze haar woning verliet. Toen ze twee uur later weer bij haar huis aankwam, stond de motorrijder in haar achtertuin met een hand in zijn broek. Verder vroeg de man in het Engels of de vrouw de deur wilde opendoen. De vrouw weigerde dat te doen en de man ging er vervolgens vandoor op zijn motor. Na ongeveer een tiental minuten was de man echter alweer terug in de tuin. Ook dit maal had hij een hand in zijn broek om zijn zwengel te entertainen. Toen de vrouw de politie belde koos de man opnieuw het hazenpad. De politie heeft de motorrijder nog niet kunnen opsporen."
Aldus NieuwNieuws.
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: @Nippon op 21 november, 2007, 15:48:35
misschien was z'n stoma lek  :mrgreen:
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: karz op 21 november, 2007, 16:04:08
Citaat van: BoxerQ op 21 november, 2007, 15:48:35
misschien was z'n stoma lek  :mrgreen:
:schater:
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: QuattroFrits op 21 november, 2007, 17:20:15
Last van zak-ratten ??  :roll:
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 18 december, 2007, 10:05:42
CiteerMelandri over de Desmisedici

Na de laatste training in Jerez had Marco Melandri wat moeite om zich aan te passen aan de Desmosedici. " De motor is heel anders dan wat ik gewend ben het afgelopen jaar, maar met veel potentieel. Het frame is erg stijf, maar de vermogens afgifte is erg verschillend en aggresief in vergelijk met de andere motoren waarmee ik gereden heb. Het punt waar het vermogen inkomt is moeilijk te bepalen, en dat is belangrijk om te weten wanneer je diep in een bocht ligt en het gas moet erop" . Dit is wat ook Capirossi eerder aangaf. " Maar voor mezelf is het nog moeilijk een goed gevoel te krijgen met de voorzijde van de Ducati. Waarschijnlijk ligt het aan mij en verplaats ik me nog te veel, waardoor ik het gevoel niet goed te pakken krijg. Het is belangrijk dat we veel gaan trainen, waardoor ik de motor goed leer kennen en de motor aan mij kan worden aangepast" aldus Melandri

motosport.nl
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 19 december, 2007, 08:26:02
BRUSSEL - In België lopen motorrijders meer kans om het leven te laten in het verkeer dan gemiddeld in Europa. Dat meldt de European Transport Safety Council (ETSC). In Europa heeft een motorrijder per gereden kilometer achttien keer meer kans om te sterven bij een verkeersongeval dan een autorijder.

Noorwegen, Zwitserland, Denemarken en Finland zijn de veiligste landen voor motorrijders, met gemiddeld tussen 30 en 45 doden per miljard gereden kilometers. Een tweede groep landen, waaronder Duitsland, Portugal, Oostenrijk, Zweden en Griekenland, blijft net onder het Europees gemiddelde van 86 verongelukte motorrijders per miljard gereden kilometers.

Spanje, Ierland, Nederland, Frankrijk, Groot-Brittannië, België, Estland en Polen tellen meer dan 86 doden, maar minder dan 200 per miljard gereden kilometers, terwijl in onder meer Hongarije, Tsjechië en Slovenië meer dan 200 doden te betreuren zijn.

De cijfers op basis waarvan de vergelijking gemaakt is, zijn wel niet voor elk land van hetzelfde jaar zijn. Voor het merendeel van de landen gaat het over 2006, terwijl het voor onder andere België om cijfers uit 2005 en voor Nederland uit 2000 gaat.

Bron: de standaard.be
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: karz op 19 december, 2007, 10:11:35
tsja :dunno:
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Motzippaldy op 19 december, 2007, 19:44:35
Wie rijdt nog motor in Noorwegen, Zwitserland, Denemarken en Finland  :mrgreen:
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Mounty op 19 december, 2007, 22:56:25
ik lees het toch goed he ??? per gereden kilometer...zal wel, hier word toch nog nauwelijks gereden, alleen nog een beetje filerollen...
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 13 januari, 2008, 19:36:35
Motoragent geknuffeld. 11 jan 2008 NIJMEGEN - Het gebeurt niet vaak dat agenten zomaar spontaan worden geknuffeld. Het overkwam motoragent Menno Mulder.

Vlak bij Zaltbommel liet hij een automobilist stoppen voor het niet dragen van de autogordel. Daar staat een boete van 75 euro op. Maar agenten strijden voor meer salaris en delen voor lichte overtredingen geen bekeuringen uit. De man was zo blij dat hij de beduusde agent stevig omhelsde. ,,Ik kreeg bijna een smakkerd. Dat moet toch niet al te vaak gebeuren anders ga ik toch maar weer schrijven", lacht de politieman.

bron de Gelderlander
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Herr Tod op 13 januari, 2008, 20:52:14
Schending van de openbare zeden? :-X
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: QuattroFrits op 13 januari, 2008, 22:39:12
Ongewenste intimiteiten.
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: B-Witch op 24 januari, 2008, 12:29:22
Man toert naakt rond op Motor

Een motorrijder die door het Amerikaanse stadje West Frankfort in Illinois reed,houdt ervan om de wind langs zijn blote lichaam te voelen. Helaas voor hem is niet iedereen daar blij mee. De naakte motorrijder werd maandag gearresteerd, nadat de politie klachten kreeg van verschillende vrouwen. De man verklaarde dat het niet zijn bedoeling was iemand te beledigen.



Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 12 februari, 2008, 20:19:14
door politie aangereden vrouw moet schade betalen

Politieagent zonder toestemming op busstrook. Een Britse vrouw die in Barcelona werd aangereden door een politieagent op een motor, moet de schade aan de motor betalen. Dat schrijft de Spaanse krant El Mundo vandaag op zijn website.

Toen de vrouw in 2006 de straat overstak, werd ze aangereden door de politieagent, die zonder toestemming op de busstrook reed. Bij het ongeval raakte de Britse lichtgewond. Nu, twee jaar later, heeft ze een rekening van 600 euro in de bus gekregen, voor de schade aan de motor.

Eerder was er al een gelijkaardige zaak, waarbij een chauffeur die een jongeman doodreed, eiste dat de ouders van het slachtoffer de schade aan zijn auto zou betalen. De zaak ontlokte toen zo veel protest, dat de man zijn eis introk. Afwachten nu of de Spaanse politie dat ook nog zal doen. (dpa/ka)

Bron: De Morgen 
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: B-Witch op 21 februari, 2008, 07:02:03
Johnny Knoxville bijna letterlijk ontmand

Mislukt eerbetoon aan Evel Knievel
Een stunt met een motor ging niet helemaal als gepland, met als gevolg dat Johnny 'Jackass' Knoxville de komende twee weken moet plassen via een zakje...

Zelf zegt Johnny over zijn ongeluk op zijn weblog: "Voor Travis Pastrana me een achteroversalto op een motor leerde, had hij me beter eerst kunnen leren motorrijden." Maar Johnny doet alles voor de kijkers: "Haha..het was niet zo'n fijne ervaring voor mij, maar des te beter voor de kijkers thuis. Ik ga er weer vandoor. Ik moet de plaszak op m'n been even gaan legen waar ik de komende twee weken nog mee rond moet zeulen totdat het 'zaakje' is geheeld." De stunt maakte deel uit van een eerbetoon aan de onlangs overleden stuntman Evel Knievel.
(http://hln.be/static/FOTO/pe/11/5/12/art_large_303897.jpg)

:shock:
(http://hln.be/static/FOTO/pe/10/4/11/large_303896.jpg)


Bron: De Telegraaf
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 21 februari, 2008, 07:33:44
 :-X :? :( aiaiaiaiaiaiaia ai auwa :shock:
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: B-Witch op 20 maart, 2008, 11:49:53
CiteerNieuwe motor gestolen bij inbraak

Onbekenden hebben dinsdagavond rond 23.15 uur ingebroken in een bedrijf aan de Australielaan in Maastricht-Airport en daarbij een nieuwe motor gestolen.
De dieven wisten de voor de zaak aangebrachte zogenaamde "rambeveiliging" te vernielen, waarna datzelfde ook gebeurde met een ruit van de zaak. Uit de zaak werd aan nieuwe, niet rijklare motor weggenomen. Deze motor, die sinds januari van dit jaar pas op de markt is en waarvan er nog maar enkelen zijn verkocht, had nog geen kenteken. Vorige week heeft men bij hetzelfde bedrijf geprobeerd in te breken.
De politie onderzoekt de inbraak.

bron: Politie Limburg Zuid
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: BMWhub op 20 maart, 2008, 13:10:19
Citaat van: Suzuki-Girl© op 20 maart, 2008, 11:49:53
CiteerNieuwe motor gestolen bij inbraak

Onbekenden hebben dinsdagavond rond 23.15 uur ingebroken in een bedrijf aan de Australielaan in Maastricht-Airport en daarbij een nieuwe motor gestolen.
De dieven wisten de voor de zaak aangebrachte zogenaamde "rambeveiliging" te vernielen, waarna datzelfde ook gebeurde met een ruit van de zaak. Uit de zaak werd aan nieuwe, niet rijklare motor weggenomen. Deze motor, die sinds januari van dit jaar pas op de markt is en waarvan er nog maar enkelen zijn verkocht, had nog geen kenteken. Vorige week heeft men bij hetzelfde bedrijf geprobeerd in te breken.
De politie onderzoekt de inbraak.

bron: Politie Limburg Zuid

klopt, het gaat over een R1200GS adventure
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: B-Witch op 30 april, 2008, 18:12:25
Motorrijder glijdt langs radar.

(http://blob.home.nl/feed/NL_HOME/NIEUWS/ARTIKEL/00370068.jpg)

DRIEBERGEN (ANP) - De politie heeft afgelopen zondag tijdens een controle op de A28 bij Staphorst een motorrijder geflitst die al glijdend met een snelheid van 137 kilometer per uur de radarpost passeerde. Dat heeft het Korps landelijke politiediensten dinsdag bekendgemaakt.

De 50-jarige motorrijder uit Amstelveen kneep bij het zien van de radarcontrole vol in zijn voorrem en kwam daarbij ten val en gleed langs de camera. De man hield aan zijn schuiver slechts een gebroken pols en een beschadigde hand over

bron: @home.nl
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: @Nippon op 30 april, 2008, 19:44:11



                                                                       :laughing49so:



je laten flitsen met 137km/u was toch goedkoper  :schater:

auw muk.... 50 jaar en nog zo stom  :roll:
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 30 juni, 2008, 19:03:07
zo kun je zien dat verstand niks met leeftijd de maken heeft: lees hieronder maar :rofl:

CiteerMotoragent gewond door niesbui

Een 51-jarige motoragent van de regiopolitie Groningen is vrijdagavond ter hoogte van Ermelo gewond geraakt. Hij ging onderuit met zijn motor omdat hij een niesbui kreeg, aldus een woordvoerder van de politie. ANP Photo

ERMELO (ANP) - Een 51-jarige motoragent van de regiopolitie Groningen is vrijdagavond ter hoogte van Ermelo gewond geraakt. Hij ging onderuit met zijn motor omdat hij een niesbui kreeg, aldus een woordvoerder van de politie.

De agent reed over de snelweg A28 in de richting Groningen. Hij wilde tanken en stuurde in de richting van een afrit. Op dat moment moest hij zo erg niezen, dat hij de wegberm in reed. Hij sloeg over de kop. Passanten hebben de agent eerste hulp verleend totdat de ambulance kwam die hem naar het ziekenhuis vervoerde

Bron de Gelderlander
.

:-X
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: QuattroFrits op 30 juni, 2008, 19:21:55
Citaat van: Dwars® op 30 juni, 2008, 19:03:07
zo kun je zien dat verstand niks met leeftijd de maken heeft: lees hieronder maar :rofl:

CiteerMotoragent gewond door niesbui

Een 51-jarige motoragent van de regiopolitie Groningen is vrijdagavond ter hoogte van Ermelo gewond geraakt. Hij ging onderuit met zijn motor omdat hij een niesbui kreeg, aldus een woordvoerder van de politie. ANP Photo

ERMELO (ANP) - Een 51-jarige motoragent van de regiopolitie Groningen is vrijdagavond ter hoogte van Ermelo gewond geraakt. Hij ging onderuit met zijn motor omdat hij een niesbui kreeg, aldus een woordvoerder van de politie.

De agent reed over de snelweg A28 in de richting Groningen. Hij wilde tanken en stuurde in de richting van een afrit. Op dat moment moest hij zo erg niezen, dat hij de wegberm in reed. Hij sloeg over de kop. Passanten hebben de agent eerste hulp verleend totdat de ambulance kwam die hem naar het ziekenhuis vervoerde

Bron de Gelderlander
.

:-X

En ze krijgen nog wel zo'n goede rijopleiding, volgens Koos Spee tenminste, stelt dus ook niets voor.  ;)
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 30 juni, 2008, 19:41:23
nie om te stjeuke Frits, maar pliessie manne zijn soms net gewone stervelingen en rijden net zo goed of beroerd als de rest: en ik heb met vele gekoetscht en er ook diverse opgeraapt :-X:  :yes6rs:  de mannen vd KLPD zijn daarentegen een uitzondering op de local "sherrifs" hiero die maar af en toe op de brommert mogen, daar zij veel ervaring door weer en wind meebrengen: maar ook een arrogantie die af en toe ook niet goed voor hun eigen gezondheid is :yes6rs:: EN als je ze dan voor stjomme sukkel uitmaakt worden ze ook nog boos ook :rofl: zelf meegemaakt tijdens de AGR, ikke met de dokter achterop, gaat zo'n maloot vd klpd midden in een bocht aan de linkerweghelft stilstaan met z'n pan-euro zonder in zijn spiegels te kijken. en ik met meer geluk dan verstand kon um ternauwernood ontwijken, noemde um stomme sukkel of zoiets :rofl: tjsa het floepte er zo uit en toen wou ie me na de wedstrijd nog een bon bezorgen wegens belediging, want hij kwam me uiteraard achterna. Ik zei dat jij een motor mag besturen vind ik ook een belediging voor motorrijders: kheb er toen niks meer van gehoord.  Bedoel als het een ploegleiderauto was geweest of sterker nog de ambulancebus had ie het wss nooit kunnen navertellen. Denk dat die man zich naderhand ook gerealiseerd had dat ie fout zat/stond en dat ik er daarom niets meer van gehoord had. (of ie kon me niet vinden in de drukte :mrgreen:

hier nog een foto van die dag uit de oude doos :cool:
(http://img165.imageshack.us/img165/4761/amstelhubqn5.jpg) (http://imageshack.us)
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Joepie1958 op 30 juni, 2008, 19:47:32
Niet om te sjteuke Hub, maar voor de zekerheid hadden ze JOU wel de dokter maar alvast meegegeven :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: QuattroFrits op 30 juni, 2008, 19:49:45
Citaat van: Joepie1958 op 30 juni, 2008, 19:47:32
Niet om te sjteuke Hub, maar voor de zekerheid hadden ze JOU wel de dokter maar alvast meegegeven :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Vorbeugen ist besser als buhmsen.   (oder so etwas.)
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 30 juni, 2008, 19:56:18
was ook nog dat jaar dat alle voertuigen (dus ook brommerts) werden "ontsmet" voor vertrek ivm de "varkenspest" :rofl: zou het mss daarmee samen hangen?
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Joepie1958 op 01 juli, 2008, 16:08:11
heb je die injectie dan niet gevoeld onder het rijden :oops:
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 28 januari, 2009, 11:51:49
CiteerBon voor Nep-verkeersregelaar
Een 36-jarige motorrijder uit IJmuiden heeft zijn motor zodanig uitgerust dat hij als nep-verkeersregelaar de files voorbij kan rijden, maar dinsdag werd hij gesnapt. De man reed ter hoogte van Breukelen op zijn motor in opvallende uitvoering over de vluchtstrook van de A2 richting Utrecht. Hij voerde daarbij gele flitslichten en een oranje zwaailamp. De flitslichten zaten in de richtingaanwijzers die om en om aan- en uitgingen.

Aan de verkeerspolitie, die hem van de weg haalde, vertelde de motorrijder dat hij onderweg was naar Limburg en omdat het zo druk was, wilde hij even voor aan de file kijken of er iets gebeurd was. De politie heeft hem bekeurd voor het zich voordoen als verkeersregelaar

Bron: Telegraaf

:rofl: wat een sukkelaar
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Gassie op 28 januari, 2009, 12:20:28
Citaat van: Dwars® op 28 januari, 2009, 11:51:49
CiteerBon voor Nep-verkeersregelaar
Een 36-jarige motorrijder uit IJmuiden heeft zijn motor zodanig uitgerust dat hij als nep-verkeersregelaar de files voorbij kan rijden, maar dinsdag werd hij gesnapt. De man reed ter hoogte van Breukelen op zijn motor in opvallende uitvoering over de vluchtstrook van de A2 richting Utrecht. Hij voerde daarbij gele flitslichten en een oranje zwaailamp. De flitslichten zaten in de richtingaanwijzers die om en om aan- en uitgingen.

Aan de verkeerspolitie, die hem van de weg haalde, vertelde de motorrijder dat hij onderweg was naar Limburg en omdat het zo druk was, wilde hij even voor aan de file kijken of er iets gebeurd was. De politie heeft hem bekeurd voor het zich voordoen als verkeersregelaar

Bron: Telegraaf

:rofl: wat een sukkelaar
kan zijn maar als ie dat elke dag doet staat ie wel nooit in de file
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: @Nippon op 28 januari, 2009, 12:37:18
Citaat van: Gassie op 28 januari, 2009, 12:20:28
Citaat van: Dwars® op 28 januari, 2009, 11:51:49
CiteerBon voor Nep-verkeersregelaar
Een 36-jarige motorrijder uit IJmuiden heeft zijn motor zodanig uitgerust dat hij als nep-verkeersregelaar de files voorbij kan rijden, maar dinsdag werd hij gesnapt. De man reed ter hoogte van Breukelen op zijn motor in opvallende uitvoering over de vluchtstrook van de A2 richting Utrecht. Hij voerde daarbij gele flitslichten en een oranje zwaailamp. De flitslichten zaten in de richtingaanwijzers die om en om aan- en uitgingen.

Aan de verkeerspolitie, die hem van de weg haalde, vertelde de motorrijder dat hij onderweg was naar Limburg en omdat het zo druk was, wilde hij even voor aan de file kijken of er iets gebeurd was. De politie heeft hem bekeurd voor het zich voordoen als verkeersregelaar

Bron: Telegraaf

:rofl: wat een sukkelaar
kan zijn maar als ie dat elke dag doet staat ie wel nooit in de file

sinds wanneer staan motorrijders in de file   :confused:

'n file is wat voor 't klootjesvolk  :lol:
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Biene op 28 januari, 2009, 17:56:23
Nou ik stond helaas met mijn motor al eens in de file  :yes6rs: :evil: was vlak bij eindhoven en daar lag een vrachtwagen helemaal dwars op de snelweg  :?  Was wel na 30 min ofzo lijkend op een bikertrefpunt, vooraan met al die motorrijders die aan de file voorbij wilden rijden. Voor de vrachtwagenchauffeur was het minder want hij kon niet naar buiten en zat in total 3 uur te wachten voordat hij weer vrij was en het was die dag heeeeel erg heet. :?
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Joepie1958 op 29 januari, 2009, 21:07:05
Soms kom je ook als motorrijder niet door de file, zo heb ik een aantal jaren geleden (toen mijn vrienden van Vinkenslag zonodig de A2 bij Maastricht moesten blokkeren) samen met een collega-motorrijder die bij R.W.S. werkt kruip door, sluip door moeten doen op de Meersenerweg, soms over het fietspad, soms over de parallelweg, maar wij waren wel uren eerder op ons werk dan de koek-blikkers, en de Heren van de politie hadden het veel te druk om op zulke kleinigheden te letten :mrgreen:
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: karz op 30 januari, 2009, 07:35:50
Als ik in de file sta met de motor , dan komt dat door tupperware of apenhangers voor me die niet door durven..
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Herr Tod op 30 januari, 2009, 14:58:03
Ja dat is echt erg... zo'n sukkel had ik eens voor me... terwijl mijn achteras los zat omdat een lager naar de klote was gelopen. Typisch geval van zet dat ding aan de kant en ga lopen :roll: Het komt ook nooit in ze op om dan opzij te gaan, zelfs niet als er ondertussen al een hele rij motoren achter ze zit :?
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 30 januari, 2009, 15:01:50
daarom heb ik een dubbele luchthoorn gemonteerd  :yes6rs:; voor doven en slechhorenden  :mrgreen:
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 06 mei, 2010, 07:07:33
kick
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Busaberke op 31 mei, 2010, 19:47:19
De politie heeft zaterdagmiddag op de N50 bij Ens in de Noordoostpolder een motorrijder aangehouden die met snelheden van meer dan 200 kilometer per uur over de A6 scheurde. De motor was niet voorzien van een kenteken en de 18-jarige rijder droeg geen helm, maar een bivakmuts. Dat heeft de politie zondag laten weten.

Twee motoragenten gaven de man bij Emmeloord een stopteken, maar dat werd genegeerd. De man ging er vandoor, negeerde vervolgens ook een rood verkeerslicht en haalde rechts in via de vluchtstrook. Op de N50 bij Ens ging de motorrijder onderuit. Hij probeerde te voet te ontkomen, maar werd na een korte achtervolging ingerekend.

De man, een 18-jarige inwoner van Utrecht, had de motor nog geen uur eerder in Almere aangeschaft en was alleen in het bezit van een bromfietsrijbewijs. Dat papiertje werd, evenals de motor, in beslag genomen.

Bron: ANP

Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 01 juni, 2010, 18:21:29
Inval bij motorcafé Haelen

Een arrestatieteam heeft dinsdagochtend een inval gedaan bij motorcafé Harley's in Haelen. Een persoon werd gearresteerd wegens verboden wapenbezit. Er werden een vuurwapen en enkele nepwapens in beslag genomen.

Het bikercafé werd doorzocht op de aanwezigheid van softdrugs, zo maakte een woordvoerder van Justitie bekend. Het vermoeden bestaat dat er gehandeld wordt in softdrugs, zo lichtte de zegsman toe. Softdrugs werden zover bekend niet aangetroffen. Wel vond de politie enkele attributen die gebruikt worden bij softdrugshandel. De operatie staat onder leiding van een officier van justitie. In totaal waren twintig personen betrokken bij de inval. Het gaat onder anderen om een arrestatieeenheid van de politie van tien man, een officier van justitie en een medewerker van de belastingdienst
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: De Sjeng op 01 juni, 2010, 19:12:31
Citaat van: Dwars® op 01 juni, 2010, 18:21:29
Inval bij motorcafé Haelen

Een arrestatieteam heeft dinsdagochtend een inval gedaan bij motorcafé Harley's in Haelen. Een persoon werd gearresteerd wegens verboden wapenbezit. Er werden een vuurwapen en enkele nepwapens in beslag genomen.

Het bikercafé werd doorzocht op de aanwezigheid van softdrugs, zo maakte een woordvoerder van Justitie bekend. Het vermoeden bestaat dat er gehandeld wordt in softdrugs, zo lichtte de zegsman toe. Softdrugs werden zover bekend niet aangetroffen. Wel vond de politie enkele attributen die gebruikt worden bij softdrugshandel. De operatie staat onder leiding van een officier van justitie. In totaal waren twintig personen betrokken bij de inval. Het gaat onder anderen om een arrestatieeenheid van de politie van tien man, een officier van justitie en een medewerker van de belastingdienst


Nix mis mee.... allemaal aardige jongens.  :yes6rs:
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Joepie1958 op 01 juni, 2010, 19:54:14
bedoel je het arrestatieteam of die lui van de belastingdienst :(
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: HD4ever op 01 juni, 2010, 20:23:03
Citaat van: Dwars® op 01 juni, 2010, 18:21:29Inval bij motorcafé Haelen

Vanmorgen vroeg, hoorde ik het al van iemand die er net voorbij was gereden en had gezien, dat ze met veel pliesie, getooid met bivakmutsen uit de overval wagens sprongen, voorzien van geweren en honden, en binnenvielen in het cafeke. Het was dus, zoals normaal bij onze overheid, weer zwaar overkill.  :mrgreen:

Tis gewoon een leuk kroegje met een gezellig terras voor motorvolk. :spit:

Volgens mij kijken de mannen in blauw echt teveel naar Amerikaanse politie programma's! :yawn:
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: De Sjeng op 02 juni, 2010, 04:24:04
Citaat van: Joepie1958 op 01 juni, 2010, 19:54:14
bedoel je het arrestatieteam of die lui van de belastingdienst

Nee!! die niet. Mogen voor mij beiden op een lekke boot en........
Ook een snugger moment om zoiets te plannen... de meeste "illigale" activiteiten nemen namelijk plaats op dinsdag ochtend om 8.00u

Citaat van: HD4ever op 01 juni, 2010, 20:23:03

Tis gewoon een leuk kroegje met een gezellig terras voor motorvolk. :spit:

Volgens mij kijken de mannen in blauw echt teveel naar Amerikaanse politie programma's! :yawn:


Idd  :yes6rs:
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Steefke™ op 02 juni, 2010, 19:34:32
S'morgens vroeg :schater: Om dat tijdstip zul je zeker iemand aantreffen. En ik maar denken dat de cafe's pas in de middag open gaan :yawn: Verboden wapenbezit, een mes is al een verboden wapen als het maar ff iets te lang is. Je mag tegenwoordig niet eens meer een sinasappeltje schillen bij het ontbijt. :evil:
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: QuattroFrits op 02 juni, 2010, 19:42:33
Citaat van: Steefke™ op 02 juni, 2010, 19:34:32
S'morgens vroeg :schater: Om dat tijdstip zul je zeker iemand aantreffen. En ik maar denken dat de cafe's pas in de middag open gaan :yawn: Verboden wapenbezit, een mes is al een verboden wapen als het maar ff iets te lang is. Je mag tegenwoordig niet eens meer een sinasappeltje schillen bij het ontbijt. :evil:

Wat denk je dan van een doodeenvoudige schroevendraaier die binnen handbereik in de auto ligt, een wapen.
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: SuzukiLimburg op 03 juni, 2010, 21:42:38
Als ze alle wapens gaan verbieden, dan moeten ze mijn handen gaan afhakken, want die mag ik dan ook niet meer gebruiken  :mrgreen:
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Varaderos op 04 juni, 2010, 12:33:31
Als je een honkbalknuppel bezit, en je ziet niet op honkbal, dan is het een wapen.
Hang je er echter een sleutel aan, dan is het ineens een (grote) sleutelhanger (Tip van oom agent aan café baas)  :yes6rs:
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: @Nippon op 04 juni, 2010, 18:03:38
vroeger had ik zoiets in de servicewagen liggen  :mrgreen:


(http://www.gereedschapkopen.nl/data/3388-spit-pulsa-700p-schiethamer-actie-tijdelijk-van-879-voor-599-.jpg)

Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Mixfighter op 04 juni, 2010, 20:44:18
Wapens Wapens...niet nodig

Gwoon 1x per week wat Krav Maga Trainen  (http://www.youtube.com/watch?v=tNUQdtTkGBo)

Ik weet nog wel een adresje   :mrgreen:
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Gassie op 04 juni, 2010, 22:01:52
Citaat van: Mixfighter op 04 juni, 2010, 20:44:18
Wapens Wapens...niet nodig

Gwoon 1x per week wat Krav Maga Trainen  (http://www.youtube.com/watch?v=tNUQdtTkGBo)

Ik weet nog wel een adresje   :mrgreen:
o ja waar ga jij dan
ik doe het nl ook beoefenen 1x per week
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Mixfighter op 05 juni, 2010, 09:57:17
Een goede vriend van mij geeft dat in Limburg.. Israelische ex Officier.
G-Safe heet het bij hem geloof ik nu.. Allez ,,, ik heb dat een jaartje of 2 gedaan,, bij gebrek aan tijd doe ik alleen nog MMA en BJJ at the moment

Krav Maga is wel heeeeel leuk om te doen,, easy2 learn but hard2 forget
Ent is GEEN sport he,zoals ik wel eens hoor  :mrgreen:

Zijn opleiding had hij bij onderstaande school in Jerusalem,,op dit moment worden er nog vaak excursies geregeld naar Israel om een weekje of zo te trainen in combinatie met vakantie.
Verder komt Itay Gil af en toe naar NL

http://www.youtube.com/watch?v=KM7hGnW6rhA&feature=related

Er zijn veel soorten Krav Maga
Wat jullie trainen is Civiel maar je hebt ook Militairy of BodyGuard

http://www.youtube.com/watch?v=4HZv27OVmlY&feature=related
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Gassie op 05 juni, 2010, 12:29:59
Citaat van: Mixfighter op 05 juni, 2010, 09:57:17
Een goede vriend van mij geeft dat in Limburg.. Israelische ex Officier.
G-Safe heet het bij hem geloof ik nu.. Allez ,,, ik heb dat een jaartje of 2 gedaan,, bij gebrek aan tijd doe ik alleen nog MMA en BJJ at the moment

Krav Maga is wel heeeeel leuk om te doen,, easy2 learn but hard2 forget
Ent is GEEN sport he,zoals ik wel eens hoor  :mrgreen:

Zijn opleiding had hij bij onderstaande school in Jerusalem,,op dit moment worden er nog vaak excursies geregeld naar Israel om een weekje of zo te trainen in combinatie met vakantie.
Verder komt Itay Gil af en toe naar NL

http://www.youtube.com/watch?v=KM7hGnW6rhA&feature=related

Er zijn veel soorten Krav Maga
Wat jullie trainen is Civiel maar je hebt ook Militairy of BodyGuard

http://www.youtube.com/watch?v=4HZv27OVmlY&feature=related
je bedoelt gabriél greenstein dan heb ik wel over gehoord..
ik doe het nu pas een 3 a 4 maanden
ik krijg les van servee honee denk dat je die ook wel kent heeft ook les gegeven bij g-safe
hij is ook al in israel geweest en heeft les gehad van ital guy
heeft nu laatst weer een seminair bijgewoond in eindhoven
inderdaad leuke "sport" zodra je zweet vind ik het een sport  :D :D
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Mixfighter op 05 juni, 2010, 14:38:24
Servee..De ambulancier? Doe maar de groetjes dan  :yes6rs:
Zeg maar dat ie eens moet komen om zijn mini-tattoo bij te maken  :mrgreen:

Ik heb het idd over Gabriel ;)
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 10 juni, 2010, 18:40:41
CiteerTwee fabrieken van Honda Motor in China liggen woensdag stil, omdat er bij een belangrijke toeleverancier van het Japanse bedrijf gestaakt wordt. De staking duurt inmiddels drie dagen. Dat is erg lang voor Chinese begrippen; meestal grijpt de overheid bij dergelijke acties snel in om sociale onrust te voorkomen.

Een woordvoerster van Honda meldde woensdag dat de fabrieken dicht blijven. Zij sprak daarmee eerdere berichten van de Chinese staatsmedia tegen, die zeiden dat het conflict inmiddels is opgelost.

Bij de fabriek waar gestaakt wordt zijn ongeveer 500 arbeiders in dienst. Het bedrijf is een joint venture van een dochtermaatschappij van Honda en een Taiwanees bedrijf. De acties begonnen kort nadat medewerkers bij een andere toeleverancier van Honda via een staking succesvol een loonsverhoging van 24 procent hadden bedongen
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: QuattroFrits op 10 juni, 2010, 20:03:02
Citaat van: Dwars® op 10 juni, 2010, 18:40:41
Citeersuccesvol een loonsverhoging van 24 procent hadden bedongen

Die wil ik ook nog wel.
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: d'r Blieje op 10 juni, 2010, 20:12:43
Citaat van: QuattroFrits op 10 juni, 2010, 20:03:02
Citaat van: Dwars® op 10 juni, 2010, 18:40:41
Citeersuccesvol een loonsverhoging van 24 procent hadden bedongen

Die wil ik ook nog wel.

Maar dan ook hun loon en sociale voorzieningen!
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: QuattroFrits op 10 juni, 2010, 21:03:42
Citaat van: d'r Blieje op 10 juni, 2010, 20:12:43
Citaat van: QuattroFrits op 10 juni, 2010, 20:03:02
Citaat van: Dwars® op 10 juni, 2010, 18:40:41
Citeersuccesvol een loonsverhoging van 24 procent hadden bedongen

Die wil ik ook nog wel.

Maar dan ook hun loon en sociale voorzieningen!

Dat staat nergens en vraag en hoef ik ook niet
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: SuzukiLimburg op 11 juni, 2010, 08:11:40
Het loon in China is op de meeste plaatsen net genoeg om hier een broodje Kebap te halen. Echter de sociale voorzieningen zijn er echt wel beter als hier (communisme.... :roll:) Fabrieksarbeiders wonen vaak in huizen op fabrieksterrein, waar voor de rest ook alles voorhanden is. En bedrijven zorgen ook nog vaak voor een echtgenot(e) voor hun arbeiders om ze zo tevreden te houden. (En dat lukt blijkbaar steeds minder goed)
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Mixfighter op 11 juni, 2010, 16:56:56
Volgens mij dwalen we volledig af  :-X
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: DeWitte op 12 juni, 2010, 07:12:28
pareren met nieuws dan?

interview met Rossi :cool:

CiteerQ & A met Valentino Rossi op zijn vrijlating uit het ziekenhuis

1. Vale, eerste vraag: hoe gaat het met je en heb je nog steeds pijn?
VR: "Het positieve is dat het ergste voorbij is en dat de twee operaties goed verlopen zijn, dus alles is nu oké. Ik verwacht nu wel een moeilijke periode, waarin ik bewust moeten blijvenvan het risico van infectie en dat ik het been constant omhoog moet blijven houden. Daarna zal er een tweede belangrijke periode komen, als ik in staat zal zijn om mijn revalidatie te beginnen en met ondersteuning voor mijn been zal beginnen met lopen op krukken."
2. Dr Buzzi sprak over een revalidatieperiode van ongeveer vijf of zes maanden, wat denk je zelf?
VR: "Het is logisch dat Dr Buzzi zeer voorzichtig is met zijn prognose. Ik wil gewoon dat het geneest, dat is het enige waarin ik nu geïnteresseerd ben. Of ik nou vier races of zes races moet missen maakt geen verschil. De mooiste tijd om terug te keren zou Brno zijn, maar dat hoeft zeker niet zo te gaan."

3. Herinner je je het ongeval?
VR: "Ik herinner me alles perfect. Ik viel niet op mijn hoofd en ik heb niets anders geraakt. De airbag in mijn pak heeft heel goed gewerkt, mijn helm was maar een beetje gekrast. Ik heb geen enkele blauwe plek! Het probleem was dat ik op mijn been landde, waarop die vast kwam te zitten onder mijn lichaam. Als ik op mijn rug geland was zou het anders gegaan zijn.
Ik reed met een nieuwe band en ik had pas twee ronden gereden, toen ben ik wat langzamer gaan rijden omdat ik Barbera achter me had. Toen ik terug kwam op de racelijn kwam Pedrosa eraan. Ik wilde geen probleem veroorzaken zodat ik weer opzij ging. Toen ik daarna weer op het gas ging gebeurde het allemaal heel plotseling en onverwacht. Zeven seconden langzamer rijden waren genoeg om de temperatuur van de band drastisch omlaag te brengen. Ik maakte die fout."

4. Wie zou je willen bedanken?
VR: "Allereerst wil ik professor Buzzi van de CTO Careggi in Florence en al zijn personeel bedanken, want zij waren briljant. Gelukkig gebeurde het op Mugello, wat betekende dat ik niet ver van Careggi was, daar had ik veel geluk mee. Ik wil ook iedereen en alle verpleegkundigen in Careggi bedanken omdat ze me zo goed behandeld hebben. Dan zijn er nog het personeel van de Clinica Mobile, de marshals en veiligheidsmensen op het circuit van Mugello. Tot slot een grote "hello" en bijzondere dank aan alle fans want nooit, zelfs geen seconde, hebben ze hun liefde en ondersteuning niet getoond. De berichten die ik zondag op de televisie vanaf het circuit zag waren prachtig."

5. Is er sinds de crash ooit een moment geweest dat je dacht "ik stop met racen"?
VR: "Geloof me, ik ben nooit bang geweest. Ik was wel een beetje geschrokken toen ik mijn been zag, ja ... maar het ergste ervan vind ik dat ik een aantal races moet missen! Ik zal alle tijd nemen die ervoor nodig is en zeker geen domme dingen doen. Ik wil wel snel terugkomen, maar alleen als mijn toestand dat toestaat. Ik weet dat ik volgend jaar een motor zal hebben, ik hoef me dan ook niet te haasten om iets te bewijzen. Ik zal misschien maar vier races hoeven te missen, maar ik zou nog steeds niet terug kunnen komen om het kampioenschap te winnen. Het is beter om voorzichtig te zijn, de revalidatie op de beste manier af te ronden en dan terug te komen om nog vele jaren te kunnen racen. Ik heb van een aantal andere sporters, heel veel zelfs, gehoord die hetzelfde probleem als ik hadden. Een voorbeeld daarvan; ik werd gebeld door Mark Webber, hij heeft net als ik een open botbreuk van het rechterbeen gehad. Hij vertelde me dat ik heel geduldig moet zijn en dat ik een lastige tijd zou hebben, maar dat dan uiteindelijk volledig herstel gegarandeerd is."

6. Nu heb je de tijd om thuis uit te rusten en na te denken ...
VR: "Ja, ik heb nu veel tijd thuis om uit te rusten, te herstellen en na te denken. Als eerste wil ik deze tijd gebruiken om wat dingen aan te pakken. Ik wil mijn Engels verbeteren, iets nieuws leren, veel lezen. Kortom, ik wil mijzelf verbeteren en leren. Dit zal ik dan ook zeker doen. Als je vraag doelt op 2011, dit incident zal mijn keuzes voor volgend jaar op geen enkele wijze beïnvloeden. Afgelopen zaterdag is er daarin niets veranderd, Ik heb er alleen dat gebroken been bij gekregen! Het resultaat van 2010 zou dus toch al niet van invloed zijn geweest op mijn beslissingen voor de toekomst."

7. Zal je tijdens je gedwongen rust ook werken aan je gewonde schouder?
VR: "Absoluut. Dit is een van de weinige positieve kanten van deze hele situatie; eindelijk kan ik werken aan het herstel van die schouder, zonder haast, zonder operaties en zonder races. Vanaf morgen zal ik liggend op mijn bed opnieuw oefeningen gaan doen, ik ben ervan overtuigd dat wanneer ik terugkom mijn schouder dan ook weer helemaal in orde zal zijn. Als ik straks terugkom zal ik in topvorm zijn, al betekent dat niet dat ik dan meteen kan winnen. Wanneer je terugkeert na een gedwongen pauze moet je niet alleen denken aan het lichaam, maar ook aan de geest. Ik zal dan ook niet in staat om terug te komen en onmiddellijk weer te winnen."

bron motorklik
Titel: Re: Opzienbarend motorgerelateerd nieuws
Bericht door: Steefke™ op 12 juni, 2010, 21:44:36
 :worship-cool: :worship-cool: