Hoofdmenu

Joey Litjens

Gestart door Joepie1958, 29 mei, 2009, 16:49:11

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Joepie1958

Jezus, zojuist op de radio gehoord dat de race carriere van Joey ten einde is, na zijn val verleden week kan hij zijn rechterarm niet of bijna niet meer bewegen :cry:
Joey en hele aanhang, heel veel sterkte :shock:
Motorrijden? Je moet maar gek zijn
Lid van de B.T.A.

crazy j

dit is een persbericht ( of hoe je het moet noemen) dat ik via hyves kreeg omdat ik lid ben van de joey litjens fan hyves.Tijdens een vrije training voor de ONK wedstrijd op het circuit van Hengelo (gld) is vd Heyden motors Yamaha coureur Joey Litjens op donderdag 21 mei 2009 hard ten val gekomen.

Na onderzoek in het Slingeland ziekenhuis in Doetinchem is Joey overgebracht naar het Viecurie ziekenhuis in Venlo waar hij enkele dagen verbleef om de zwelling in zijn schouder minder te laten worden. Woensdag is Joey overgebracht naar het Academisch ziekenhuis in Leiden waar hij verder werd onderzocht en gisteren is geopereerd aan zijn schouder.

De gecompliceerde operatie die werd uitgevoerd door gespecialiseerde zenuwartsen heeft in totaal ruim 14 uur in beslag genomen. Tijdens eerdere onderzoeken was duidelijk geworden dat vier van de vijf zenuwen die van zijn nek naar zijn schouder lopen waren beschadigd, tijdens de operatie werd duidelijk dat deze vier zenuwen, door de grote klap die zijn lichaam heeft gemaakt, ook los zijn geraakt van zijn ruggenwervel.

Twee zenuwleidingen zijn omgelegd in de hoop dat Joey meer gevoel terugkrijgt in zijn arm. Omdat de vijfde zenuw nog wel vast zit aan zijn ruggenwervel kan Joey zijn vingers iets bewegen, of hij meer gevoel terugkrijgt in zijn arm kan nu nog niets over gezegd worden.

Doordat de zenuwen los zijn geraakt van zijn ruggenwervel en dit niet te herstellen is zal Joey geen kracht in zijn arm meer terugkrijgen en in de toekomst alleen nog op zijn arm kunnen steunen. Dit betekent dat de valpartij van Hemelvaartsdag 2009 ook het einde van zijn wegrace carrière betekent.

Mar Schouten, teameigenaar vd Heyden motors Yamaha Team: "We zijn allemaal sprakeloos. We wisten dat het een serieuze blessure was maar toch hadden we de hoop dat het uiteindelijk goed zou komen. Joey heeft in korte tijd bewezen bij Nederlands beste motorcoureurs van dit moment te horen, als je na slechts een paar wedstrijden in een nieuwe klasse al een ONK overwinning en EK podiumplaats achter je naam hebt staan mag je zeker zeggen dat men rekening met je kan houden. Dit nieuws maakt je wel even stil maar Joey is een vechter en dat is vooral wat hij nu moet blijven doen, vechten en niet opgeven."
living the life the way it comes

B-Witch

Zijn manager vertelde net op L1 radio dat Joey ongelooflijk veel geluk gehad heeft.
Hij dankt zijn leven aan ontzettend ontwikkelde en zeer goed afgetrainde spierpartijen in zijn nek/ schouders
Een ieder ander zou deze klap niet overleefd hebben volgens de doktoren...

Harde dobber voor Joey, zijn familie en team.
Ik wens hem dan ook alle beste en heel erg veel beterschap!!!!
You may own the bike, but the bike possesses you.

limbofighter

Komt weet een goede racer uit het zuiden ..gebeurd er weer zoiets :(
Flex lasapparaat hamer en beitel voor het bouwen van een fightertje