Pajic-Kawasaki jonkies rijden goed

Gestart door suzuki-girl, 14 augustus, 2006, 18:10:46

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

B-Witch

Pajic-Kawasaki jonkies rijden goed



De Rizla Racing Day, het jaarlijkse motor- en autosportspektakel, heeft mede door het prachtige weer vele tienduizenden toeschouwers naar het TT Circuit van Assen getrokken. Er werden drie wedstrijden voor motoren georganiseerd en in alle klassen was het Pajic-Kawasaki Racing Team van de partij.



Tijdens de trainingen ging het in alle klassen prima voor het groene team. In de wedstrijden blonken met name de jonkies Sam van Rens en Ronald ter Braake uit.

Op zaterdag zaten de trainingen door het drukke wedstrijdprogramma kort op elkaar. Tussen de trainingen was er dus geen tijd om aanpassingen aan de motoren door te voeren. De eerste training in de Supersport werd op een opdrogende baan verreden, de startopstelling moest dus in de 2e training gemaakt worden. Henk van de Lagemaat reed ijzersterk en trainde naar een fraaie 5e positie en moest alleen Arie Vos, 2 WK rijders en 1 IDM rijder voor laten gaan. Mile had wat moeite met de grip en trainde uiteindelijk naar een 15e plaats.

In de Superstock was het groen op de eerste 2 startposities. Ronald was met afstand de snelste en Sam pakte met fraai stuurwerk een onverwachte 2e positie. De gevolgen van de wespensteek die Ronald vorige week in de weg zat was dus geheel verdwenen.

De Dutch Superbike leverde net als de vorige wedstrijd wederom een 2e startpositie op voor Arno Visscher op slechts één tiende achter de koploper. De ZX-10 had met de qualifier precies de grip die nodig was. Mile deed het nodige testwerk en mocht op zondag vanaf de 28e positie vertrekken.

Op de oranje gekleurde tribune heerste een gezellig sfeertje toen de Dutch Supersport op zondag als eerste aan de start kwam. Helaas had Henk een matige start en hij kwam bij de eerste bocht, de Haarbocht, in het gedrang. Hierdoor was de aansluiting met de koplopers meteen verdwenen. Mile daarentegen was goed weg en had de aansluiting op het middenveld direct te pakken. Henk was vervolgens de gehele wedstrijd stevig aan het knokken met Jarno van der Marel. In de voorlaatste ronde nam Henk de 8e  plaats over met een mooie uitremactie in de GT-bocht. Tijdens de laatste ronde probeerde Jarno het bij Henk maar toen hij zag dat het net niet kon hield hij netjes in om Henk ongeschonden het rechte eind op te laten gaan. Mile had een zachte achterband gekozen om meer grip te hebben. Lang knokte hij om de 10e positie maar 5 ronden voor het einde was de band helemaal op. Met beheerst rijden zat er nog net een 13e plek in.

Daarna was de Superstock aan de beurt. Ronald pakte kopstart, Sam was iets minder weg met een 6e positie. In de 2e ronde verremde Ronald zich bij de Haarbocht en hij viel terug naar de 2e positie. Lang duurde dat niet want in de vierde ronde nam hij met een gave inhaalactie in de GT-bocht de kop weer over om die vervolgens niet meer af te geven. Sam was de gehele wedstrijd aan het knokken om de posities 3 tot en met 6. Hoe langer de wedstrijd duurde hoe meer Sam naar voren kwam. In de laatste ronde pakte hij met een gedurfde uitremactie in de Ruskenhoek de 3e plaats en wat men ook probeerde men kwam Sam niet meer voorbij. Het tweede podium binnen een week was een feit voor de jonge coureur uit Venlo.

De Superbike werd zoals verwacht een lastig verhaal. De grip met wedstrijdbanden is nog niet optimaal en dus het was heel hard werken voor Arno en Mile om al het vermogen op de weg te brengen. Arno zakte gedurende de wedstrijd iets terug maar kon de 10e plaats gemakkelijk vasthouden. Mile was met name op de rechte einden aan het slalommen en dus mensen aan het passeren. Uiteindelijk zat er net nog een puntje in met een 15e plaats.

Om 13.00 uur zaten de motorwedstrijden erop en werd het tijd voor de vierwielers. De materialen werden snel ingepakt want komend weekend staan de 2 volgende rondes van het ONK alweer op het programma. Dit keer niet op Assen maar op het uitdagende circuit van Spa Franchorchamps. Henk, Mile en Arno komen daar aan de start in de Supersport en Superbike. Er staat geen Superstock op het programma maar er bestaat een kans dat Ronald ter Braake wel gaat rijden in Spa Franchorchamps.

Op de site staan filmpjes van onze coureurs geschoten tijdens de Speed Trophy (vorige week) en de Rizla Racing Day: http://www.pajic-racing.nl/nederlands/pagfilmNL.htm                                                

Bron: Moto73/ Pajic Kawasaki Racing Team
You may own the bike, but the bike possesses you.