Overwinning Casey Stoner in Qatar

Gestart door DeWitte, 11 maart, 2007, 08:46:58

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

DeWitte

Overwinning Casey Stoner in Qatar



Start
Bij de start was het Valentino Rossi die de leiding pakte voor Casey Stoner, Toni Elias, Dani Pedrosa, Colin Edwards, Marco Melandri, John Hopkins en Nicky Hayden. lang duurde het niet want bij het opkomen van het rechte stuk kwam de snelle Ducati van Stoner er makkelijk voorbij. Wat volgde was een kat en muis spel van Stoner, Rossi en Pedrosa waarbij Rossi regelmatig even voorbij Stoner prikte maar elke keer wist Stoner er op het rechte stuk weer met het grootste gemak voorbij te komen. Pedrosa kwam een aantal keer uit de slipstream van Rossi maar een definitieve positiewinst werd niet gemaakt.

Aanlsuiting
Naarmate de race vorderde zagen we Toni Elias steeds verder terugzakken en ook nog even naast de baan komen. Loris Capirossi en John Hopkins kwamen in de loop van de race wat verder naar voren totdat de Capirossi in de zevende ronde onderuit ging. Hopkins wist aansluiting te krijgen bij de kopmannen en tijdelijk bestond de kopgroep uit vier man. Halverwege de race maakte Pedrosa een klein foutje waardoor Hopkins even de derde plaats pakte. Door het foutje van Pedrosa raakte het tweetal de aansluiting met Stoner en Rossi kwijt.

Zege
In de laatste ronde draaide Stoner het gas nog eens goed open, hij reed zelfs de snelste ronde, en wist daarmee een voorspong van 2,8 seconden op Rossi te creëren en zo zijn eerste MotoGP-overwinning te pakken.

Uitgevallen
Capirossi was niet de enige die onderuit ging, want vlak de crash van de Ducati-rijder gingen ook Randy de Puniet en Carlos Checa onderuit. Andrew Pitt kwam ook niet aan de finish maar dat was vanwege een defect.

Vergeten
Voor Colin Edwards en Nicky Hayden was dit een race om te vergeten. De beide Amerikanen kwamen niet uit de verf tijdens de race. Nu was de prestatie van Hayden gezien de problemen in de training misschien wel verwacht maar dat Edwards zo onzichtbaar zou zijn, was totaal onverwacht. Edwards werd uiteindelijk zesde achter Melandri terwijl Hayden als achtste over de streep kwam.

©Racesport.nl
Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away

Steefke™

mennnn wat heet stoner in der tank gebroeid he ging wie de brandweer :worship-cool:  the our of power 8)
Smells like rubber

Hakinnen

:rofl:  :rofl:  :rofl:  :rofl:

De Yamaha leup neet hel genog!!!!!!!!!! bie lange nao neet..  :)}

hahahaha...

Ducati Power!!!!!!!!!!!

De italianen zullen wel weer "de stiekume trukendoos" opengetrokken hebben...


[serieus mode]
Die yamaha komt wel in orde...het seizoen is nog lang..fixen ze wel...
Vrees meer voor de Honda's...Hayden was nergens en het leek erop dat Pedrosa zijn gewichtsvoordeel nog enigzins kon uitbuiten...

hoe dan ook..en ff afgezien van het feit dat ik absoluut voor Ducati ben...
Vindt het toch wel tof hoe deze betrekkelijk kleine Europese motorfabrikant met name het machtige honda te kakken heeft gezet ..
Zo lang als het duurt..

DeWitte

stiekume trukendoos als in "onreglementair" ?? :shock:

of

zou het niet gewoon een toevalstreffer kunnen wezen van Ducati? :mrgreen:
Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away

Schmetzke

Citaat van: "Dwars"
zou het niet gewoon een toevalstreffer kunnen wezen van Ducati? :mrgreen:

Ze hebben gewoon stiekum race-olie gebruikt ofzo  :yes6rs:

:)}

Hakinnen

Citaat van: "Dwars"stiekume trukendoos als in "onreglementair" ?? :shock:

of

zou het niet gewoon een toevalstreffer kunnen wezen van Ducati? :mrgreen:


"Stiekeme trukendoos" als in "Stiekume trukendoos" ..hjahaha..of dat onreglementair is ...is aan de veelal Italiaanse wedstrijdleiding..

Maar neen...tuurlijk niet....in de motoGP never nooit niet...er staat daar veel te veel geld en imago op het spel en het zijn allen "factory teams" ...
Als die de trucendoos opentrekken en het komt uit... zijn de gevolgen ook direct voor de factory..

Ik weet wel van vorig jaar uit de World Superbike en FIM-cup superstock een tweetal gevallen van "Italiaanse trukendoos"...uit zeer goed geinformeerde en zeer "dicht er bij zittende" Italiaanse bron vernomen..

- De MV Agusta's waren bijna oppermachtig in 2006 in de superstockklasse....."stock MV's" die GSX-R1000K6's met gemak achter zich lieten.....!  in theorie onmogelijk...in de praktijk wel...alez...
:roll:

- Tweede geval ga ik hier niet neerzetten..vertel ik je nog wel eens...das echt ne goeie bak..betreft world superbike en een Duc999F05 die onder het kuipwerk..... hahahahaha!

- En dan is er nog een voorbeeldje van een MV die in het WK endurance meedeed in 2002..MV1000F4...alleen ..in 2002 bestond er nog geen 1000MV officieel en stond er dus gewoon fijn MV 750F4 op de kuip!

Toevaltreffer van Ducati?
Nope..absoluut niet..
Ducati zit er goed bij in de motoGP..ze hebben vorig jaar een aantal overwinningen gepakt en in de laatste race reed ene Troy Bayliss het hele veld aan gort...
De nieuwe fiets schijnt op power onklopbaar te zijn volgens de insiders en aangezien ze bij Ducati een voortreffelijk magnetti-marelli injectiesysteem hebben en bovendien beschikken over het meest geavanceerde traction-control systeem van allemaal denk ik dat ze het goed voor elkaar hebben...ze krijgen al die power netjes gecontroleerd op het asfalt..en dat telt!
Zoals het er nu uitziet is de 800CC Duc de snelste van het veld...hoe het zit met de betrouwbaarheid is afwachten

het is nog veel te vroeg om na één enkele race al conclusies te kunnen trekken maar als je het gigantische snelheidsverschil op het rechte stuk zag denk ik dat Stoner het puur op Power heeft gewonnen..

Geef de Duc aan meneer Rossi en hij is waarschijnlijk halverwege het seizoen al Campione!

DeWitte

DUS Rossi aan de Ducati 8) : sowieso beter ne Itaksiaaner op ne Itaksiaan.
Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away

Desmo-devil

Desmo power rules again, ha ha.

Hakinnen

Citaat van: "Desmo-devil"Desmo power rules again, ha ha.

Yeah..jammer dat het geen twin is...   :wink:

overigens desmo..

zie dat jullie / jij  /  uwen madamme..openen op 15 maart...miljaar ..proficiat vast..

was jullie graag even succes komen wensen maar zit dan helaas in Goes de hele dag en zal pas laat weer in de camionette stappen richting limburg.