SBK Spektakel in Assen

Gestart door suzuki-girl, 30 april, 2007, 19:50:43

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

B-Witch

SBK: fantastisch spektakel in Assen

James Toseland heeft op het TT circuit van Assen de eerste manche van de Superbikeklasse gewonnen. De tweede manche van de dag werd gewonnen door Troy Bayliss na een fantastisch duel met Toseland. De GT-bocht zorgde voor een klassieke Assen-finish. In de stand om de wereldtitel vergrote Toseland zijn leiding.

1e manche:
Een kopgroep van zes man met daarin Toseland, Bayliss, Noriyuki Haga, Troy Corser, Lorenzo Lanzi en Ruben Xaus zorgde voor een vermalijke eerste race. Door de vele positie wisselingen was het niet duidelijk wie de sterkste zou zijn. Toseland en Bayliss leken wat weg te rijden, maar de Australische wereldkampioen zakte wat af en moest Haga en Xaus voorbij laten.

Toseland had een gaatje geslagen naar Haga die de Brit niet meer wist bij te halen. Al wheeliënd ging de Ten Kate Honda coureur over de finish. Haga werd keurig tweede op zijn Yamaha, Xaus zette zijn Ducati als laatste op het podium.

2e manche:
De tweede race op de zonovergoten Drenthse hei was er één om je vingers bij af te likken. Een schitterend duel tussen Bayliss en Toseland werd aan het Nederlandse publiek voorgeschoteld. Na de start wist Max Biaggi de leiding te nemen, echter de Italiaan ging bij de Strubben in de fout en moest een aantal plaatsen toegeven. Xaus ging in zowel de tweede en zesde ronde onderuit en wist de finish niet te bereiken.

Gedurende race ging het trio Haga, Bayliss en Toseland aan de leiding. In de tiende ronde moest Nitro Nori de strijd staken en zette zijn motor aan het einde van de Veenslang stil na een mechanisch defect. Daarna was het een zinderrende strijd tussen twee wereldkampioen in de SBK. De laatste ronden wisselden de heren constant van positie, kuip aan kuip gingen de twee coureurs de laatste ronde in.

Drie bochten voor het einde nam Toseland na een schitterende inhaalpoging de leiding. Met een kleine voorsprong ging de Honda-coureur op de Geert Timmer-bocht af. Bij het uitkomen van deze scherprechter was het Bayliss die de meeste snelheid op het asfalt legde. Kort voor de streep versloeg de Australiër op de Ducati Toseland en finishte met een minimale voorsprong van 0,009 seconde. Een klassieke Assen-finish zorgde wederom voor een schitterend slot van een fantastische racedag op het TT Circuit.

Stand wereldkampioenschap:
# Coureur Merk pnt.
1. James Toseland, Gbr Honda 196
2. Max Biaggi, Ita Suzuki 164
3. Noriyuki Haga, Jap Yamaha 144
4. Troy Bayliss, Aus Ducati 128
5. Troy Corser, Aus

bron: Sport One
You may own the bike, but the bike possesses you.

DeWitte

Biaggi toch op een verdienstelijke 2e plaats :?:  :roll:
Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away