Spekgladde wegen komende week door regen !!!!

Gestart door Menke, 05 mei, 2007, 10:34:55

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Menke

Een gewaarschuwd mens telt voor twee, dus bij deze:

Na een uitzonderlijk mooi voorjaar, waar wij motorrijders maar al te blij mee zijn geweest, komt Rijkswaterstaat met een waarschuwing voor komende week, als het volgens Erwin Krol gedaan is met het mooie weer. De lange droge periode maakt volgens Rijkswaterstaat dat bij regen de wegen erg glad kunnen zijn.

Door de lange droogte zal olie, rubber en ander vuil dat zich al die tijd heeft verzameld op het asfalt een zeer gladde laag op het asfalt vormen, waardoor de wegen in Nederland spekglad zullen zijn. Rijkswaterstaat waarschuwt voor de gladheid die kan ontstaan door deze combinatie van regen en vuilophoping en adviseert iedereen dan ook extra op hun snelheid en de afstand tot hun voorganger te letten.

Remweg
Vooral wij als motorrijders moeten ons ervan bewust zijn dat onze remweg langer wordt door de gladheid. Zodra de weersvoorspellingen aangeven dat op korte termijn regen te verwachten is, geeft Rijkswaterstaat waarschuwingen uit voor de gladheid. Dat gebeurt zo kort mogelijk voordat het gaat regenen, om het effect van de waarschuwing niet te laten wegebben. De waarschuwingen worden uitgegeven via de verkeersinformatie en de media.

Vuil
Ook vorig jaar zomer, toen in juli tijdens een droge periode plaatselijk weer eens neerslag viel, werden de wegen glad. Als het eenmaal flink heeft geregend, dan spoelt het vuil weg en zijn de problemen voorbij. Maar voordat het vuil is weggespoeld moet men dus rekening houden met gladheid.

Sinds 22 maart is er in Nederland geen neerslag van betekenis meer gevallen. Komende week verwacht het KNMI een normaler weertype voor deze tijd van het jaar en kan het weer gaan regenen. Vooral maandag en dinsdag wordt regen voorspeld.

DeWitte

klasse tip 8) idd om terdege rekening mee te houden :wink:
Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away