Hoofdmenu

GP China

Gestart door suzuki-girl, 05 mei, 2007, 15:30:12

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

B-Witch

CiteerValentino Rossi heeft tijdens de kwalificatie van de Grand Prix van China op overtuigende wijze de pole-position opgeëist. De voormalig wereldkampioen was bijna een seconde sneller dan John Hopkins. Met een tijd van 1.58,424 verbeterde de Italiaan ook het ronderecord dat op naam stond van Dani Pedrosa.

John Hopkins werd de tweede man op de grid, door in zijn laatste ronde van de zesde naar de tweede startpositie te schuiven. Hiermee plaatste de Suzuki-coureur zich met minimaal verschil voor zijn landgenoot Colin Edwards. De tweede startrij wordt gevormd door Casey Stoner, Dani Pedrosa en Marco Melandri. Een weinig succesvolle kwalificatie was het voor Loris Capirossi en Chris Vermeulen, beide heren gingen in de laatste minuut gezamelijk onderuit. Mede daardoor eindigden ze respectievelijk veertiende en vijftiende.

Op Rossi stond geen maat vandaag tijdens de kwalificatie, maar of dit morgen ook zal gelden tijdens de race is maar af te wachten. De rest van het weekend is gebleken dat de Bridgestone-coureurs sneller zijn op de racebanden. Tijdens de laatste Grand Prix in Istanbul bezorgden de Michelin-banden Rossi een teleurstellend resultaat.

bron: sportone
You may own the bike, but the bike possesses you.

DeWitte

hoe laat is die Race :? ik mot naar ne communiefeeske :cry:  :cry:
Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away

B-Witch

Stoner de sterkste

CiteerCasey Stoner heeft de MotoGP-race op het circuit van Shanghai op zijn naam geschreven. De Australische Ducati-coureur pakte hiermee zijn derde Grand Prix-zege van het seizoen. Met zijn overwinning vergrootte Stoner tevens zijn voorsprong in het kampioenschap. Valentino Rossi moest na een remfout genoegen nemen met de tweede plaats.

Na een tumultueuze openingsfase waarin Toni Elias zichzelf en Alex Barros uitschakelde, werd al snel duidelijk dat maar een paar rijders aanspraak konden gaan maken op de overwinning. Valentino Rossi en Casey Stoner reden zienderogen weg bij de rest van het veld, hoewel Suzuki-coureur John Hopkins er gaandeweg in slaagde om het gat naar de koplopers te dichten.

Regelmatig wisselden Rossi en Stoner stuivertje aan de kop van het veld, maar duidelijk was dat Stoner met zijn razendsnelle Ducati een zware dobber zou gaan worden voor de Italiaan op zijn Yamaha. Tot zes ronden voor het einde gaven beide rijders elkaar weinig toe, maar toen maakte Rossi een remfout waardoor hij Stoner en in eerste instantie ook Hopkins moest laten gaan.

Rossi slaagde er nog wel in om Hopkins weer voorbij te gaan, maar Stoner was al te ver weggereden om nog in te kunnen halen. Na een foutloze race finishte Stoner dus als eerste, gevolgd door Rossi en Hopkins, die zijn beste klassering ooit in de koningsklasse van de motorsport behaalde. Dani Pedrosa kwam na een onopvallende race als vierde over de lijn.
You may own the bike, but the bike possesses you.

Herr Tod

Als ze nog eens op een baan rijden met een recht stuk van 1200 meter denk ik dat Rossi spiegels op de motor laat zetten :roll:
It's a 400 Bandit mate! Designed by a Genius. Built by Craftsmen. Ridden by a Twat! :mrgreen: