Pedrosa wint GP Duitsland

Gestart door suzuki-girl, 16 juli, 2007, 07:19:19

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

B-Witch

CiteerPedrosa wint, Rossi valt
Dani Pedrosa heeft op het Sachsenring circuit de Alice Motorrad Grand Prix Deutschland weten te winnen. De Spaanse Repsol Honda coureur wist de race van start tot finish te leiden en had op de eindstreep een voorsprong van 13.166 sec op de op de tweede plaats eindigende Loris Capirossi. Valentino Rossi kwam in de vijfde ronde van de race ten val.
Op een warm en zonovergoten Sachsenring circuit heeft Dani Pedrosa de tiende MotoGP race van het seizoen 2007 weten te winnen. De kleine Spanjaard kende een goede start en sloeg in het begin van de race, samen met de van pole vertrokken Casey Stoner en Marco Melandri, een gaatje op de achtervolgers.

Nadat Chris Vermeulen gestraft werd vanwege zijn jump start ging Carlos Checa als eerste in de race onderuit. De Spaanse veteraan kon zijn LCR Honda weer oppakken en via een bezoek aan de pitbox zijn race vervolgen.

Even later was het, de tijdens de kwalificatie goed presterende Dunlop Yamaha Tech 3 coureur, Sylvain Guintoli die in dezelfde bocht de fout in ging. Hij moest de rest van de race aan zich voorbij laten gaan.

Nadat het in grote getale opgekomen publiek, de organisatie gaf aan dat er gedurende het gehele weekend 226.944 betalende toeschouwers de kassa's waren gepasseerd, de eerste drie coureurs verder weg zagen rijden van de rest van het veld was Valentino Rossi de volgende die in de fout ging. Bij het passeren van de op de zesde plaats rijdende Randy de Puniet gleed het voorwiel van de Yamaha weg en kon Rossi niet voorkomen dat hij samen met zijn machine de grindbak in gleed.

In de zevende ronde zagen we Makoto Tamada zijn Dunlop Tech 3 Yamaha in de pitstraat parkeren. Hij vervolgde even later, met inmiddels twee ronden achterstand, zijn race.

Ook Barros ging in dezelfde bocht als Checa en Guintoli in de fout. De Braziliaanse veteraan ging in de negende ronde in de fout, kon zijn race niet vervolgen waarna hij met zijn pijnlijke rechterhand omhoog houdend terug gebracht werd naar zijn team.

Halverwege de race was het Pedrosa die steeds verder weg liep van zijn twee naaste belagers, Stoner en Melandri, en werd het duidelijk dat de op Michelin rijdende coureurs op het Duitse circuit in het voordeel waren. Nadat Capirossi, die als enige Bridgestone rijder een afwijkende band had gekozen, steeds dichterbij Stoner en Melandri kwam en hun later passeerde kwamen van achteruit het veld Hayden en Edwards met rassé schreden naar voren. Capirossi komt naar de tweede plaats en zowel de regerend wereldkampioen als zijn landgenoot Edwards weten Melandri en Stoner te passeren.
bron: racesport.nl
You may own the bike, but the bike possesses you.