Pedrosa in 2008 naar Kawasaki?

Gestart door Busaberke, 23 augustus, 2007, 09:18:59

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Busaberke

Het is op dit moment erg onrustig wat betreft de geruchtenmachine in de MotoGP paddock. Een aantal vaste waarden zoals Ducati coureur Loris Capirossi en Suzuki' John Hopkins hebben inmiddels besloten het komend seizoen over te stappen naar een ander merk.



Dani Pedrosa  

Een andere vaste waarde die zich nog niet heeft vastgelegd voor het komende seizoen is Repsol Honda coureur Dani Pedrosa. Het contract van de jonge Spanjaard met HRC loopt aan het eind dit seizoen af en er is lang gewacht op een antwoord van de kleinste coureur van het MotoGP veld.

De Spaanse sportkrant AS.com brengt nu het gerucht in de wereld dat ook deze vaste waarde van Honda wel eens zijn vertrouwde omgeving zou kunnen gaan verlaten en de overstap gaat maken naar Kawasaki.

Het belangrijkste probleem voor Pedrosa is, dat Honda graag wil dat hij een driejarig contract zou tekenen en de jonge Spanjaard wil op dit moment niet verder wil gaan dan een verbintenis voor een jaar. In de afgelopen weken is er steeds vaker naar buiten gekomen dat Pedrosa toch niet helemaal gelukkig is met de opstelling van HRC over een aantal zaken, steeds werd er gedacht dat als gevolg hiervan het verlengen van het contract werd uitgesteld, maar zijn er ook andere mogelijkheden en zo ja hoe concreet zouden deze kunnen zijn?

Natuurlijk lijkt een overstap naar Kawasaki niet zonder risico, want ondanks de problemen die Honda ondervindt met de huidige RC212V machine gelooft niemand erin dat de grote Japanse fabrikant niet alles in het werk zal stellen om er volgend jaar weer vooraan bij te zijn.

Maar natuurlijk gaat het om meer dan alleen de motoren. De overgang van Valentino Rossi, enkele jaren geleden naar Yamaha, heeft laten zien dat het voor een coureur soms positief kan uitpakken om een andere omgeving op te zoeken. Natuurlijk is er dan nog de situatie rondom de banden, een overstap van Pedrosa naar Kawasaki zou voor hem de garantie betekenen dat hij de beschikking krijgt over Bridgestone banden.

Volgens het genoemde artikel zou Kawasaki de jonge Spanjaard een aanmerkelijke salaris verbetering bieden ten opzichte van zijn inkomen bij Honda, want het mag duidelijk zijn dat de combinatie John Hopkins en Dani Pedrosa in een pitbox commercieel gezien voor Kawasaki enorme mogelijkheden zal bieden.

Ondanks het feit dat het te vroeg lijkt te kunnen vertellen hoe concreet de geruchten daadwerkelijk zijn, is alleen het signaal wat Pedrosa af geeft richting Honda al opmerkelijk. Het zou een fascinerende, maar ook een dappere overgang betekenen, en daarnaast betekent het ook een duidelijke druk op HRC om de overstap naar Bridgestone te overwegen om zo de Spanjaard te kunnen behouden.  

BRON: Racesport.nl
Suzuki Hayabusa 1999
Triumph Tiger 2009