Oostenrijk test 160 km/h op snelweg

Gestart door Busaberke, 03 oktober, 2005, 10:23:33

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Busaberke

Oostenrijk begint volgend jaar met het testen van een maximum snelheid van 160 km/h op de snelweg. Momenteel is de maximum snelheid 130 km/h.

Hartwig Hufnagel, kabinetschef van de minister van Transport Hubert Gorbach laat weten:
De testen zullen uitgevoerd worden op drievakswegen in beide richtingen, als de weersomstandigheden het toelaten en het verkeer vlot verloopt. Op de desbetreffende wegen zullen de chauffeurs verwittigd worden van de verhoging tot 160 kilometer per uur van de maximumsnelheid door elektronische signalisatieborden. Het doel is het verkeer vlotter laten doorstromen.

Het project krijgt kritiek van de directeur van veiligheid op de weg, Othmar Thann. Hij denkt dat de verhoogde maximumsnelheid het doel het aantal verkeersdoden tegen 2010 te beperken, tot vijfhonderd zal benadelen.

Othmar Thann laat weten:
Het gaat in tegen de standaardisering van 130 kilometer per uur op de autowegen in de Europese Unie.  

Sinds 1974 is de snelheid op alle Oostenrijkse autosnelwegen beperkt tot 130 kilometer per uur. Volgens officiƫle statistieken kwamen in 2004 in Oostenrijk 771 mensen om het leven bij verkeersongevallen, tegenover 2.765 personen in 1973. Veertien procent van de ongevallen gebeurde op de snelwegen. In een recente peiling over de wegveiligheid bekende 42 procent van de Oostenrijkse bestuurders de snelheidslimiet op de autosnelwegen niet te respecteren.

Bron: Flitsservice.nl
Suzuki Hayabusa 1999
Triumph Tiger 2009

DeWitte

Kijk dat is weer eens positief nieuws (nie dat ik onder de 160 kom in Oostenrijk) maar je gemiddelde komt dan toch hoger ri Urlaub :twisted:
Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away