Team Roberts toch met Ducati in zee?

Gestart door DeWitte, 05 januari, 2008, 07:49:59

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

DeWitte

Zeker is het nog niet maar berichten uit Amerika wijzen er op dat Team Roberts op dit moment in afwachting is van een sponsorpakket waarmee ze in 2008 met materiaal van Ducati een team met twee rijders in kunnen zetten.



Begin december wist de Spaanse media nog te melden dat een samenwerking met Ducati van de baan leek maar er blijkt dus toch nog een kans te zijn dat het team van MotoGP legende Kenny Roberts senior met materiaal van Ducati zal gaan rijden. Het is nu alleen nog wachten op het rondkomen van het sponsorpakket.
"We zitten nu eigenlijk gewoon te wachten," verteld Chuck Aksland. "Er wordt al een tijd gewerkt aan een programma dat bij het Las Vegas sponsorpakket, waar we het afgelopen seizoen mee reden, hoort en dat is een omvangrijk programma. We zijn niet betrokken bij het samenstellen van het pakket, het omvat meerdere motorsporten en wij zijn daar het MotoGP gedeelte van."

"De mensen die hier aan werken zijn hier al meer dan een jaar mee bezig. We zouden oorspronkelijk rond de kerst wat te weten komen maar een aantal van de ondernemingen die hierbij betrokken zijn zitten in het oosten van Amerika en dat heeft te kampen gehad met sneeuwstormen. Daardoor is er wat vertraging opgelopen. Nu horen we halverwege deze maand meer."

Honda had het verzoek van Team Roberts voor materiaal voor twee man afgewezen waardoor het team op zoek moest naar een nieuwe leverancier. Die leverancier zal waarschijnlijk Ducati gaan worden en Team Roberts zal het 2008 seizoen waarschijnlijk beginnen op geleaste complete machines terwijl ze in het Engelse Banbury zullen gaan werken aan de bouw van een rijwielgedeelte voor het V4 Ducati motorblok.

"We hebben nog geen andere discussie gehad dan: 'zouden jullie hierin geïnteresseerd zijn?' en daarop heeft Ducati geen nee gezegd. We hebben ze op de hoogte gehouden van wat we aan het doen waren, als de tijd rijp is gaan we rond de tafel zitten en kijken wat voor iedereen het beste is," vervolgde Aksland.

"Zodra het programma rond is gaan we naar ze toe met 'Dit is wat we hebben. Dit is hoelang het programma zou moeten draaien.' We weten dat ze geïnteresseerd zijn en we zijn er zeker van dat dit ook nuttig kan zijn voor Ducati."

Aksland liet verder nog weten niet zeker te weten of het team door zou gaan met Michelin of de overstap naar Bridgestone, de bandenleverancier van Ducati, gaat maken. Ook is er nog niet bekend welke rijders ze zullen gaan inzetten.

BRON: RoadRacingWorld

Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away

DeWitte

CiteerTeam Roberts zal niet deelnemen aan het komende MotoGP race seizoen. De beslissing is genomen omdat men voor het komend seizoen geen juist rijwiel gedeelte en motor heeft kunnen vinden, evenals de nodige sponsoring. De plannen om in 2009 toch verder te gaan staan op een laag pitje

Bron Solomoto

Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away