Sjaak goes Noordkaap

Gestart door suzuki-girl, 15 januari, 2008, 10:07:24

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

B-Witch



Niks te maken met terroristische dreigingen, aanslagen of het aflassen door de organisatie: die is er niet. Sjaak Lucassen staat op het punt om, samen met Marcus Kingma, een tocht naar het noordelijkste puntje van het Europese vasteland te rijden....in de winter.

Op 3 februari willen de twee vanaf de Motorbeurs in Utrecht vertrekken op deze barre tocht. Hiervoor heeft Sjaak een R1 aangepast en rijdt Kingma met een XT 660 R. Ze worden vergezeld door Ad Groenenberg die in zijn Landrover op koolzaadolie de benodigde fotograaf meeneemt.

De R1 is voorzien van zelfgemaakte handkappen tegen de rijwind; dikke handschoenen en verwarmde binnenhandschoenen moeten garant staan voor het overleven van de vingertjes. Zo draagt Sjaak voor de tenen sneeuwscooterlaarzen waar de schakelpook lichtelijk is versteld. De bagage gaat achterop in zijtassen en een topkoffer, zoals we van Sjaak gewend zijn. Het zal wel even wennen zijn om straks een R1 met sneeuwkettingen te zien...

bron: motormagazine.nl


You may own the bike, but the bike possesses you.

karz

..sneeuwkettingen ? ik denk spikes.

Dit heeft hij al eens geprobeerd , toen is hij geloof ik niet veel verder dan trondheim gekomen, opzich al een prestatie in de winter.

sometimes the same is different, but mostly it's the same.