Hoofdmenu

Overname Ducati ?

Gestart door suzuki-girl, 21 februari, 2008, 06:57:06

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

B-Witch



De grootste aandeelhouder van Ducati, Investindustrial, zou volgens de Italiaanse krant Sole 24 Ore een bod voorbereiden om het hele bedrijf op te kopen. Investindustrial heeft reeds 29 procent van de aandelen van Ducati in bezit.

Volgens Sole 24 Ore wil Investindustrial de overige aandelen opkopen om het bedrijf vervolgens van de beurs af te halen. Investindustrial zou ongeveer 1,3 miljard euro tot hun beschikking hebben om de overname te bewerkstelligen.

Bron: Reuters

You may own the bike, but the bike possesses you.

DeWitte

Onduidelijkheid over verkoop Ducati!? Investeerders doen bod, Ducati zegt van niets te weten

Na melding van het aangekondigde bod op de overige aandelen Ducati door investeringsmaatschappij Investindustrial is het even stil gebleven. Naar nu blijkt is er vooral veel onduidelijkheid omtrent de aankondiging het bedrijf van de beurs te halen. InvestIndustrial heeft samen met mede-aandeelhouders BS Investimenti en Hospital of Ontario Pension Plan (HOPP) een nieuw bedrijf genaamd BidCo opgericht om Ducati in onder te brengen. Ducati daarentegen verklaart via de pers te hebben moeten vernemen dat een bod uitgebracht is.

BidCo biedt 1,7 euro per aandeel, dit is 23% hoger dan de huidige beurswaarde. Als alle aandeelhouders op het aanbod ingaan kost de overname van de resterende 70 procent van de aandelen Ducati 390 miljoen dollar. Hiervan wordt 50% door de in BidCo verenigde investeerders opgehoest, de andere helft komt van Italiaanse bank Intesa Sanpaolo.

Bron: Forbes 
Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away