JDG Squaled V6 1800

Gestart door Busaberke, 11 oktober, 2005, 12:08:43

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Busaberke

Eens in de zoveel tijd komt er weer een motorfabrikant bij. In dit geval een franse fabrikant: JDG.

JDG koos de tweewielerbeurs in Parijs uit om hun nieuwe roadster te tonen. De Squaled V6 1800. Een motor die opmerkelijk is om een aantal dingen. Om te beginnen zijn krachtbron: een V6 Mazdablok met 1800cc. Power genoeg zou je zeggen. De motor levert een koppel van 159,9 Nm op 5000 toeren per minuut. De keuze om dit motorblok te gebruiken kwam door de breedte van het blok. Het is maar 40 cm breed. Ideaal dus om in een tweewieler te plaatsen. Het tweede opmerkelijke punt is het frame en de ophanging.

Eén blik trekt je onmiddellijk naar de voorkant. Een enkele poot lijkt het werk van de traditionele voorvork overgenomen te hebben. De hele constructie van het frame en de stuurkolom dient als dragend deel, ophanging en vering. Hierdoor is de motor ook zeer compact gebleven. Als je er een rondje omheen loopt valt zeker de styling op. JDG heeft gekozen voor een echt naked gevoel met deze motor. De dikke koplamp, die de smalle voorkant dankzij de enkele veerpoot nog extra accentueert.

De scherpe lijnen van het kontje. De onderkuip die de motor een heel sportief uiterlijk geeft. En de wielen uiteraard. Zowel het voor als achterwiel zijn eenzijdig opgehangen. Met remschijven die net als bij Buell aan de buitenkant van de velg geplaatst zitten. Opvallend aan het remsysteem van de Squaled is dat er twee klauwen op één schijf gebruikt worden aan de voorkant.

En dan al dat loodgieterswerk aan de achterkant. Een ordentelijk geplaatste wirwar van uitlaatbuizen die uiteindelijk alle zes uitkomen onder de kont. Dit ziet er echt geweldig uit, MV Agusta heeft het al voor elkaar met zijn vier uitlaten, maar dit slaat echt alles.

bron: www.fastbike.nl


http://www.fastbike.nl/images/stories/Nieuws/Algemeen/JDG/squaled1.jpg
http://www.fastbike.nl/images/stories/Nieuws/Algemeen/JDG/squaled2.jpg
http://www.fastbike.nl/images/stories/Nieuws/Algemeen/JDG/squaled3.jpg
http://www.fastbike.nl/images/stories/Nieuws/Algemeen/JDG/squaled4.jpg
http://www.fastbike.nl/images/stories/Nieuws/Algemeen/JDG/squaled5.jpg
Suzuki Hayabusa 1999
Triumph Tiger 2009

Desmo-devil

Mooie Bike alleen de koplamp vind ik niet mooi, liever een agressieve smoel erop, zeker als een bike zoveel power uitstraalt

De eenarmige voorvork is sinds een tijdje ook in gebruik bij Mountain bikes in het hogere segment zoals  bij deze Cannondale . Misschien is dit toch de toekomst.