Piaggio MP3 LT; Motorrijden met autorijbewijs

Gestart door suzuki-girl, 09 november, 2008, 07:40:57

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

DeWitte

Piaggio heeft de MP3 scooterreeks uitgebreid met de nieuwe LT-versie, waarvoor geen motorrijbewijs vereist is. Automobilisten met een B-rijbewijs mogen en kunnen deze ultramoderne motorscooter besturen, die een innovatieve, wendbare en veilige oplossing is voor het rijden in druk (stads)verkeer. De Piaggio MP3 LT is de eerste volwaardige motorscooter op de markt die mag worden bestuurd door automobilisten met een B-rijbewijs. Piaggio Benelux biedt kopers van de MP3 LT – zonder kosten – een eendaagse rijtraining aan, die wordt verzorgd door professionele instructeurs onder auspiciën van de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging, afdeling rijopleidingen.

Dankzij de grotere spoorbreedte van 465 mm kan en mag de Piaggio MP3 LT ook worden bestuurd door automobilisten met het rijbewijs B. De LT is leverbaar met een 250 cc en een 400 cc motor. De Piaggio MP3 LT wordt uitgebracht in de vernieuwde vormgeving die voor de gehele MP3-reeks van het modeljaar 2009 van kracht is. Dus met de auto-look grille en geïntegreerde zijlichten (LT), een nieuw blauwgetint windscherm, nieuwe koplampen en vernieuwde handgrepen voor de passagiers. Om te voldoen aan de wettelijke voorschriften is de Piaggio MP3 LT uitgerust met een rempedaal en een gecombineerd remsysteem. Daarnaast zijn de gebruikelijke hendels voor de remmen aan het stuur gebleven, zodat de MP3 makkelijk te berijden is. Ook het rijcomfort is verder verbeterd:
-Het zadel is opnieuw ontworpen voor een verhoogd zitcomfort.
-De nieuwe passagiersgreep is tegelijkertijd een ruggensteun.
-Het windscherm is vergroot en biedt meer bescherming.
-Zelfs de 250 cc versie heeft een 14" achterwiel (ipv het 12" wiel op de vorige MP3) voor verbeterde controle en meer grip.
De Piaggio MP3 LT is leverbaar met twee motoren: 250 cc en 400 cc. Beide motoren zijn moderne, krachtige, milieuvriendelijke viertaktmotoren met vier kleppen en vloeistofkoeling. De krachtbronnen voldoen dan ook aan de strengste emissienormen in Europa. De Piaggio MP3 LT met 250 cc motor heeft elektronische brandstofinjectie en levert 22,5 pk/16,5 kW. Daarmee is hij prima geschikt voor langere trips. De Master 400 motor is een vierkleppen, viertakt motor met vloeistofkoeling en elektronische brandstofinjectie. De krachtbron vormt de top in de MP3-reeks met een motorvermogen van 34 pk bij 7.600 tpm en levert een koppel van 37,6 Nm bij 5.500 tpm.
Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away

Joepie1958

Vroegah had je auto's waar je met je motorrijbewijs in mocht rijden (Reliant) nu hebben ze het zaakje omgedraaid :shock:
't moet toch niet gekker worden :-X
Motorrijden? Je moet maar gek zijn
Lid van de B.T.A.