Zaterdag 11 juli: MAXI Freeride met Stefan Everts/Freddy Loix (bij Maastricht)

Gestart door Ger, 10 juli, 2009, 18:15:02

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Ger

Op zaterdag 11 juli a.s. organiseren Freddy Loix en zijn crossvrienden in samenwerking met Stefan Everts en de fanclub Freddy Loix de derde editie van de Maxi Freeride.

Maxi Freeride is geen wedstrijd, maar wel een harde en zeer technische enduro met een erg groot showgehalte, waar fun, plezier en teamspirit primeren. In de "carrière" van Lixhe (op het privé domein van CBR te Wonck) zal dankzij het deskundig advies van Stefan Everts opnieuw een parkoers uitgetekend worden met tal van erg spectaculaire stroken, steile klims en extra hoge jumps. Voor de gewaagde of erg moeilijke "hard" stukken in het parkoers wordt er net zoals voorheen een alternatieve "soft" route voorzien.

De eerste run over dat parkoers van ongeveer 18 km wordt een eerste keer afgelegd vanaf 10u00 en na een middagpauze (met barbecue voor alle deelnemers) start om 13u30 de tweede run. Nadien wordt omstreeks 16u00 het sportieve luik afgesloten met een showgedeelte, waar de specialisten van deze discipline, samen met enkele vedetten op o.a. enkele speciaal daarvoor aangelegde "extra hoge jumps" het beste van zichzelf geven en het spektakel dus zijn hoogtepunt zal bereiken. Tot slot verbroederen alle deelnemers in de service zone, waar ze in de grote tent samen naar de eerste video-beelden kunnen kijken om er nadien de after-party in te zetten.

Momenteel zijn er al zo'n 160 deelnemers ingeschreven en daarbij ook weer tal van vedetten en specialisten uit zowel motorcross als enduro. (o.a. Stefan Everts, Johan Boonen, Jurgen Van den Goorbergh, Thierry Klutz, Fred Crosset, Gerald Delepine) Opmerkelijk is dat deze derde editie ook op erg veel buitenlandse interesse kan rekenen, want het peloton uit Nederland, Duitsland, Luxemburg en Frankrijk is op dit moment reeds aangedikt tot 40 !

De toegang tot dat spektakel is volledig gratis en vanuit de grote tent (boven op het plateau van de carrière - te bereiken via de Rue de Hallembaye te Wonck) krijg je bovendien een panoramisch uitzicht op een groot gedeelte van het parkoers en quasi de volledige steengroeve. Tussendoor bieden we het publiek daar trouwens ook aantrekkelijke animatie. Zo kan men o.a. zelf het nieuwe gamma van de Scott-moutainbikes testen of de nieuwste enduro-modellen van Husqvarna eens uit proberen, terwijl ook de Peugeot 207 S2000 van Freddy de nodige aandacht zal trekken.

Kortom een niet te missen totaalspektakel en we hopen dan ook dat u er in uw media enige aandacht wil aan besteden. Meer info over dit event kan u raadplegen via de website www.freddyloix.com door rechts bovenaan de openingspagina door te surfen naar het speciale Maxi Freeride gedeelte.

Om te komen neemt u op de snelweg E313 (Antwerpen-Luik) de afrit (33 - Boirs) om dan richting Bassenge te volgen. Intussen merkt u ook al onze pijlen (Maxi Freeride), die u via Wonck (rue de Hallembaye) tot op 100 meter van het servicepark brengen.

Bron: www.enduro.nl
http://www.freddyloix.com/freeride/

Steefke™

Smells like rubber

Ger

Dat heb je dan slecht af gesproken  :-X

Oja, en ook nog het volgende:

BMW komt dan toch niet met testmotoren  :? , Joël Smets zal er wel zijn. KTM stelt ook 2 modellen 2010 ter beschikking.

bron: noppenforum

Steefke™

Citaat van: Ger op 10 juli, 2009, 23:02:38
Dat heb je dan slecht af gesproken  :-X

Oja, en ook nog het volgende:

BMW komt dan toch niet met testmotoren  :? , Joël Smets zal er wel zijn.  KTM stelt ook 2 modellen 2010 ter beschikking.

bron: noppenforum

:banghead4rv: Dat maakt het verdiet alleen maar groter. Smets is de tofste peer uit het hele motorcrosscircus :yes6rs:
Smells like rubber

Ger

Sjonge, jonge, wat een feest daar.

BMW toch aanwezig met motoren waar je op kon proefrijden !

Ben pas later in de middag met de baanmotor, dochter achterop en Pa (op HD) in mijn slipstream, via Neercanne naar Wonck gereden.

De echte proeven waren al afgelopen, maar op diverse hellingen waren ze nog aan het rijden. Er waren ook springschansen gemaakt waar een man of 5 de meest onwaarschijnlijke sprongen maakten. De groeve zelf is echt gaaf (en groooot). Grote tent met BBQ's en diverse standjes met cross/enduro spulletjes.

Volgend jaar ga ik zeker eerder en maak er een dagje uit van (ben zelfs aan het twijfelen om mee te doen als  rijder).

Ook nog even staan kletsen met Hans Vogels (meervoudig Nederlands kampioen enduro en momenteel 14e in de WEC), begin dit jaar een offroad cursus van 'm gehad bij Toine van Dijk.



Herr Tod

It's a 400 Bandit mate! Designed by a Genius. Built by Craftsmen. Ridden by a Twat! :mrgreen:


Ger

Citaat van: Herr Tod op 13 juli, 2009, 10:10:13
Het ziekenhuis in Tongeren had het er maar druk mee :?

Tsja, het blijft een risico-sport  :roll:

Maar voor de liefhebbers een filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=0Ku-oN8PqIQ

DeWitte

Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away

Timeeh

Idd sjun filmpke... n crosser lijkt me ook nog wel eens leuk!  :lol:

Ger

Citaat van: Dwars® op 14 juli, 2009, 05:25:29
sjun filmke, wel nie zo veel volk of meen ik dat maar?

Schijn bedriegt de groeve is groot. Je kunt daar heeeel veeel mensen in kwijt.
Er waren een totaal van ongeveer 170 rijders en die komen vaak deze met het gehele gezin.

Het is een gratis evenement, dus het aantal bezoekers is niet geteld. Ik schat zelf dat er toch wel 1000 tot 1200 mensen rond liepen. Ook stond er een feesttent ter grote van een half voetbalveld.


DeWitte

idd, zou je van ut filmpje niet zo zeggen. Maar dat maakt ja ook niks uit, zolang het maar leuk is wa?
Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away