Ben Spies 2010 in moto GP?

Gestart door DeWitte, 10 september, 2009, 18:46:52

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

DeWitte

Afgelopen weekend werd bekend gemaakt dat Ben Spies nog een jaar in het WK Superbike zou rijden voordat hij in 2011 de overstap naar de MotoGP zou gaan maken, tenminste zo leek het op het eerste gezicht, een paar dagen later zijn er echter toch wat vraagtekens.



Aan het einde van de eerste trainingsdag op de Duitse Nürburgring kwam het bericht naar buiten dat Ben Spies nog een seizoen in het WK Superbike zou rijden voordat hij de overstap naar de MotoGP zou maken. Vooral de Engelse pers interpreteerde het bericht, en dan met name het woord 'voorzien', echter op een andere manier.
In het begin van het bericht wordt melding gedaan dat 'voorzien wordt' dat Spies nog een jaar in het WK Superbike zou rijden voordat een overstap naar de MotoGP zou volgen. Het woordje 'voorzien' was voor de Engelse pers voldoende om te veronderstellen dat Spies dus ook volgend jaar al naar de MotoGP kan komen.

Toen Colin Edwards afgelopen weekend dan ook een nieuwe overeenkomst met Tech 3 kreeg aangeboden werd nog wat extra olie op het vuur gegooid want voorheen had Edwards een contract met Yamaha en nu dus met Tech3, wordt hier dus de plaats van Spies, die wel onder contract staat met Yamaha, vrij gehouden voor het geval Spies wereldkampioen wordt in het WK Superbike?

Het Spaanse AS.com vroeg Yamaha racing directeur Lin Jarvis naar hoe het nu zit maar hij liet zich niet uit de kast jagen.

"Edwards heeft een aanbieding voor het komende jaar en ik heb het liever niet over de vierde Yamaha. Het heeft te maken met een aantal omstandigheden."

Jarvis gaf verder aan dat Toni Elias een van de gegadigden maar niet de eerste keus is. Zou de nabije toekomst van waar Spies rijdt dan toch afhangen van het al dan niet behalen van de wereldtitel.

Volgens de Italiaanse pers probeerde Ducati Spies weg te kapen en heeft Yamaha om dat te voorkomen alvast een overeenkomst met de Amerikaan gesloten waarna bekend werd gemaakt dat Spies in 2010 en 2011 in ieder geval bij Yamaha zou rijden.

Waar de waarheid ligt is nog niet bekend maar het waarom Yamaha voor deze woorden koos heeft in ieder geval voor de nodige vraagtekens gezorgd en daar zal waarschijnlijk pas een antwoord op komen als Spies de titel op zak heeft.


BRON: Racesport.nl
Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away


crazy j

volgens rtlgp.nl rijd spies komend seizoen inderdaad in de moto gp bij het yamaha tech 3 team hij ruilt in principe met james toseland van zitje want james gaat  naar het WSBK superbike team van yamaha

bron : www.rtlgp.nl
living the life the way it comes