circuit Spa-Francorchamps is voorlopig gered

Gestart door DeWitte, 21 november, 2009, 20:12:09

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

DeWitte

Het legendarische circuit Spa-Francorchamps is voorlopig even gered van de ondergang. Philippe Henry, de Waalse minister van Omgeving, Planning en Mobiliteit heeft het circuit een nieuwe Formule 1 licentie gegeven. Met de toelating van de Formule 1, lijken ook andere belangrijke evenementen gered te zijn.

Op 21 september werd de uitbatingsvergunning van het Belgische circuit voor onbepaalde tijd geschorst. De aanleiding van de schorsing waren vermeende klachten over geluidsoverlast van omwonenden. De bewoners hebben via een website echter bekend gemaakt dat zij, anders dan de Belgische Raad van State wil doen geloven, helemaal geen bezwaar hebben tegen uitbating van het circuit op lange termijn. Sterker nog, het comité pleit voor het voortbestaan van het circuit, een van de belangrijkste economische bronnen in de streek.

Aan de nieuwe licentie kleven wel een paar voorwaarden. De belangrijkste is dat er een afspraak is gemaakt dat er in de zomermaanden ten minste twee weekeinden moeten zijn waarin niet op het circuit geracet mag worden. Een onafhankelijk bedrijf moet toezien dat de geluidsnormen op en rond het circuit niet overschreden worden. De resultaten van het toezicht zijn bepalend of er na maart 2011 een nieuwe licentie afgegeven zal worden.
Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away

Steefke™

Smells like rubber