Hoofdmenu

Dakar 2010

Gestart door DeWitte, 02 januari, 2010, 08:34:44

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

DeWitte

De website RallyManiacs zal vanuit Argentiniƫ en Chili weer live verslag uitbrengen van de gebeurtenissen in de Dakar 2010. Met meldingen via Twitter zullen de directe nieuwsfeiten op de site te zien zijn, terwijl ook grotere artikelen de voortgang van de zwaarste rally ter wereld zullen weergeven. Tevens worden er regelmatig "voicemails" ingesproken, op dit moment zijn daarop bijvoorbeeld interviews met Frans Verhoeven en Mirjam Pol direct na de keuring van de motorfietsen te horen. Ook wordt er tekst en uitleg gegeven over de wisselende toepassing van de regels. Zo blijkt er nu dat motorrijders niet mee mogen doen aan de belangrijke "Marathon" motorklasse omdat ze geen originele wielnaven gebruiken. Daarnaast komen de 690 KTM's nu voor het eerst met een restrictor aan de start, in afwachting van de toekomstige verplichting allleen nog maar met 450 cc motoren te rijden. Indien mogelijk zal RallyManiacs een algemeen motorartikel plaatsen waarnaar op deze site verwezen zal worden. Voor het live volgen van de rally verwijzen we graag naar RallyManiacs.nl, elke die-hard rally-fan kan daar continu op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in de totale rally.
Link: RallyManiacs Dakar 2010 website http://www.rallymaniacs.nl/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=88888988&Itemid=88888993

filmke preview 2010 http://www.youtube.com/watch?v=FaCT1uzBhzY&feature=player_embedded
Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away

DeWitte

Iritrack volgt live je favoriete rijder

Alle rijders in de Dakar 2010 hebben een trackingsysteem bij zich, zodat ASO continu kan zien waar ze zijn. Er is wel discussie over de manier waarop het wordt aangesloten, en er moet natuurlijk iemand naar kijken om te zien waar een deelnemer is. Maar over het algemeen werkt het systeem erg goed. Tijdens de wedstrijd is het mogelijk om je favorieten te volgen. De volgende stap is een Google Maps programma, zodat het mogelijk is om je favoriete team op de kaart te volgen. Op de site van ASO kun je de startnummers van je favorieten invoeren. Klik hier om naar de IRITRACK site van ASO te gaan. http://tracking.dakar.com/ASO/index_us.html
RallyManiacs.nl
Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away

DeWitte

CORDOBA/LA RIOJA - Motorrijder Frans Verhoeven uit Tilburg worstelt zich in de tweede etappe naar de finish. Na zware problemen met de versnellingsbak, heeft hij besloten zijn motor op het parcours te repareren zodat hij maandag aan de derde etappe kan beginnen.

De motor was bijna door de organisatie opgeladen om naar het bivak te vervoeren. Na overleg is er besloten om de motor toch ter plekke te repareren. Verhoeven moet dan wel wachten tot iedereen binnen is, zo laat zijn monteur Henk Vercoelen via Omroep Brabant weten.

Morgen
Als hij zijn proef daarna alsnog uitrijdt, dan mag hij morgen weer gewoon starten. Verhoeven mikt op een etappewinst in Dakar 2010, want weet dat zijn klassement nu gedaan is.

Aan het begin van de etappe naar La Rioja stond Verhoeven al na acht kilometer stil. Tijdens de eerste etappe zaterdag had de motorrijder ook al pech. Toen kwam hij door problemen met de benzinetoevoer te laat bij de start en eindigde hij aan het eind van de rit als 109e.
Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away

DeWitte

Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away