ex paris-dakar deelnemer Kroon samen met Bouvrie opgepakt (nu weer vrij)

Gestart door DeWitte, 14 maart, 2010, 06:05:58

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

DeWitte

Vastgoedhandelaar, ex-Safe Motors eigenaar en DAKAR deelnemer Evert Kroon is weer op vrije voeten net als medeverdachte Jan de Bouvrie. Kroon werd afgelopen 2 maart opgepakt en is hoofdverdachte in een fraudeonderzoek van de FIOD. Het Openbaar Ministerie heeft aanwijzingen dat de ondernemer heeft gefraudeerd met facturen bij zowel de bouw als bij de verbouwingen van privépanden. Ook interieurontwerper Jan des Bouvrie wordt verdacht van betrokkenheid bij deze fraude en valsheid in geschrifte. De Belastingdienst voerde al langer controle uit op de boekhouding van de Kroon Group en daaraan gelieerde vennootschappen.



In een verklaring zegt Kroon alle medewerking te verlenen aan het onderzoek. De volledige boekhouding van zijn vastgoedonderneming is ter inzage overgedragen aan de FIOD. De verklaring van Kroon stelt verder dat de arrestatie van topman Kroon voor alle betrokkenen als een grote verrassing kwam. Evert Kroon zelf vindt dat zijn aanhouding en voorarrest een buitenproportionele actie van het OM zijn geweest met grote schadelijke gevolgen voor de bedrijfsvoering van zijn bedrijf.

In 2004 kocht Kroon Safe Motors, in die tijd een keten van acht motorzaken. De keten was op dat moment niet winstgevend, volgens Kroon een gevolg van verkeerde bedrijfsvoering. Safe maakte in de beginjaren van het bedrijf naam als inkoper van 'grijze' motoren om die vervolgens tegen een sterk concurrerende prijs in Europa weer te verkopen. Echter na een eerder faillissement in 2001 is het Safe concept nooit meer geworden wat het in de beginjaren was. In november 2009 sloot de laatste Safe vestiging haar deuren
Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away

QuattroFrits

Jan de bouvier (woef woef) was weer heel snel vrij.
Had die dan toch schone handen Of.................... betere vriendjes.  :roll:
Wil je rust en vrede, doe dan bij MFL je intrede.