MOTO GP: 2010 zevereck

Gestart door DeWitte, 19 maart, 2010, 18:31:17

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

crazy j

ik kwam vandaag dit bericht tegen op nu.nl :

MUGELLO - De Italiaanse motorcoureur Valentino Rossi heeft zaterdag bij een zware crash op het circuit van Mugello zijn rechterscheenbeen gebroken.


De negenvoudig wereldkampioen kan deelname aan de Grote Prijs van Italië zondag vergeten. Omdat hij een gecompliceerde breuk heeft opgelopen, ondergaat Rossi nog zaterdag een operatie.
De medici verwachten dat Rossi zeker twee maanden uit de roulatie is, waardoor hij meerdere MotoGP-wedstrijden moet missen.

De excentrieke Italiaan staat tweede in de WK-stand, achter zijn Spaanse teamgenoot Jorge Lorenzo, maar kan een tiende wereldtitel vergeten. ''Ik ben kalm. Ze zullen hun best doen'', sprak Rossi over de naderende ingreep.
Vrije training
Het incident gebeurde tijdens de laatste vrije training, enkele uren voor de kwalificatietraining. Rossi verloor de controle over zijn Yamaha en vloog hard van de motor. De Italiaan belandde in het grind en verging van de pijn toen hij probeerde op te staan.
Rossi werd direct per brancard naar het medisch centrum van Mugello gebracht, waar de fikse verwonding werd geconstateerd.
De eerstvolgende Grand Prix is die van Groot-Brittannië, op 20 juni. Naar verwachting zal Rossi ook afwezig zijn bij de Grote Prijs van Nederland, Catalonië, Duitsland en Verenigde Staten.
© ANP


living the life the way it comes

Motzippaldy

Helaas  :(  Hij kan nou samen met Steefke revalideren  :mrgreen:
Proud on the South  

DeWitte

Valentino Rossi heeft vandaag om 15:30 uur het Centro Traumatologico Ortopedico in Florence, Italië verlaten. Hij werd hier geopereerd aan zijn rechterbeen na een beenbreuk als gevolg van een trainingsongeval voor de Grand Prix van Italië op het circuit van Mugello. De MotoGP-superster werd met een ambulance naar een helicopter vervoerd, waarna hij naar het ziekenhuis van Cattolica, vlakbij zijn woning werd gevlogen. Daar zal in overleg met de medische staf gekeken worden hoe zijn verdere revalidatie zal gaan verlopen. Yamaha-Racing zal later vandaag meer nieuws over de situatie geven



Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away

DeWitte

MotoGP: Rossi wordt pas vervangen in Barcelona 

Fiat Yamaha MotoGP baas Davide Brivio heeft bevestigd dat Valentino Rossi niet door het team zal worden vervangen voor de twee eerstkomende races, Groot-Brittannië en Assen. De negenvoudig wereldkampioen liep een gecompliceerde breuk op aan zijn rechter scheenbeen tijdens de trainingnen voor de Italiaanse Grand Prix op Mugello afgelopen week. Brivo meldt dat de vervangende rijder, die nog moet worden gekozen door het team, pas in Barcelona op het Circuit de Catalunya op 4 juli aan de start zal verschijnen

bron Visordown
Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away

Motzippaldy

Proud on the South  

QuattroFrits

Wil je rust en vrede, doe dan bij MFL je intrede.

Motzippaldy

Duidelijker   :mrgreen:



Proud on the South  

Herr Tod

It's a 400 Bandit mate! Designed by a Genius. Built by Craftsmen. Ridden by a Twat! :mrgreen:


Steefke™

Citaat van: Herr Tod op 21 juni, 2010, 16:23:08
7 :mrgreen:



:worship-cool:

Ene broor van dich :mrgreen:

As ich zwoa auch van die chickies kos mit kriege dan wou ich auch zwaon kapsel :mrgreen:
Smells like rubber

DeWitte

Aoyama mist TT Assen 

Interwetten Honda MotoGP coureur Hiroshi Aoyama mist de Dutch TT op Assen komend weekend nadat hij tijdens de warm-up voor de race op Silverstone een wervel heeft gebroken.
The MotoGP rookie bleek na onderzoek na zijn crash op zondagmorgen zijn twaalfde wervel te hebben gebroken. Na medische behandeling ter plekke op het circuit en het ziekenhuis werd Aoyama door de artsen mede gedeeld dat hij een second opinion aan kan vragen bij terugkeer thuis in Barcelona.

Aoyama staat momenteel 14e in het kampioenschap met 18 punten. Nu Aoyama uitvalt voor Assen en Rossi ook in de lappenmand zit lijkt het er op dat er in Assen komende zaterdag slechts 15 coureurs van start zullen gaan tijdens de MotoGP race

Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away

Motzippaldy

Proud on the South  

QuattroFrits

Citaat van: Motzippaldy op 22 juni, 2010, 16:21:53
Citaat van: Dwars® op 22 juni, 2010, 05:38:16
Aoyama mist TT Assen 


Ik niet  :mrgreen:

Jij kijkt toch alleen voetballen of zo iets. ( 1-3 )  :roll:
Wil je rust en vrede, doe dan bij MFL je intrede.

DeWitte

CiteerJorge Lorenzo heeft zaterdag de MotoGP-race op het TT-circuit in Assen op zijn naam geschreven. Zijn Spaanse landgenoot Dani Pedrosa eindigde als tweede voor Casey Stoner.

Domineren
Er kon dit weekend in Assen niemand in de schaduw staan van Lorenzo. De leider in de stand om de wereldtitel domineerde de trainingen en vertrok vanaf pole position.

Startveld
Het startveld bestond uit slechts 15 rijders. Yamaha besloot in een eerder stadium de geblesseerde Valentino Rossi in Assen nog niet te vervangen. Dit in tegenstelling tot Interwetten Honda die Kousuke Akiyoshi in plaats van de eveneens geblesseerde Hirosho Aoyama liet rijden. Ook Marco Melandri schitterde door afwezigheid. De Italiaan kwam in de training ten val waarbij zijn schouder uit de kom raakte.

Lorenzo
De strijd om de zege was niet spannend. Lorenzo pakte de kop na de start en stond die niet meer af. Nadat Ben Spies even op de tweede plaats had gelegen, probeerden Pedrosa en Stoner Lorenzo nog bij te benen. De Spanjaard was het tweetal echter te machtig.

Podium
In de slotfase reed Pedrosa nog weg van Stoner, waardoor de Honda-rijder zich verzekerde van de tweede plaats. Voor Stoner betekende de derde plaats zijn eerste podiumplek van het seizoen.

Strijd
Achter dit drietal kwam Spies als vierde over de finish. Andrea Dovizioso en de slecht gestarte Randy de Puniet vochten een leuke strijd uit om de vijfde plaats. Dovizioso wist die strijd in de Geert Timmer-bocht in zijn voordeel te beslissen.

Top tien
Nicky Hayden sloot de Nederlandse Grand Prix af als zevende voor Colin Edwards. Marco Simoncelli werd knap negende en Aleix Espargaro completeerde de top tien. Mika Kallio werd elfde voor Hector Barbera en beide Suzuki's van Loris Capirossi en Alvaro Bautista. 15de en laatste werd Akiyoshi.

rtl-gp


CiteerJorge Lorenzo heeft zich na zijn zege in de Dutch TT in Assen geschaard in een illuster rijtje van rijders die de TT in drie klasses wisten te winnen.
Evenals onder anderen Valentino Rossi, Jim Redman, Mike Hailwood en Phil Reid won Lorenzo op het circuit van Assen in de 125cc, 250cc (nu Moto2) en zaterdag dus de MotoGP (voorheen 500cc). "Ik vind het prachtig dat ik op deze historische plek nu in drie klasses heb gewonnen", aldus Lorenzo.

© ANP
Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away

Motzippaldy

Lorenzo rijdt niet hij flight  :mrgreen:  Heb gisteren met mijn eigen ogen gezien   :worship-cool:
Proud on the South  

Busaberke

Citaat van: Motzippaldy op 27 juni, 2010, 09:28:02
Lorenzo rijdt niet hij flight  :mrgreen:  Heb gisteren met mijn eigen ogen gezien   :worship-cool:

Ik mag hopen dat Lorenzo een beetje meer tegenstand van Pedrosa gaat krijgen, op dezse maniet wordt hij wel erg gemakkelijk kampioen ...  :yawn: :yawn:
Suzuki Hayabusa 1999
Triumph Tiger 2009