Zijn wij een gezellig clubje?

Gestart door Joepie1958, 07 oktober, 2010, 17:25:19

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Joepie1958

CiteerEuropol: 425 afdelingen criminele motorclubs
DEN HAAG -  Er zijn momenteel in Europa ruim 400 afdelingen van criminele motorclubs als de Hells Angels en de Bandidos. Europol meldt woensdag dat Europa wereldwijd de grootste groei kent van de bendes, die Outlaw Motorcycle Club Gangs (OMCG) worden genoemd. De laatste vijf jaar zijn in Europa 120 afdelingen opgericht, waarmee het totale aantal volgens Europol op meer dan 425 is gekomen.

Ter vergelijking: de Verenigde Staten en Canada tellen ongeveer driehonderd afdelingen van zulke clubs. Politie- en justitiemensen uit diverse landen zijn deze week in Kroatië bij elkaar om de groei en aanpak van de clubs te bespreken. Eind juli maakte Europol al bekend dat de criminele motorclubs druk bezig zijn hun activiteiten uit te breiden naar Oost-Europa.

Met de nieuwe standplaatsen en contacten in onder meer Turkije, Albanië, Bulgarije en Macedonië creëren de motorbendes betere mogelijkheden voor drugssmokkel via de zogenoemde Balkanroute, aldus Europol. Turkije is hierin een belangrijk punt, waarvandaan de distributie van harddrugs naar de rest van Europa plaatsvindt. De Angels houden zich volgens justitie actief bezig met afpersing, roofovervallen, fraude, mensensmokkel en wapensmokkel, zegt Europol. De productie en distributie van cannabis en metamfetamine behoren tot hun hoofdactiviteiten en ze hebben een stevige positie op de cocaïnemarkt.

Voor de autoriteiten in de Oost-Europese landen is de expansie van de Hells Angels een relatief onbekende dreiging. De bijeenkomst in Kroatië is dan ook bedoeld om de lokale autoriteiten op de hoogte te brengen van de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden om de bendes aan te pakken.

Bron: De Telegraaf
Motorrijden? Je moet maar gek zijn
Lid van de B.T.A.

QuattroFrits

En waarom doen wij als MFL dat nog niet ??  :twisted:  ;)
Wil je rust en vrede, doe dan bij MFL je intrede.

HD4ever

"Some people are alive only because it's illegal to kill them"