RTL stopt met uitzendingen WK Superbikes

Gestart door DeWitte, 23 februari, 2011, 14:35:36

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

DeWitte

In 2011 zal RTL7 niet langer de races van het WK Superbikes en Supersport op televisie gaan uitzenden. Na het stoppen met de MotoGP in 2010 werden samenvattingen van de World Superbikes soms al pas weken later uitgezonden, al naar gelang het uitzendschema voor de andere sporten op die zender. Eurosport zal nog wel doorgaan met de uitzendingen, bijna alle races worden live op Eurosport of Eurosport 2 uitgezonden, al zit de laatste zender wel in een digitaal pakket. Overigens bestaat er nog wel een kleine kans dat Sport1 alsnog MotoGP gaat uitzenden. Na het afketsen van eerdere onderhandelingen wordt er nu toch weer gesproken over mogelijke uitzendingen op het betaalkanaal. Indien dit toch tot uitzending van MotoGP zal leiden bestaat de kans dat de World Superbikes alsnog hieraan worden toegevoegd.


Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away

Busaberke

WK Superbike op het TT Circuit Assen Live Op Eurosport 2 (En Eurosport)
Op 17 april wordt op TT Circuit Assen de derde race om het wereldkampioenschap Superbike gereden. Alle races van het WK Superbike zijn live te zien op Eurosport, Eurosport HD en Eurosport... dus ook die in Assen.



Marco Melandri en Leon Camier (donnyfoto.com)
Het 24ste FIM Superbike World Championship telt 13 ronden, waarvan er op dit moment nog 11 op het programma staan. Op 27 februari deed de karavaan al Phillip Island (Australië) aan en precies een maand later Donington Park (VK). Beide races werden gewonnen door de Spanjaard Carlos Checa.

Op 17 april volgen dus de races op TT Circuit Assen, en 'new generation sports channel' Eurosport 2 doet rechtstreeks verslag. Met vertraging zijn deze races overigens ook te zien op het 'reguliere' Eurosport (en Eurosport HD), met commentaar van Iwan van der Valk en Patrick van der Goorbergh.



De uitzendingen van alle Europese races gaan vergezeld van het programma Superbike Corner. Dit programma houdt haar kijkers op de hoogte van het laatste Superbike nieuws en voorziet hen van actuele (wedstrijd)reportages. Het magazine wordt uitgezonden vlák voor de races.

Voor hen, die Eurosport 2 niet kunnen ontvangen, biedt de Eurosport Player uitkomst. Daarmee kijken sportfans namelijk online naar Eurosport, Eurosport 2, Eurosport HD en Eurosportnews. Tijdens het Superbike seizoen zijn met die player ook de superpoles live te zien en kunnen de races worden teruggekeken.

Bron: Racesport
Suzuki Hayabusa 1999
Triumph Tiger 2009