MotoGP baas bevestigt interesse World Superbikes

Gestart door DeWitte, 23 juli, 2011, 08:08:47

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

DeWitte

MotoGP baas Carmelo Ezpeleta heeft bevestigd dat Bridgepoint, groot-aandeelhouder van MotoGP organisatie Dorna, een bod heeft gedaan op InFront Sports and Media, het bedrijf dat alle rechten bezit van de World Superbikes. Bridgepoint wil InFront volledig overnemen en dus ook de raceklassen die zij bezitten. Volgens Ezpeleta betekent dit niet dat de 2 aparte kampioensschappen samengevoegd gaan worden. Daarbij wil World Superbike baas Paolo Flammini zijn klassen behouden.

Ezpeleta: 'het klopt dat Bridgepoint onze grootste aandeelhouder is en dat zij aangegeven hebben interesse te hebben in Infront. Wij zijn geïnformeerd dat zij hiermee bezig zijn, maar weten niet precies wat hieruit gaat komen. Zodra zij meer informatie hebben, worden wij geïnformeerd. Wat zij proberen te krijgen is het gehele bedrijf InFront, niet alleen de raceklassen.' Op de vraag over het eventueel samenvoegen van de MotoGP en WSB antwoorde hij: 'Ik denk dat het belangrijk is om een kampioenschap voor prototype én voor productie motoren te hebben. Ik denk ook dat het idee is om beide kampioenschappen te behouden.'

Bron: Bikesportnews


Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away

Herr Tod

'tis niet te hopen. Die corrupte honden moeten vooral wegblijven bij alles wat met motorsport te maken heeft. Uitslagvervalsers :evil:
It's a 400 Bandit mate! Designed by a Genius. Built by Craftsmen. Ridden by a Twat! :mrgreen:


Busaberke

Citaat van: Herr Tod op 23 juli, 2011, 16:25:30
'tis niet te hopen. Die corrupte honden moeten vooral wegblijven bij alles wat met motorsport te maken heeft. Uitslagvervalsers :evil:

:stupid:

Precies,

ze hebben de GP races al bijna om zeep geholpen door achtereenvolgens de zijspanklasse, de 250cc en de 125 cc te amputeren.
Tegelijkertijd zijn door de absurd hoge tarieven voor de uitzendrechten de GP races al in diverse landen van de TV verdwenen, en de races in de moto-GP door de regelementswijzigingen gedegradeerd tot saaie optochten.
Laat ze in Godsnaam met hun tengels van de Superbike en -sport klasses afblijven!!  :evil:
Suzuki Hayabusa 1999
Triumph Tiger 2009

DeWitte

Overname WK Superbikes door MotoGP dichtbij   
   
De doorgaans zeer goed ingelichte motorsportwebsite MotoMatters.com meldt dat de eerder aangekondigde overname van InFront, eigenaar van het WK Superbikes, door Bridgepoint, eigenaar van MotoGP, zo goed als rond is. Tussen beide kampioenschappen bestaat al jarenlang frictie, waarbij de spanningen meestal gaan over het onderscheid tussen "straatlegale motoren" en "prototypes". De verwachting van veel betrokkenen is dan ook dat tussen de twee klasses een meer duidelijke lijn getrokken zal worden, al is de angst binnen World Superbikes wel dat vooral deze serie hiervan de dupe zal worden. Echter, de kans is ook aanwezig dat Bridgepoint weliswaar InFront over zal nemen, maar dat alleen doet voor de voetbalrechten en de rechten op een aantal Olympische sporten. Hierdoor zou het mogelijk worden dat één of beide motorraceseries direct doorverkocht worden.

bron MotoMatters
Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away