Gezocht: jonge motorsporttalenten

Gestart door DeWitte, 28 november, 2012, 20:02:36

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

DeWitte

De Honda Moriwaki Cup zoekt voor 2013 nieuwe talenten die zich willen ontwikkelen tot het volgende toptalent van Nederland. Op zaterdag 15 cecember organiseren ze daarom voor alle geïnteresseerden een Open Dag bij Ten Kate Motoren. De afgelopen periode is door de organisatie van de GP3 Junior cup hard gewerkt aan de opzet voor seizoen 2013. Hierbij stond vast dat de huidige, zo succesvolle opzet van de Moriwaki Cup in grote lijnen gelijk blijft. De afgelopen twee seizoenen is gebleken dat de Moriwaki-klasse ruimschoots aan de doelstellingen heeft voldaan. Er was sprake van een goede competitie, waarbij close-racing een standaard begrip bleek. Meerdere keren vocht een kopgroep van 4 tot 5 rijders tot de laatste bocht om de winst van een race.

Zelfs 2012 World Supersport kampioen Kenan Sofuoglu waagde zich in het startveld, hij bleek zeer onder de indruk van het niveau en de professionele opzet van de Cup.

Dat de Cup een goede aansluiting vind bij de internationale klassen blijkt uit het feit dat 2011-rijder Livio Loi al na één seizoen Red Bull Rookies een contract tekende om in 2013 een volledig seizoen GP Moto3 te rijden. Ook dit jaar werden er weer Moriwaki rijders geselecteerd om aan de selectie van de Red Bull Rookies deel te nemen. Dubbel kampioen Bo Bendsneijder wist zich niet door de selectie te werken, maar kan inmiddels trots zijn op een contract bij een Moto3 team om in 2013 in het ONK en IDM Moto3 kampioenschap de strijd aan te gaan.

Het is goed om te zien dat rijders doorstromen om vervolgens te laten zien dat zij klaar zijn om op internationaal niveau met de top te meten. Blijkbaar werpt het huidige opleidingstraject in Nederland, vanaf de RAP minibikes, Molenaar NSF klasse, en Moriwaki cup zijn vruchten af.

Met de open dag op zaterdag 15 december 2012 geven we het officiële startschot voor seizoen 2013. Tijdens deze dag presenteren we de plannen voor 2013 en krijgen alle deelnemers een kijkje achter de schermen van de Moriwaki cup. Daarnaast geven we een rondleiding op de raceafdeling van Ten Kate Racing.

Dus, overweeg je om je in te schrijven in de 2013 Honda Moriwaki GP3 Junior Cup zorg dan dat deze dag niet mist en geef je op via: gp3@tenkateracingproducts.com

Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away