Dakar 2013 Dag 12 Overwinning voor Frans Verhoeven

Gestart door DeWitte, 17 januari, 2013, 19:52:38

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

DeWitte

donderdag, 17 januari 2013

Yamaha-rijder Frans Verhoeven won vandaag de 12e etappe van de Dakar 2013 van Fiambala naar Copiapo. De Nederlander kwam na 319 kilometer als snelste over de finish. In het begin van de etappe ontstond onrust toen de iritrack van Frans Verhoeven niet goed bleek te werken. Hierdoor was hij wel bij de eerste drie CP's te zien, maar niet op de waypoints en ook niet bij de laatste CP4. Hierdoor zag niemand hem aankomen, na CP3 waren er immers geen meldingen geweest. Nadat Verhoeven over de finish was gekomen, heerste er dan ook nog onzekerheid of de live-timing het wel bij het rechte eind had, die had de hele dag immers juist bij hem gehaperd. Uiteindelijk bevestigde de wedstrijdleiding de juistheid van de uitslag: Frans Verhoeven pakt officieel deze etappe. Op Radio Rallymaniacs (linksboven op deze site) vertelt Verhoeven nu al alles over zijn etappewinst. Overigens levert zijn overwinning Frans geen betere positie op in het klassement, hij blijft achtste. Wel is zijn achterstand op Olivier Pain nu nog maar 2 minuten, waardoor Verhoevens ambitie om de beste Yamaha-rijder te worden steeds reƫler wordt.
Uiteindelijk finishte Frans voor Ruben Faria, die wel zeven minuten op Cyril Despres pakte, net als Francisco Lopez die met een zevende plek ook enige minuten op de klassementsleider inliep. Ook Joan Barreda scoorde goed, hij werd met de Husqvarna als derde geklokt en was lange tijd in de race voor zijn vijfde etappeoverwinning. Duclos werd alsnog vierde, toch een mooi resultaat voor de Frans/Spaanse Sherco. De Honda van Helder Rodriques kwam als vijfde over de streep, samen met de negende plaats van Javier Pizzolito een mooie opsteker vor het Honda HRC Rally Team. Cyril Despres werd uiteindelijk veertiende op dik 9 minuten van Frans Verhoeven, maar hij behoudt toch de leiding in het klassement.

Een interview met Frans Verhoeven over zijn overwinning is nu al te horen op www.rallymaniacs.nl, linksboven op die site zit een 'radio'.Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away