2013 Aprilia Caponord 1200

Gestart door DeWitte, 21 februari, 2013, 11:18:23

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

DeWitte

Het openen van de deuren van de Motorbeurs Utrecht vormt voor Aprilia het moment om motorliefhebbers uit de Benelux warm te maken voor de compleet nieuwe Aprilia Caponord. Volgende maand start de levering van de Caponord 1200 en met een prijs vanaf € 14.990,- in Nederland en € 13.290,- in België zet Aprilia in het sportieve all-road segment een zeer scherp geprijsd en compleet alternatief neer.

Op de stand op de Motorbeurs in Utrecht presenteert Aprilia momenteel nog een prototypeversie van de nieuwe Caponord, maar volgende maand al starten de productie en levering van het nieuwe model van Aprilia.

Breed publiek
De Caponord 1200 is het nieuwe wapen van het Italiaanse merk in het sportieve deel van het allroad segment, waarmee Aprilia een perfecte balans tussen sportiviteit en comfort heeft gevonden. Dat maakt de Caponord 1200 geschikt voor een breed publiek. Hij is gemakkelijk in de omgang en prima toegerust voor rijden in de stad dankzij het geavanceerde lichtgewicht chassis. Tegelijkertijd voelt de Caponord 1200 zich ook perfect thuis op bochtige provinciale wegen als gevolg van het verfijnde motormanagement en de kracht van de imposante tweecilinder krachtbron. Bovendien ontpopt de nieuwe Aprilia enduro zich als een zeer prettige toermotor voor langere afstanden, met dank aan een actieradius van ruim 300 kilometer, de comfortabele zit voor de bestuurder en duopassagier en het aerodynamische ontwerp (inclusief een in hoogte verstelbare voorruit) dat er voor zorgt dat berijder en passagier perfect beschermd zijn tegen de elementen.

Uiterlijk onderscheidt de nieuwe Caponord 1200 zich door zijn dynamische trekken, geheel in lijn met de sportieve genen van het merk. Die aandacht voor sportiviteit heeft zelfs geresulteerd in een in hoogte verstelbare einddemper, die schuiner omhoog ingesteld kan worden wanneer de geïntegreerde, in bodykleur meegespoten koffers van de Travel pack versie, niet zijn gemonteerd, voor een nog agressievere uitstraling.

Naast tal van andere features heeft de Caponord 1200 een nieuw chassis gekregen, vervaardigd uit een combinatie van stalen buizen en gegoten aluminium beplating. En dan is er natuurlijk de 1.200cc 90o V-twin. Het is in de basis de motor die ook de Dorsoduro 1200 aandrijft, maar voor de Caponord is hij zowel hardware- als softwarematig op tal van gebieden vernieuwd. Met als resultaat een meer progressief vermogen bij lagere toerentallen (ten faveure van het comfort), nog meer koppel (voor extra rijplezier) en een lager brandstofverbruik. Met de introductie van deze V-twin biedt de Caponord 1200 zijn berijder dankzij het Ride by Wire systeem de keuze uit drie rijstanden: Sport, Touring en Rain. ABS en ASR maken deel uit van de standaarduitrusting van de nieuwe Aprilia.

Vanaf maart leverbaar in twee uitvoeringen
In maart start Aprilia in Italië met de productie van de nieuwe Caponord en nog diezelfde maand arriveren de eerste modellen bij de Aprilia-dealers. De Caponord wordt in de Benelux in twee uitvoeringen leverbaar: de Caponord ABS/ASR en de Caponord Travel Pack. Deze laatste heeft de Caponord ABS/ASR als basis, maar beschikt aanvullend over een Electronic Pack (met Aprilia Dynamic Damping (ADD)), cruise control, een middenbok en een kofferset. Qua kleurstelling biedt Aprilia kopers van de Caponord drie mogelijkheden: wit, grijs en rood.

Prijzen Aprilia Caponord 1200 Nederland
Aprilia Caponord ABS/ASR: € 14.990,-
Aprilia Caponord Travel pack: € 17.990,-

Prijzen Aprilia Caponord 1200 België
Aprilia Caponord ABS/ASR: € 13.290,-
Aprilia Caponord Travel pack: € 15.780,-


Treat every problem as your dog would: If you can't eat it, fuck it or piss on it, then walk away

karz

ik wil spaaaaaakwielen !!!  :evil:   die my little pony wielen allemaal..
sometimes the same is different, but mostly it's the same.