Massimo Tamburini overleden

Gestart door Busaberke, 07 april, 2014, 14:03:02

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Busaberke

De motorwereld is een icoon kwijt nu de legendarische ontwerper Massimo Tamburini afgelopen weekend aan longkanker is bezweken, Tamburini werd 71 jaar.


Tamburini en de Ducati 916

Massimo Tamburini, geboren op 28 november 1943  te Rimini, is een naam die veel liefhebbers van motoren en motorsport bekend in de oren zal klinken. Tamburini is dan ook een van de mannen die in 1973 het merk Bimota in het leven riep. De merknaam was afgeleid van de eerste letters van de achternamen van de drie oprichters, Valerio Bianchi, Guiseppe Morri en Tamburini.

Na 11 jaar bij Bimota en een korte periode bij het team van 500cc Grand Prix rijder Roberto Gallina kwam Tamburini bij Cagiva te werken. Cagiva was op dat moment eigenaar van Ducati waarvoor Tamburini de inmiddels legendarische Ducati 916 ontwierp.

Toen Ducati in 1996 weer op eigen benen kwam te staan bleef Tamburini bij Cagiva dat in 1991 de rechten op de naam MV Agusta had verworven en later onder die naam doorging. Weer wist Tamburini een nu legendarische motor te ontwerpen, namelijk de MV Agusta F4.

Naast deze legendarische designs was Tamburini natuurlijk ook verantwoordelijk voor het ontwerp van andere motoren zoals onder andere de Bimota Tesi, de Ducati 851, de Ducati 888 en de MV Agusta Brutale.

In 2013 werd er longkanker ontdekt bij de Italiaan waarvoor hij chemo therapie onderging, zijn gezondheid bleef echter achteruitgaan tot hij afgelopen weekend op 5 april te overlijden kwam.


Het onderstaande is een condoleance bericht van Bimota:


Hallo Massimo,

Er zijn veel mooie woorden die we kunnen zeggen maar gelukkig zijn er al die prachtige geschenken die je voor ons hebt achtergelaten die ons altijd zullen herinneren aan wat een prachtig persoon je was. Iedereen bij Bimota ziet jouw genialiteit, jouw kunnen, de dwang naar perfectie tot in het kleinste detail als een lichtend voorbeeld voor vele generaties motorrijders.

In dit 'spel' wat we het leven noemen zul je op een bepaalde manier toch blijven leven; er zal altijd iets van jou zitten in wat uit de poorten van de Via Giaccaglia 38 in Rimini zal komen. Een herinnering aan de emoties, de dromen, de competitiviteit van elke Bimotista op zijn Bimota, een meesterwerk dat nooit kan worden geƫvenaard.

Je hebt een belangrijk deel van de geschiedenis van Italiaanse motoren geschreven en we willen dat je weet dat we jouw droom om te blijven prikkelen, zoals elk van jouw projecten dat al die jaren gedaan heeft, zullen navolgen.

Komende zondag zijn we op het Aragon circuit in Spanje, Bimota is namelijk weer gaan racen. Je had gelijk toen je toendertijds zei ...'geboren om te racen'.

De allerbeste wensen aan jou, Massimo!
Suzuki Hayabusa 1999
Triumph Tiger 2009

Joker

Never ever go west when you know you should be heading south.  Never ever whisper when you know it's time to shout.