KTM baas bevestigt MotoGP plannen

Gestart door Busaberke, 19 september, 2014, 11:40:51

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Busaberke

Begin augustus liet KTM weten van plan te zijn om in 2017 toe te treden tot het MotoGP wereldkampioenschap. Tegenover motogp.com heeft KTM's hoofd van de motorsportafdeling Pit Beirer deze plannen nu ook officieel bevestigd.

Ruim een maand geleden liet KTM directeur Stefan Pierer in een interview met het Duitse Speedweek weten een terugkeer naar het MotoGP wereldkampioenschap te ambiƫren. De plannen leken toen al vrij serieus te zijn waarbij men zich richtte op het 2017 seizoen. Recentelijk had Pit Beirer, het hoofd van de raceafdeling van KTM, een gesprek met motogp.com waarin hij deze plannen bevestigde. Eind volgend jaar zal er voor het eerst met het prototype getest gaan worden.


"Ik kan absoluut bevestigen dat we in het hoofdkantoor van KTM een bestuursvergadering hebben gehad waarin besloten is om de stap naar deze klasse te gaan maken. Er waren plannen om eerst naar de Moto2 klasse te gaan en zo misschien in kleinere stapjes te groeien, maar het zou onzinnig zijn om een KTM te bouwen met daarin een Honda motorblok, het zou nooit een echte KTM zijn. En dus besloten we om de grote sprong te wagen en naar de MotoGP te gaan. We zijn er al druk mee bezig en we proberen alles voor 2017 klaar te hebben," vertelde Beirer."Het zal een echte KTM worden, voor wat betreft het motorblok weten we vrijwel zeker dat het een V4 gaat worden en die zal uiteindelijk in een buizenframe komen te hangen, de motor zal WP vering krijgen en het zal 100% in Oostenrijk bij KTM gemaakt worden, we zijn dus niet op zoek naar externe leveranciers om de motor voor ons te bouwen."

"We willen dat het een echte KTM wordt en dus nemen we het moeilijke pad. We weten dat het een moeilijk project voor ons zal worden en het zal een paar jaar duren voordat we de stap naar de MotoGP klasse kunnen maken en er ook klaar voor zijn. Het is een lange termijn project. We staan nu nog aan het uiterste begin maar we kijken er naar uit om deel uit te maken van de grote show in de wereld van het motorracen, de MotoGP is een droom voor iedere fabrikant, deel uit maken van het hoogste niveau van het racen met motoren. Dat is ons doel."

racesport.nl
Suzuki Hayabusa 1999
Triumph Tiger 2009