Van der Mark vanaf 2015 met Honda in World Superbikes

Gestart door Busaberke, 22 september, 2014, 09:03:24

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Busaberke

Tijdens een grootse huldiging zondagmiddag op het TT Circuit Assen heeft Michael van der Mark bekend gemaakt dat hij de komende twee seizoen met het Pata Honda Team actief zal zijn in het World Superbike kampioenschap.


Gerrit ten Kate (l) Michael van der Mark en Ronald ten Kate (r) (foto credit: Jan Timmerman)


Michael van der Mark werd zondagmiddag tijdens het British Superbike kampioenschap evenement op het TT Circuit Assen in het zonnetje gezet vanwege zijn onlangs behaalde wereldtitel.

Onder luid applaus van het in grote getale aanwezige publiek verzorgde Van der Mark de huldiging na afloop van de door Robert Schotman gewonnen Moriwaki 250 Junior Cup race. Na de huldiging nam Van der Mark plaats op zijn inmiddels op de startgrid gereed staande Pata Honda CBR600RR machine waarmee hij onlangs in Jerez zijn eerste wereldtitel wist te behalen.

Vervolgens werd de Rotterdammer samen met Gerrit - en Ronald ten Kate, ondanks een flinke regenhui op dat moment, op de startgrid van het TT Circuit Assen menigmaal op de gevoelige plaat vastgelegd om daarna een ereronde te rijden over het circuit waar hij in april van dit jaar zijn allereerste World Supersport race wist te winnen.



Juichten de toeschouwers in april nog voor zijn overwinning, dit keer ging het publiek helemaal uit zijn dak om Van der Mark toe te juichen vanwege zijn wereldtitel. Voor de Rotterdammer dus de eerste maar ook voor het Nederlandse publiek voor het eerst weer sinds Egbert Streuer en Bernard Schnieders in 1986 Nederland een wegrace wereldtitel wisten te bezorgen.

Na zijn 'kippenvel' ronde, zoals Van der Mark het na afloop zelf verwoordde, kwam Ronald ten Kate met het officiƫle bericht dat men na dit grote succes ook de komende twee seizoen samen zal blijven werken met Van der Mark.


De Nederlander, de afgelopen twee seizoenen onder contract bij Ten Kate, heeft een contract getekend met Honda om de komende twee seizoenen actief te zijn voor het Pata Honda Team in de World Superbike klasse. In het contract is tevens een optie opgenomen voor het derde jaar, een seizoen dat ingevuld kan worden voor een langer verblijf in de World Superbike klasse maar ook ingevuld kan worden voor een start in een andere klasse of een ander kampioenschap (lees MotoGP).

Na twee seizoenen in het EK Superstock 600 kampioenschap en twee jaar actief te zijn geweest in de World Supersport klasse, waar de Nederlander in beide klasses in het tweede jaar de titel wist te behalen, zullen we Van der Mark dus opnieuw twee seizoenen in actie zien op een Honda in het World Superbike kampioenschap.

bron: racesport.nl
Suzuki Hayabusa 1999
Triumph Tiger 2009

Joker

Never ever go west when you know you should be heading south.  Never ever whisper when you know it's time to shout.