MotoGP in Nederland vanaf 2015 op Eurosport

Gestart door Busaberke, 01 oktober, 2014, 09:46:44

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Busaberke

De komende vier seizoenen zal het MotoGP wereldkampioenschap in de Nederlandse en Belgische huiskamers op Eurosport te zien zijn, Eurosport heeft hiervoor de exclusieve rechten verkregen.Goed nieuws voor de Nederlandse en Belgische MotoGP liefhebbers want vanaf volgend seizoen zal het MotoGP wereldkampioenschap vier seizoenen lang op Eurosport te zien zijn. In Nederland gaat het om de TV- en online rechten en in België betreft het pay TV rechten.

De overeenkomst die Eurosport met Dorna heeft gesloten betreft live beelden in HD voor alle ronden van het kampioenschap en alle drie de klassen, MotoGP, Moto2 en Moto3, inclusief de trainingen op vrijdag, de kwalificaties op zaterdag en de races op zondag.

Voor Nederland is het de bedoeling dat de commentatoren ter plekke verslag zullen doen en zullen worden vergezeld door een redactioneel team dat een aangepaste feed zal verzorgen die de live actie met interviews en reportages zullen aanvullen.

Verder zal Eurosport voor wat betreft de Dutch TT ter plaatse voor speciale verslaggeving zorgen met een toegewijd presentator team, wel behoud Dorna het recht om de beelden van de Dutch TT aan een in de Nederlandse huiskamers vrij te ontvangen zender te geven.

Eurosport wordt verder belast met het ondernemen van promotionele activiteiten rondom het wereldkampioenschap om de zichtbaarheid te vergroten en het profiel van het merk MotoGP in Nederland en België te verhogen om zo de sport naar een breder publiek te brengen. 

Jean-Thierry Augustin, CEO van de Eurosport Group:
"We zijn blij dat we onze verslaggeving van de MotoGP kunnen uitbreiden met een uitgebreide, exclusieve overeenkomst met Dorna voor Nederland en België. Het toont Eurosport's strategische vermogen om op een multiterritoriale basis en op een consistente manier sterke content te leveren. Vers van onze recente aankondiging voor de exclusieve rechten in Duitsland is het kunnen toevoegen van deze twee passionele motorsport markten een demonstratie van onze regionale aanpak en kunnen we de MotoGP fans de ervaring van een compleet raceweekend bieden."

Gezien het feit dat Dorna zich binnen de overeenkomst het recht voorbehoud om de Dutch TT aan een in de Nederlandse huiskamers vrij te ontvangen zender te vergeven is het nog niet helemaal duidelijk of de uitzendingen op Eurosport 1 of via Eurosport 2 (achter de decoder) te ontvangen zullen zijn. De Racesport.nl redactie hoopt hierover binnenkort meer duidelijkheid te krijgen.

bron: racesport.nl
Suzuki Hayabusa 1999
Triumph Tiger 2009

HD4ever

Altijd leuk om die scheurijzers voorbij te zien komen! Bedankt voor je bericht !  :thumbsup:
( vraag is alleen hoeveel forum leden hier nog actief zijn om dit bericht te lezen )  :-X
"Some people are alive only because it's illegal to kill them"

QuattroFrits

Citaat van: HD4ever op 01 oktober, 2014, 17:02:25
Altijd leuk om die scheurijzers voorbij te zien komen! Bedankt voor je bericht !  :thumbsup:
( vraag is alleen hoeveel forum leden hier nog actief zijn om dit bericht te lezen )  :-X

Ik ben er nog steeds, iedere dag.  :yes6rs:
Wil je rust en vrede, doe dan bij MFL je intrede.

De Sjeng

Citaat van: HD4ever op 01 oktober, 2014, 17:02:25

( vraag is alleen hoeveel forum leden hier nog actief zijn om dit bericht te lezen )  :-X

Niet veel quatrofrits, Joker, busaberke en Jij   :-X (ik lees alleen, en reageer incidenteel)
God Forgives, I Don't

Joker

En Ikke.   :)  bedankt voor het bericht  :thumbsup:
Never ever go west when you know you should be heading south.  Never ever whisper when you know it's time to shout.

Gassie

KTM SMT 2011

Busaberke

Ik vrees dat de MotoGP ook bij Eurosport 2 weer achter de decoder verdwijnt, maar dat is in elk geval een betaalbaarder alternatief dan Sport 1, waar ik € 15,50 /maand mag aftikken voor een paar motoGP wedstrijden en héél veel oninteressante voetbal / hockey / basketbal enz. enz. wedstrijden.

Wellicht dat Dorna onder druk van de sponsoren eindelijk ingezien heeft dat hun strategie om nóg meer geld te verdienen door de uitzendrechten aan de hoogste bieder te verkopen, enkel geleid heeft tot een kijkcijferdaling.

zie ook: http://www.racesport.nl/MotoGP/MotoGP/dramatische-daling-kijkcijfers-motogp-uitzendingen/tabid/63/iNews_ID/34238/Default.aspx
Suzuki Hayabusa 1999
Triumph Tiger 2009

R-yen


Busaberke

MotoGP: Eurosport pakt het groots aan in Nederland

Eurosport zendt, vanaf het laatste weekend van maart, alle 18 races - inclusief vrije trainingen, kwalificaties en warm-ups - van de MotoGP LIVE uit. Daarmee is, voor het eerst sinds jaren, de MotoGP weer voor iedereen te zien: zowel in Nederland als in Vlaanderen worden 9 GP's op het 'reguliere' Eurosport uitgezonden, en negen op Eurosport 2.


Met de uitzendingen van de MotoGP opereert Eurosport Benelux voor het eerst met een geheel eigen productieteam. De presentatie is in handen Samantha van Wijk, Eurosport Benelux' eerste Nederlandstalige presentatrice ooit. Het commentaar wordt verzorgd door Eurosport's leading MotoGP commentator Diederick de Vries en ex-coureur Patrick van den Goorbergh.


Na een jarenlang verblijf van de MotoGP op premiumzender Sport1, brengt Eurosport Benelux 's werelds hoogste raceklasse dus weer terug op het open net. De eerste 5 Grand Prix, plus die van San Marino, Aragón en Valencia én de TT Assen, zijn op Eurosport te zien en 'de rest' op Eurosport 2. Het aanbod is compleet: naast de trainingen, kwalificaties, warm-ups en wedstrijdraces, is op Eurosport - voorafgaand aan elk raceweekend - een uitgebreide preview te zien, en op maandagavond wordt, ook op Eurosport, uitvoerig teruggeblikt. De verslaggeving wordt aangevuld met interviews, reportages en grid reports.


Eurosport verwierf de rechten voor maar liefst 4 seizoenen, en ook de Moto2, de Moto3 en de Red Bull MotoGP Rookies (dé klasse voor aanstormend talent) maken deel uit van het pakket. Eurosport Benelux vliegt haar verslaggeving voor het eerst volledig lokaal aan: een geheel eigen productieteam - aangevoerd door de ervaren Ed Meijer - opereert merendeels op locatie én vanuit een speciaal voor deze operatie in aanbouw zijnde Master Control Room in Eurosport's hoofdkantoor in Parijs. Eurosport Benelux beschikt over eigen camera's op locatie, met Samantha van Wijk - bekend van onder meer NH Sport, Tracks&Trails en de Jupiler League - dus in de rol van interviewer en presentatrice.Van Wijk heeft er zin in. Wat heet: "Sport is mijn grote passie. Om dan te mogen presenteren voor een zender als Eurosport, is een eer en een enorme uitdaging. De MotoGP is een fantastisch kampioenschap; de absolute top van de mondiale racesport. Dat ik hier dan óók nog de allereerste Nederlandstalige presentatrice ben, maakt voor mij het plaatje compleet".

Ook Gijs Poortman, productie-manager van Eurosport Benelux, is blij met de nieuwe koers: "Met de MotoGP zetten we voor het eerst een geheel eigen productie neer. Maken we echt zélf televisie. De nieuwe aspecten die dit voor ons met zich meebrengt, maken het tot een ongekend uitdagend project."


bron: racesport.nl
Suzuki Hayabusa 1999
Triumph Tiger 2009

Joker

Never ever go west when you know you should be heading south.  Never ever whisper when you know it's time to shout.