Erik Buell Racing failliet

Gestart door HD4ever, 18 april, 2015, 10:28:35

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

HD4ever

Buell is ooit nog eigendom geweest van Harley Davidson, en daarna is Erik Buell op eigen voet doorgegaan met het bouwen van sport en race motoren. Nu is dan het einde nabij voor deze top techneut.  :?
Met EBR is er alweer een motormerk dat het niet heeft gered.  :roll:

15 april 2015

Erik Buell Racing, beter bekend als EBR, heeft vandaag een vorm van schuldsanering onder de faillissementswetgeving aangevraagd bij de rechtbank in Wisconsin. De zogenaamde "Chapter 128" procedure is een minder strenge, juridische vorm van een faillissement in de wetten van de Amerikaanse staat Wiconsin.

Volgens een lokale krant zijn de 126 personeelsleden al niet meer aan het werk, de fabriek in East Troy is per direct gesloten. Erik Buell begon EBR nadat zijn eerder bedrijf Buell door Harley-Davidson was gekocht, en in 2009 werd gesloten. Hierop begon hij helemaal opnieuw met EBR op basis van het laatste model zoals hij dat als Harley-merk ontwikkeld had.

Na enige tijd kocht de Indiase motorfabrikant Hero Motorcorp. 49 procent van de aandelen van EBR. Erik Buell in een verklaring over de problemen "de richting die we recent kozen, nadat we dachten verder vooruit te komen, was onverwacht. We dachten een goede financiƫle basis te hebben, maar uitendelijk kregen we die basis niet rond.

Daarom moesten we een keuze maken die voor alle partijen het beste was." Recent behaalde het raceteam van EBR in World Superbikes nog een punt met Niccolo Canepa aan het stuur van de EBR 1190RX. Naast de 1190RX verkocht het model ook nog een naked versie hiervan, de 1190SX. De Europese organisatie van EBR is gevestigd in Alkmaar.

Bron Nieuwsmotor.nl
"Some people are alive only because it's illegal to kill them"

QuattroFrits

Wil je rust en vrede, doe dan bij MFL je intrede.