Didier van Keymeulen naar WK Supersport

Gestart door Bakkertjedeeg, 24 november, 2005, 19:59:13

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Bakkertjedeeg

De pas gekroonde eindwinnaar van de FIM Superstock 1000 Cup, Didier Van Keymeulen heeft na de zinderende finale in Magny-Cours in oktober jongstleden niet veel tijd verloren om een goede machine te vinden voor 2006.



Inderdaad, de getalenteerde coureur uit Laarne (Wetteren) zal uit gaan komen in het wereldkampioenschap Supersport aan boord van een gloednieuwe Yamaha R6.
Met de steun van Yamaha Europa weet de Belg zich opgenomen in het Bikers'Days-Yamaha-Moto1 team.

Na 14 nationale titels binnengehaald te hebben, maakte het Moto1 team de overstap naar het wereldkampioenschap Supersport. Coureurs als Sébastien Charpentier (wereldkampioen Supersport in 2005), Christophe Cogan en Matthieu Lagrive hebben allemaal met succes de kleuren van het team verdedigd.
Voor het komende seizoen gaat het team van Renaud Lamarque nog een stap verder. Daarbij kan het rekenen op de steun van zowel Yamaha Europe als van de Bikers' Days.

Na een samenwerking in de Endurance-racerij, met in 2005 een overwinning in de Stocksport categorie tijdens de 24 uren van Le Mans met het trio Fastré-Fisette-Weynand, richten de Bikers' Days zich nu dus op het Wereldkampioenschap Supersport, die Renaud Lamarque beter kent dan wie dan ook.
Een tweede rijder wordt ter ondersteuning van Didier aangetrokken, maar de naam moet nog bevestigd worden.

Met de steun van Yamaha Europe en de Bikers' Days heeft Renaud eindelijk loon naar werken. Met de honger van Didier Van Keymeulen twijfelt er niemand aan dat dit team snel van zich zal laten spreken!

Motzippaldy

:worship-cool:  :worship-cool:  Verdiend


maar Motzy vindt dat Turk een betere coureur is  :wink:
Proud on the South  

Bakkertjedeeg

Dit vind ik goed nieuws. Dit is echt een positieve bijdrage aan het kampioenschap. Zeker op de waarschijnlijk zeer competitieve R6. :worship-cool:  :worship-cool: Als ik dat filmpje van die R6 zie, dan krijg ik echt zin om  eind volgend jaar eentje te zoeken om circuitklaar te maken. :yes6rs:

Bakkertjedeeg

Citaat van: "Motzippaldy"
maar Motzy vindt dat Turk een betere coureur is  :wink:

Idd een goede coureur die het nog ver gaat schoppen.

Hakinnen

Citaat van: "Motzippaldy":worship-cool:  :worship-cool:  Verdiend


maar Motzy vindt dat Turk een betere coureur is  :wink:


Hakki vindt dat ook.

al moet  "turk" nog bijleren en beheerster gaan rijden.  qua talent is ie erg goed. ben benieuwd wat ie kan mocht ie ooit in het sbk terecht komen


super voor Didier.

"bikerdays team" hahaha,,....ze flikken het toch maar he,  die belgen.