Sofuoglu maakt in 2006 deel uit van het Winston Ten Kate Hon

Gestart door Busaberke, 02 januari, 2006, 09:50:47

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Busaberke

31-12-2005

De Turkse coureur Kenan Sofuoglu maakt in 2006 deel uit van het Winston Ten Kate Honda Team. De Supersportrijder is na James Toseland, die in de Superbikes zal starten, de tweede nieuwkomer bij de succesvolle formatie uit Nieuwleusen.  



De keuze voor Sofuoglu (22 jaar en afgelopen seizoen tweede in het EK Superstock) had nogal wat voeten in de aarde. Het team uit Nieuwleusen liet in het najaar ook Jurgen van den Goorbergh testritten maken. De komst van de Nederlandse routinier bleek evenwel niet haalbaar. Vooral een centenkwestie, erkent teammanager Ronald ten Kate. 'In Nederland krijg je een budget dat Van den Goorbergh dan nodig heeft, niet rond. Dat is teleurstellend, maar het is een feit.'
Het team uit Nieuwleusen beslist niet alleen over de invulling van de zitjes. Honda heeft een stevige vinger in de pap. De bewering dat Ten Kate geen baas meer is in eigen huis, stuit Ronald ten Kate echter tegen de borst.
'Dat is niet waar. Het is wel zo, dat Honda meer steun geeft als we een coureur nemen die wordt aangedragen. In eerste instantie lag Sofuoglu vast bij Yamaha. Daar werd een optie niet gelicht en toen was Honda er als de kippen bij om hem vast te leggen. En je praat op dit niveau nu eenmaal over bedragen waarbij de steun van een fabriek absolute noodzaak is.'

Sofuoglu maakte op Ronald en Gerrit ten Kate ook een overtuigende indruk tijdens een dridaagse sessie vol proefrondjes in Qatar, waar op 25 februari de eerste WK-race van 2006 wordt verreden.
'Hij is nog jong en zeker één van de grootste talenten in de Superstock-paddock. Het is ook goed dat we weer kunnen werken met een jonge rijder die we naar een hoger niveau kunnen brengen.'
Een tactiek die in de laatste jaren uitstekend werkte. Chris Vermeulen belandde via het Ten Kate-team in de Moto GP, de hoogste klasse in de motorsport.
Op de Nederlandse circuits zal de inbreng van de Sallanders komend jaar bescheiden zijn. Arie Vos start in de nationale races als volwaardig satelliet-team van Ten Kate.
'Hij krijgt dezelfde fiets als de WK-jongens en wordt op de hoogte gehouden van de technische vorderingen. In noodgevallen is hij de ideale stand-in',
zegt Ronald ten Kate.

Joan Veijer uit Staphorst rijdt in 2006 op de oude fietsen van Sébastien Charpentier, de wereldkampioen Supersport. Het Duntep-team van Veijer krijgt ook adviezen uit Nieuwleusen.

bron racesport.nl
Suzuki Hayabusa 1999
Triumph Tiger 2009