tegenslag Kawasaki GP team

Gestart door Busaberke, 10 maart, 2006, 07:01:31

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Busaberke

Eén van de vrachtwagens van het Japanse team kreeg woendagmorgen een ongeluk in de buurt van Valencia welke veroorzaakt werd door de harde wind op de Spaanse wegen.



"De truck vervoerde heel veel onderdelen en ook onze motoren. We doen er alles aan om op tijd in Jerez te arriveren. We zullen tevreden zijn als we vanaf vrijdag kunnen gaan testen, maar er is nog steeds een kans dat we pas vanaf zaterdag kunnen beginnen"
aldus teammanager Harald Eckl.

Zonder verdere tegenslagen heeft Eckl nog steeds hoge verwachtingen voorafgaand aan de test, welke de laatste mogelijkheid voor het Kawasaki team is om hun 2006 prototype af te stellen.

Uit de laatste berichten die wij op 9 maart 's avonds ontvingen lijkt het er toch op dat de Ninja ZX-RR machines zo goed als onbeschadigd uit het wrak van de vrachtwagens konden worden gehaald. Een vrachtauto is vanuit Duitsland naar Spanje gereden en heeft de motoren op tijd kunnen afleveren op het circuit van Jerez waar alle monteurs hun uiterste best doen om de motoren vrijdag op tijd klaar te hebben voor de laatste test van het voorseizoen.


"Ondanks de tegenslag voor het team is het belangrijkste natuurlijk dat de twee monteurs er relatief ongeschonden vanaf zijn gekomen,"
verklaarde uitvoerend manager Bartholemy.
"In eerste instantie dachten we dat we misschien wel een dag moesten gaan missen van de IRTA test op Jerez, maar het lijkt erop dat we onze oorspronkelijke planning aan kunnen houden. We zijn hiertoe in staat dankzij de hulp van heel veel mensen, maar zeker de mensen van Dunlop die direct de helpende hand hebben uitgesproken na het ongeluk, ook bij het helpen van de geblesseerde monteurs. Materiaal kan gelukkig worden vervangen maar mensen zijn niet te vervangen. Gelukkig vallen de blessures mee en hoeven we de test niet af te blazen, waar we in eerste instantie wel even aan hebben gedacht,"

"Maar als een wonder bleek de schade aan de motoren mee te vallen en doordat ook de blessures van de monteurs uiteindelijk mee vielen hebben we met hulp van enkele van onze partners toch de boel weer op de rails kunnen krijgen.
Natuurlijk heeft het ongeval indruk gemaakt binnen het team, maar het hoeft de prestaties op het circuit niet negatief te beïnvloeden voor de komende dagen, het blijkt achteraf gezien maar een kleine tegenslag te zijn geweest. Ik hoop dat onze monteurs Jason en Josef, snel zullen herstellen en dat we ze snel weer terug zullen zien bij het team,"
aldus Eckl.

bron: racesport.nl
Suzuki Hayabusa 1999
Triumph Tiger 2009